• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    HITOMIG. R. R. Martin - Píseň ledu a ohně (knihy, seriál, TCG, RPG, deskovky...) SPOILERY POVOLENY!

Klub věnovaný dílu spisovatele G. R. R. Martina a všem produktům souvisejícím se světem Písně ledu a ohně.

Oficiální stránky G. R. R. Martina
    Making Game of Thrones
    Winter is coming: News and Rumors about HBO's Game of Thrones
    Oficiální stránky na FB
    Twitter: Game of Thrones
    Westeros
    Icefire.cz

SPOILERY POVOLENY!
    Cist jen na vlastni nebezpeci :)

Co Euron přinese Cersei jako důkaz věrnosti?

129 hlasy od 117 respondentů

rozbalit záhlaví
      ARAON
      ARAON --- ---
      MANZONER: No jasně. Ale to je zase právě o tom, že tou dobou už byl Rhaegar tuhej. Takže by to musela změnit Lyanna. Což je sice možné, leč to nedává moc smysl.
      No uvidíme, čím nás GRRiMm překvapí. Esli to někdy dopíše...
      MANZONER
      MANZONER --- ---
      ARAON: Vźdyť ten rod je vyšinutej rodovou pokrevní linií a proroctvími atd... a taky to jméno druhej syn mohl mít vybraný ( změněný ) až po smrti prvního
      ARAON
      ARAON --- ---
      CYBERKOTLIK: No jasně. Ale to jsme zpátky u toho, že už Aegona měl.
      MANZONER
      MANZONER --- ---
      CYBERKOTLIK: Jo mohlo, těch verzí je několik, jak to mohlo být. Každopádně jsem přesvědčen, že Rhaegar měl dva syny se jménenem Aegon.
      CADDY
      CADDY --- ---
      CYBERKOTLIK: a taky nemuseli...a i kdyby, nic nebrani zensky to prizpusobit aktualni situaci :)
      CYBERKOTLIK
      CYBERKOTLIK --- ---
      MANZONER: tak teoreticky to mohlo bejt stylem:
      - sem tehotna
      - ok, kdyz to bude kluk, bude to aemon kdyz to bude holka, hod ji ze skaly

nebo tak neco:)) meno mohli vybrat davno pred porodem
      MANZONER
      MANZONER --- ---
      CADDY: Přesně
      SILECIA
      SILECIA --- ---
      CADDY: Nemo
      MANZONER
      MANZONER --- ---
      CADDY: Předtím. Jon je asi o rok mladší.

ARAON: No nevím, kolik měl v plánu mužských potomků, ale myslím, že měl. Třeba už jen tou posedlostí toho proroctví. Každopádně máš pravdu, Robert zabil Rhaegara dřív než Lyanna porodila. Otázkou je, nemohla to být právě Lyanna, kdo vybral jméno?
      CADDY
      CADDY --- ---
      MANZONER: vsak jo...a pokud nekoho milujes, on umrel a jeho deti taky...a vis, jak je pojmenoval...jake das synovi jmeno? :) Mne zrovna toto logiku dava docela :) (kdyz pominu, ze se asi neplanovalo, ze sve jmeno nekdy pouzije) :-D
      ARAON
      ARAON --- ---
      ARAON: Jaeherys, doprdele.
      ARAON
      ARAON --- ---
      CADDY: Jako možné je všechno, ale logické by bylo, že měli připravené jiné jméno. Aemon je v knížce tolikrát foreshadowed (Jon šermující se s Robem vždycky dělal, že je Aemon the Dragonknight, Jonův šok nad zjištěním, že maester Aemon je Targaryen, což by se hezky rýmovalo s jeho vlastním odhalením a podobně), ale netrvám na něm. Jarherys se mi líbí hlavně proto, že začíná na J. :-D
      CADDY
      CADDY --- ---
      ARAON: diky :) To samozrejme nemusela byt nejaka jasna domluva, ale Lyanna vedela, jaka je situace a milovala ho, tak to proste udelala na jeho pamatku, v tom nevidim zadny rozpor....
      ARAON
      ARAON --- ---
      MANZONER: Jasně. Jenomže Rhaegara zabil Robert dřív, než vyplenili King’s Landing a zabili jeho děti. Vážně myslíš, že Rhaegar plánoval VŠECHNY svoje případné mužské potomky pojmenovat Aegon?
      ARAON
      ARAON --- ---
      CADDY: Jon se narodil až po smrti Rhaegarovo děti, ale i Rhaegara. Domluva s Lyannou těžko probíhala stylem, hele děvče, pokud můj první syn náhodou zhebne zatímco budu pryč, pojmenuj to tvoje dítě po něm, pokud to náhodou bude kluk.
      CADDY
      CADDY --- ---
      MANZONER: tady neznam casovou posloupnost a nemam cas se do toho norit, jak to prosim je? Kdyz Hora zabil deti Rhaegara, bylo to predtim nebo potom, co se narodil "Jon"? Protoze pokud uz predchozi deti pri jeho porodu byly mrtve, tezko neco brani pojmenovat nove dite stejne, ne? :) Vztahuju to vylozene k serialu, knizky jsem jeste necetl, byt uz jsem na to natreseny :)
      J4C0B1M
      J4C0B1M --- ---
      docela přesný :) ach ty doporučovaný videa...

Why Season 8 of Game of Thrones Doesn't Work
      https://www.youtube.com/watch?v=_KoScPK00P0
      MANZONER
      MANZONER --- ---
      ELLIE: kdyby bylo proroctví i o mamince :D Rhaegar by jí třeba donutil v posedlosti se přejmenovat na Úřadě ;)
      ELLIE
      ELLIE --- ---
      MANZONER: Škoda, že se maminky obou nejmenovaly Martha ;)
      MANZONER
      MANZONER --- ---
      ARAON: Proč by to scénaristi zapomněli? Prostě Young Griffa vypustili a celou tu linku. Stejně tak, jako tu s Catelyn. Celý to osekali, aby tam toho nebylo tolik, bylo by tam mraky postav.
      Právě proto, že byl Rhaegar posedlý proroctvím Azor Ahai, tak dal jméno Aegon i svému druhému synovi. ( 8. Targaryenovi v rodové linii se jménem Aegon, což je Jon )
      Kdyby Hora nezabil Mladýho Griffa, tak by usednul na trůn jako Aegon VI., což bude možná Jon, pokud Daenerys bude mimo hru.
      Oni ti Targaryeni nechodili daleko pro jména a už vůbec ne pro své ženy. ( kromě Rhaegara žeo )
      Nevím a nechápu, proč by nemohli býti v knize dva Aegoni.
      “Můj otec byl Rhaegera”
      “Můj taky!”
      “Já jsem Aegon”
      “Ty vole! Já taky!”

Targaryen 90210
      N4RC0T1C
      N4RC0T1C --- ---
      N4RC0T1C:

"Dragons should provide high-level recon", we just found out that apparently they can't spot a fleet of ships until they're in ballista range.

"Clearly the ships weren’t even there until seconds before firing the bolts. Euron used a classic Iron Islands strategy, 11 warpgate rush with full naval tech"
      Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam