KOUDY: ano, tady neni takova nelogika jako u predchoziho dilu, ale vypalovat mesto, ktere se vzdalo, je proste moc , vzdy mohli apson zdrzovat to bimbani zvonu a ze ji dosla trpelivost, ale othle by imho neudelala ani zlostnejsi Cersei....no i kdyz...kazdopadne v tom citim jen takove "proste se musela zblaznit, at to neskonci happyendem nebo nemusime resit, co delat se dvema milovanymi postavami..."...a vse okolo byla jen takova omacka clekem bez zapeklitosti a jakeho koli vzbuzovani napeti, jak to asi dopadne a co bude...o cmez byl cely predchozi serial a i prvni ctyri dily osme rady v te atmosfere pokracovaly, byt za cenu velkych ustupku propraceovanosti a logice, na coz jsme byli zvykli z drivejska...ale pokracovaly...ten paty dil uz nejak nic, proste jsme to odkoukal se zaverecnym "hm" a poprve i premyslim, jestli vubec stoji za ot na ten poslendi cekat a cumet na to hned v noci...nejak mi tam dosel ten motor... a to nejsem jen nejaky vecny kritik, GoT je pro me nejlepsi serial ever a doslova tim ziju...ale proste...tohle ne... mozna je v tom i zklamani z nenaplneneho ocekavani, spousta teorii, ktere samozrejme nevysly...slo to tak nejak linearne tou nejpredvidatelnejsi cestou...
Navic mi prijd asi i trochu lito, ze skoro deset let sledujes vyvoj postavy Daenerys, se vsemi zaludnosmti, detaily, utrapami a cekanim...a oni to vsechno behem dvou dilu vlastne zahodi...
Myslenka s jejim presidlenim zpatky do Essosu se mi mozna v soucasnosit libi asi nejvic, ale za realnou ji nepovazuji...ona si proste neco vetkla do hlavy a znici ji to... pritom by Jon mohl vladnout ve Westerosu, ona v Essosu, kde ji uznavaji a je tam i hezky :) A vlastne by nebyl problem...ale ted uz podle me neni zadna cesta nikam...na posledni dil me ot tahne uz jen ciste ze zvedavosti, jak to teda nakonec udelaji, ale ta touha a napeti, co me hnala driv, se patym dilem nejak vytratily...