• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    HITOMIG. R. R. Martin - Píseň ledu a ohně (knihy, seriál, TCG, RPG, deskovky...) SPOILERY POVOLENY!
    RUDIE
    RUDIE --- ---
    Jinak ta poslední scéna s tim koněm, to bylo hodně mystický!))
    SIONMAN
    SIONMAN --- ---
    pod mrtvolama:)
    RUDIE
    RUDIE --- ---
    ARAON: a kde se skrejvali na těch záběrech ze Zimohradu obleženýho mrtvolama?))
    ARAON
    ARAON --- ---
    RUDIE: Tak cituji minulý díl: “About half of our forces are gone.”
    RUDIE
    RUDIE --- ---
    Takovejch peněz to stálo, stálo to fakt za to tsive?
    Tolik motivů a zábavnejch kudrlinek to díky předloze mělo a ty dementi to za poslední sezóny úplně vyhladili na plytkou pičovinu.

Jenom mi řekněte, kde se berou furt ty další a další Unsullied a hlavně ty Dothrakové?
    GANDHI
    GANDHI --- ---
    fskutecnosti Danny zaslapne zhrzena Sir Brienne:p
    HARALD
    HARALD --- ---
    KALTY: May be witch is not a reliable source of information.
    - Janek Sníh vysvětluje Dádě Targarienů, že Mirri Maz Duur možná kecala
    CADDY
    CADDY --- ---
    KALTY: to furt nevíme, zda opravdu, nebo zda jen čerpá z informací té čarodějnice, která jí nemusela říkat úplně pravdu :)
    J4C0B1M
    J4C0B1M --- ---
    KALTY: V seriálu? Vždyť seriál prcá knížku do zadku velkým černym dildem. Sorry, ale tohle jinak ani napsat nešlo...
    KOUDY
    KOUDY --- ---
    RUDOLF: Daenerys..ne Cersei /ale chapu preklep:)/...Nicmene podle me to neni osma sezona..me to prislo uz treba od ctvrte sezony...Kdy necha ukrizovat ty vladce Meereenu...Prestoze ji Sir Jorah a ten druhej rikaj at to nedela..at projevi milosrdenstvi...V sedme rade zas necha spalit Tarlyho tatu se synem...etc..Takze ja v te osme rade jen vidim konec toho prerodu v mad queen, kterej uz ale zacal o dost driv..Jen se ted proste naplno projevil.

Sam tam byl imho celej serial jenom kvuli te citadele a kvuli tomu aby zjistil jak na nemrtvy a taky puvod Jona...Jinak mi ta postava prisla naprosto zbytecna...

prerod tam nicmene zaziva vic postav zejo..Jon nechtel bejt velitelem nocni hlidky..takze byl a vysral se na to...Pak nechtel bejt King of the north..ale stejne ho zvolili..a vysral se na to..:)..Tak uvidime co panovani.

Tyrion to samy..ten neustale veril v to ze Daenerys bude dobra kralovna..i Varysovi se to snazil vnutit..a az ted v poslednim dile sou na nej dva zabery predtim nez se Daenerys rozhodne palit lidi a pak potom...jak vydechne a pochopi ze je to v pici vsechno..:)

KALTY
    KALTY --- ---
    HARALD: to těžko, když nemůže mít děti.
    CADDY
    CADDY --- ---
    GANDHI: tak s Jonem nebo Gendrym se to srovnavat neda, protoze ti ani do poslednich chvil nevedi, ze by meli nejaky potencialni narok a nebyli k tomu vychovavani :)
    HARALD
    HARALD --- ---
    Daenerys spálí Jona, Tyriona a Aryu. Usedne na trůn a vyhlásí válku Sanse za zradu. Kdo se nepřipojí, je spálen. Daenerys pevně sedí na trůnu a konečně prozradí, že čeká miminko.

THE END

Bitter sweet end.
    RUDOLF
    RUDOLF --- ---
    KOUDY: šmarjá, souhlasím s tebou, že osmá sezóna buduje je cersei jako mad queen. Nic jiného jsem ani netvrdil. V tom není žádnej spor.

Spor je v tom, že je to strašně nablbý v kontextu předchozích dvou sezón, kde jsou zhola zbytečný linky ala Sam jde do citadely, aby potvrdil a.) Jonův rodokmem b.) Naučil se jak vyrábět zbraně pro spor s nemrtvýmy c.) Přitáhl meč ze své rodiny a předal ho. Těch 30-60 minut co jsem strávil s touhle rozvařenou břečkou (samova linka), jsem si připadal jak při gay treku na Mordor Sama a Froda. Dobře napsaný příběhy většinou uměj vedle splnění abc, ještě dodat nějakou další rovinu tomu co se děje, než jsou nějaký pseudo problémy smutnýho Sama. To se ještě dařilo v prvních 4 sezónách GoT, v páté to pokulhávalo a v šestý už to začala být plytká podíváná. Rozpad osobnosti Daenerys mohl počít už v šesté nebo sedmé sezóně, bylo by to scénaristicky obtížnější, protože by se do ní furt musel zamilovat Jon. Jenomže seriál se buduje po sezónách, takže si ujasní kde budou na konci sezóny hlavní postavy a za tím se jde. Nějaký styčný body pro další sezónu tam jsou, ale je jich málo. To je ale dost jinej druh práce, než když máš napsáno několik knih a můžeš krásně využít udělaný práce a zhutnit příběh aby plnil nějaký příběhový funkce (dones něco, něco se dozvíš atd.) + nesl drama. Můžeš pak krásně jednou scénou završit něco co se buduje několik sezón. Vtip je ale v tom, že to můžeš dělat i v nepodstatných částech příběhu, takže začne bejt zajímavější. Když ale nemáš materiál pro další tři sezóny, jedeš jen hlavní linky a začnou ti mizet detaily. Dostáváš do vtipnejch situací, že máš 8 postav najednou a snímáš je jako partu superhrdinů. Bez knížek už se nerozpracovávají vedlejší příběhy a vzniká přímočařejší struktura. Co tvrdím já, že se tím ubrala hlobuka a nuance který mě bavili v prvních pěti sezónách. Já si díl užil, protože jsem se smířil s proměnou od šesté sezóny, ale nic naplat Daenyrs jako mad queen otevřeli až na úplnej závěr. Měli k tomu nějaký pretext v celém GoT , ale myslím si, že byl slabej. Silnější by byli pomalejší přerod.
    JCD
    JCD --- ---
    TRIPLT: bez duvodu, presne - a to nebyl problem jenom jeji, ale cele jeji armady, vcetne severanu. Jedini, kdo prokazali, ze s tim maji moralni problem byl Jon, Tyrion a Davos. Jinak vsichni zabijeli zeny a deti jako utrzeni z retezu. Dost divne na to, ze pred dvema tydny vsichni svorne bojovali "for the living" (nevim jak to duchaplne prelozit :)
    RAEVA
    RAEVA --- ---
    Můj osobní názor - Daeneris spálí Johna, Arya killne Daeneris a kdo usedne na trůn který už neexistuje? :) asi je to jedno...mě je to už jedno...já fandila nočnímu králi
    TRIPLT
    TRIPLT --- ---
    No tak jsem to teda videl (a precetl komenty).

To ze by vysmazila celou armadu a znicila red keep bych pochopil... a furt by z ni byla nova mad kralovna. Alorat mi totalne nedava smysl proc smazila civilisty... uplne bez duvodu :)

--

Vidim to tak, ze kazde kralovstvi si bude nove vladnout samo a zadnej "zeleznej trun" uz nebude :)
    Co se stane s Daenerys je otazkou... bud zdrhne, nebo ji nekdo kuchne.
    KALTY
    KALTY --- ---
    CADDY: lol :) no tak to jo. Beru zpět a kaju se
    J4C0B1M
    J4C0B1M --- ---
    Game of Thrones | Season 8 Episode 6 | Preview (HBO)
    https://www.youtube.com/watch?v=qyBPzUe3hNI

Normálně mi to přijde jako cringe, ale teď lidi jedou dobře :D

samwell tarly killed more people than entire golden company

Arya will kill Cersei
    Dany will kill Cersei
    Jaime will kill Cersei
    Bricks:- hold my cement

Two minutes of silence for people who thought they will see more dragons

The Unsullied: “We don’t die, we multiply”!!

The Day After the Finale.
    George R.R. Martin: Guys, I finished Winds of Winter. You don't have to worry, nothing of the show will be on it.

GANDHI
    GANDHI --- ---
    heh, sorry ale Danny je evidentni psychopat uz od samyho pocatku - ta jeji posedlost trunem a tim, ze ona je predurcena vladnout se tahne s ni celou dobu (srovnejte to treba s Jonem nebo Gendrym). A je vcelku pochopitelny, ze v okamziku, kdy je konfrontovana s tim, ze to jediny pro co zila neni tak uplne pravda, tak ji jebne:p
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam