• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    HITOMIG. R. R. Martin - Píseň ledu a ohně (knihy, seriál, TCG, RPG, deskovky...) SPOILERY POVOLENY!

Klub věnovaný dílu spisovatele G. R. R. Martina a všem produktům souvisejícím se světem Písně ledu a ohně.

Oficiální stránky G. R. R. Martina
    Making Game of Thrones
    Winter is coming: News and Rumors about HBO's Game of Thrones
    Oficiální stránky na FB
    Twitter: Game of Thrones
    Westeros
    Icefire.cz

SPOILERY POVOLENY!
    Cist jen na vlastni nebezpeci :)

Co Euron přinese Cersei jako důkaz věrnosti?

129 hlasy od 117 respondentů

rozbalit záhlaví
      CADDY
      CADDY --- ---
      ARAON: tak to se tu resilo nedavno, ale asi nikde neni jasne podano, jestli je zima astronomicky jev nebo souvisi s NK :) Ale ja se priklanim spis k tomu prvnimu, protoze zim uz bylo hodne (pokud jsem dobre pochopil, opakuji se v nejakych cyklech v nizkych jednotkach desetileti), i kdyz NK hibernoval (nebo apson vyrazen neotravoval) :)
      ARAON
      ARAON --- ---
      CADDY: Já myslím, že zima nebude. Ta podle mě skončila dřív než pořádně začala, když se rozsypal Night King.
      CADDY
      CADDY --- ---
      ARAON: to je fakt, ze ted je tam popel, ale snih klidne muze padat v pristim dile taky...navic vize taky asi nemusi byt uplne doslovna, ale jen naznak (podobne jakoze treba do domu rodu Freyu prisla zima) :))) S tim Drogem je to fakt..to me nenapdalo to hnat az tak daleko...ale je fakt, ze i za zed sla, ten KL..vsechno sedi...jen v jinem poradi :) Na druhou stranu, synka ani nemela a uz vubec ne hezkeho, takze tohle nejspis bude ne vize, ale zpusob, jak ji tam carodejove snazili udrzet va nejake smycce :)
      LEDGE
      LEDGE --- ---
      CYBERKOTLIK: Ale dyť já píšu, že jsem něco takovýho od ní čekal vlastně dost od začátku a že to tak imho mělo dopadnout, páč ten přerod tam byl v průběhu všech knih/sezón pomalu načrtnutej, ale prostě v tý poslední sérii / scénáři to pro mě nebylo důvěryhodně napsaný, spíš než postupnej přerod alá Anakin (a ten na to měl "jen" dva filmy) to vypadalo spíš jak řepkův blikanec. Naopak pokud někdy ty knihy vyjdou (hypoteticky), tak jsem přesvědčenej, že to tam bude pospaný naprosto uvěřitelně.
      ARAON
      ARAON --- ---
      CHRMLE: Naučit se to ovládat, ano. Naučit se to aktivně zaměřovat, když se to nedá na ničem natrénovat - nemožné.
      PER2
      PER2 --- ---
      u danny se proste projevila skryta dusevni nemoc, ktera prichazi az s vekem a maji to v rodu geneticky dany, jinak si to nedovedu vysvetlit ;)
      CHRMLE
      CHRMLE --- ---
      CYBERKOTLIK: urcite, souhlasim s tim, ze jsi odvedenec a zrovna te pridelili k baliste, kterou vidis prvne v zivote.

takze logicky vas serzant drilluje jak svina, vzhledem k tomu, ze to je jedina ucinna obrana proti drakum... cvicite natahovani a zakladani (coz meli namakany skvele) a dalsi tri lidi se to uci otacet do nameru podle rozkazu... ja si furt myslim, ze to neni nenaucitelny... kor kdyz na tom vysledku zavisi, jestli preziju nebo ne...
      ARAON
      ARAON --- ---
      CADDY: Ten sníh mi přijde tak drobet retcon, protože teď je jasné, že to má být popel. Ale v té její vizi to tak rozhodně nevypadalo. No a pokud se má opět shledat s Drogem a synkem, je jasné, že musí zhebnout...
      ZAREK
      ZAREK --- ---
      CADDY: jen ten padajici snih je vskutecnosti popilek
      CADDY
      CADDY --- ---
      LEDGE: presne tak... ono ostatne to dopadnout nemohlo ani jinak, pokud se mely naplnit ty vize o stinu draka nad mestem a zboreneho trunniho salu s padajicim snehem :) Ale ten zpusob...s emi zda ponekut nestastnym :)
      GRANTORINO
      GRANTORINO --- ---
      JOPS: to se mi prave libilo, ukazalo to, ze drak je proste zbran cislo jedna a Cercesi se prepocitala, kdyz si myslela, ze proti nemu neco zmuze... me se to vlastne libilo, pomerne dobre to navazovalo na premieru Černobylu...
      CYBERKOTLIK
      CYBERKOTLIK --- ---
      CHRMLE: v pohode:)
      Rimska armada byla oproti stredovekejm vysoce organizovana profesionalni a vycvicena. Ve stredoveku (obdobi temna po padu civilizace) zadna armada ze zacatku vubec nebyla, byly jen skupiny rytiru na konich zvane "praporce" a pesaci byli jejich sluhove a poddany, ktery nic neumeli. Podle zaberu byla v pristavisti armada lannisteru, tj nejaky bezny chlapi, ktery naverbovali do vojska, preveleli do KL a tam je najednou postavili ke kusim, z kterejch nikdy nestrileli, ze maj bojovat proti necemu, co na ne chrli ohen - me osobne prijde absolutne nerealny, aby resili nejaky praporky.

Ono hlavne se nicim podobny scenaristi ani nezabejvali, ti jedou ciste na dramaticky efekt ve stylu soucasne filmove produkce.

LEDGE: me naopak prekvapuje, ze ti to prijde jako rychlej prerod:)) Vzdyt je takhle psana od zacatku, cely targaryeni jsou takhle psany od zacatku:)) Draci zkratka vypalujou mesta, tak to vzdycky bylo.)

TERZ: ale mela:) Jen si vzdycky nasla nejaky racionalni ospravedlneni
      N_I
      N_I --- ---
      všichni tu nadáváte a vidíte tuny trhlin, ale třeba ten poslední díl je ještě lepší nežli battle s NK, moc sem se bavil včetně zuřivosti Dany a konci všech důležitých postav, naprosto epický a pohádkový a super..:)
      jen tak dál..:)

nemůže bejt ve finále na trůnu ten male frajer z orlího hnízda co sál prso do dvanácti let? :)
      ARAON
      ARAON --- ---
      GEKONZPRAHY: Ah. Jasně. Jsem to trochu promíchal. No ale možná je i to. :-)
      TERZ
      TERZ --- ---
      ARAON: Nabízím její světlé momenty nic víc. Dany vraždění civilů určitě neměla v krvi od první řady :) Neměl jsem ji a ten její spasitelský komplex rád, nebavilo mě to. Ale dosáhnout nutnosti ji popravit určitě mohli i bez toho aniž by vyvraždila milionové město (ačkoli jak známe seriál, Grey Worm tam přijde s tím, že civilů padlo jen 200 a zničeny byly 3 ulice).
      J4C0B1M
      J4C0B1M --- ---
      Hele snad i v seriálu se zmiňovali, že KL má cca 1M obyvatel, ne? Takže s těma davama co natáhla z venkova a okolí jim tam mohla usmažit kolik? 1,5M? :D Docela monster kill, taky musela usmažit i svoje vojáky :D dyť to tam pálila jak chtěla.
      GEKONZPRAHY
      GEKONZPRAHY --- ---
      ARAON: Mhysa :D
      LEDGE
      LEDGE --- ---
      Že je Dany labilní hysterická kráva a latentní psychopatka, mi tak nějak bylo obvious asi od druhý knihy/série (a fakt jí nemam rád už od první). Jak si neustále namlouvá "nejsem jako můj otec" a "udělám svět lepším místem" atd. celou dobu jen potvrzuje, že je uplně stejná jako její otec a tak nějak předurčená k tomu co předvedla v poslednim díle - a klidně bych se i vsadil, že to je jedna z věcí, kterou D&D mají přímo od Martina, že to takhle celou dobu zamejšlel, a jsem hodně rád, že to tak nakonec dopadlo.

Hlavní problém imho je, a s čím tu máme většina problém (až na Koudyho asi), že ten přerod proběhl strašně rychle, uspěchaně a nedůvěryhodně - což se dá říct vlastně o celých dvou posledních sezónách. Já všechny ty její pocity a motivy chápu a na papíře mi to dává nejvíc smysl a věřim jí to, ale prostě na tý obrazovce to nefunguje.
      CADDY
      CADDY --- ---
      ARAON: tohle je pravda, ael pak by stacilo, kdyby videli, ze je jim pod Daenerys lepe, nehladovi kvuli jejim valkam, je ochtotna vyslechnout jejich potreby...lidem je to sice jedno, ale kdyz vidi nejake gesto nebo se jim zije lepe, uz to oceni...
      CHRMLE
      CHRMLE --- ---
      CYBERKOTLIK: ja se omlouvam jestli to vyzni nejak urazlive... ale vzdyt uz rimani pouzivali system vlajek (mimojine) na predavani rozkazu.. to samy pro skorpiony, neprijde mi to vubec neresitelny... precedensy sou ne?

*** feel free to rob my face in it, fakt me takovyhle veci zajimaji ***
      ARAON
      ARAON --- ---
      TERZ: Otroci ji měli rádi, protože “nissa, nissa”. Pro obyvatele King’s Landing byla jen cizácký dobyvatel. Cersei byla sice kunda, ale pro obyčejné obyvatelstvo v podhradí je šlechta jen něco v povzdálí, co se blyští a vybírá daně. Kdo konkrétně tam sedí je jim celkem putna. Ale hlavně když je to “jejich” člověk. I kdyby Daenerys chirurgicky vyzobla drakem jen Cersei v okně, stejně jí obyvatelstvo nebude mít rádo, bude se jí bát a nenávidět jí, protože jim nijak zabitím Cersei nepomohla a pořád je uzurpátor, který přivandroval na drakovi v čele barbarské armády. Oni nebyli otroci. V zásadě proto je usmažila.
      Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam