• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    HITOMIG. R. R. Martin - Píseň ledu a ohně (knihy, seriál, TCG, RPG, deskovky...) SPOILERY POVOLENY!

Klub věnovaný dílu spisovatele G. R. R. Martina a všem produktům souvisejícím se světem Písně ledu a ohně.

Oficiální stránky G. R. R. Martina
    Making Game of Thrones
    Winter is coming: News and Rumors about HBO's Game of Thrones
    Oficiální stránky na FB
    Twitter: Game of Thrones
    Westeros
    Icefire.cz

SPOILERY POVOLENY!
    Cist jen na vlastni nebezpeci :)

Co Euron přinese Cersei jako důkaz věrnosti?

129 hlasy od 117 respondentů

rozbalit záhlaví
      RUDIE
      RUDIE --- ---
      WITTGENSTEIN: plus tady přesně říká, že není blbá jako její bratr a nemyslí si, že na ni lidi nějak čekaj. a přece to tady pořád píše někdo jako argument. Že všechny spálila, protože ji lidi nemají rádi (((
      RUDIE
      RUDIE --- ---
      WITTGENSTEIN: nevím že by se někdo navážel do DD kvůli tomu, že D nechala uskvarit Varyse kvůli tomu, že ji chce otrávit)
      WITTGENSTEIN
      WITTGENSTEIN --- ---
      Jak řekla, tak udělala. Lidi se do dvojice D&D ustavičně navážejí, ale jestli tohle není zcela důsledné, tak už fakt nevím.

Queen Daenerys speaks with Varys about loyalty - Season 7
      https://www.youtube.com/watch?v=2DYs4_1IONY
      HITOMI
      HITOMI --- ---
      RUDOLF: to bych nerekla, budovalo se to i v predchozich seriich, mela tam spoustu svych up and downs a navic ten kontrast, jaky zazivala tu na severu oproti tomu predchozimu adorovani + ztrata nejblizsich, uvedomeni si, ze tu o ni nikdo moc nestoji mi prijdou jako dostatecny duvod.
      RUDOLF
      RUDOLF --- ---
      KALTY: Jj, proto jsem řešil tu nablblou linku Sama v citadele. Utopili s ním tolik času jen kvůli 3-4 důvodům, místo aby dopředu rozpracovali Daenerys.

Ale tehdy možná ještě chtěli mít víc sezón. Těžko říct. Zpětně mi přijde, že ty nablblé scény, jak byli všichni byli pospolu, vznikli, aby prostě ušetřili čas.
      MANZONER
      MANZONER --- ---
      ELLIE: aby nikdo neutekl ;)
      KALTY
      KALTY --- ---
      RUDOLF: přesně tak. My se tu přece (alespoň většina) nebavíme o tom, že je ten přerod nesmysl, ale jak byl špatně napsaný...
      N4RC0T1C
      N4RC0T1C --- ---
      N4RC0T1C:
      podla tohoto je to kosher:
      The Prince - Wikipedia
      https://en.wikipedia.org/wiki/The_Prince
      ZAREK
      ZAREK --- ---
      RUDOLF: tak
      RUDOLF
      RUDOLF --- ---
      WITTGENSTEIN: Trabl není, že by Daenerys neměla předpoklady, ale že ten přerod byl mizerně zpracovanej, protože na to v osmé sezóně neměli dost času.
      N4RC0T1C
      N4RC0T1C --- ---
      tvl, som asi jeden z mala, komu ten gril vobec nevadil. :)

(to je asi ten Pathfinder: Kingmaker. Tam sice hrajem za lawful good paladina, ale obcas clovek musi vyvrazdit skupinu pometencov, lebo inak to proste nejde :-) )
      NJAL
      NJAL --- ---
      PAN_SPRCHA: Ok, ja samozrejme nerikam, ze se to nestalo nikdy, ale myslim, ze ani v jednom pripade v s8 to nemelo sve opodstatneni (zejmena v e3 nacpat vsechny vcetne tezke artilerie pred prikop (coz byla proti wightum dle knih mozna nejlepsi hradba)).... Samozrejme nerikam, ze neni mozne delat vypady pred hradby...
      RAEVA
      RAEVA --- ---
      ELLIE: asi chtěla pořádnou grilovačku :)
      ELLIE
      ELLIE --- ---
      WITTGENSTEIN: Ano, přesně. A vypěnila v okamžiku, kdy se město vzdalo, protože to bylo jinak, než chtěla - měli ji přece vítat jako pravou královnu osvoboditelku, ne se jí vzdávat, jako by byla sama tyran a dobyvatel. Vždycky jsme věděli, že je ješitná. Takže strach. Oheň a krev. Neplačte, sami jste si to zavinili.

Jen nevím, proč to brala ulici po ulici, tak dlouho, než konečně provedla nálet na Red Keep. Bad Writing (aka Benioff and Weiss), co už.
      WITTGENSTEIN
      WITTGENSTEIN --- ---
      Jo, to je přesný.

"Game of Thrones": Don't be shocked by Daenerys — her King's Landing turn was very much earned | Salon.com
      https://www.salon.com/...es-dont-be-shocked-by-daenerys-her-kings-landing-turn-was-very-much-earned/
      PAN_SPRCHA
      PAN_SPRCHA --- ---
      NJAL: A třeba čtení Ilias tě nijak neznechutilo? Ten blbec Hektor tam pořád bojoval s armádou před hradbama místo aby se v klidu stáhnul za ně.

V případě že počet útočníků značně nepřevyšuje počet obránců nebo je armáda obránců příliš velká aby mohla efektivně bojovat na hradbách se tohle dělalo v bitvách běžně. U hradů i u opevnenych měst. A tady byly síly vcelku vyrovnané, bylo tedy pro obránce výhodnější jít do přímé konfrontace.

IMG24.EU
      ALTOR
      ALTOR --- ---
      Jako mne se to celkem libi. Jen bych dost nerad aby musel Jon branit blaznivou Dany pred Ariou. To je asi jedina vec, ktera by nasrala mne.

Ale super by byl souboj Worm proti Jonovi.
      ALTOR
      ALTOR --- ---
      SCHWAB: Ano, Dorne by mela byt posledni relativne cerstva armada 7 kingdoms
      SCHWAB
      SCHWAB --- ---
      jak jsou na tom síly Dorne?
      V serialu vládne jakýsi nový princ, který se přiklonil na stráni Danči a armáda je netknutá, že?
      možná Varys psal jemu ten dopis.

Ale proč by vlastně - Dorne (Martellove) mělo vždycky seven kingdoms tak nějak u prdele.
      MINERWA
      MINERWA --- ---
      MADIETTA: proč mu říkáte Maličci?
      MINERWA
      MINERWA --- ---
      :D tak já už jsem na to asi přišla, deny se pokusí spálit sněha, pže je tak blbá, jon jí pak kuchne
      MADIETTA
      MADIETTA --- ---
      Jinak se teda zrovna díváme na GoT od začátku se synem, bo dospěl do věku, kdy už mu to dovolím, a zrovna den po téhle poslední zoufalosti jsme dospěli k S03E06, a.k.a "Chaos is a ladder", což mě zároveň velmi uklidnilo a velmi rozesmutnilo. We shall never see Littlefinger's like again. :)
      Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam