• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    HITOMIG. R. R. Martin - Píseň ledu a ohně (knihy, seriál, TCG, RPG, deskovky...) SPOILERY POVOLENY!
    TERZ
    TERZ --- ---
    LOJZEE: Však jo, já se smál stylu projevu daného přispěvatele. Ať jich umře klidně víc (ale nějak racionálně) :) Že se GoT někdy dostane do stavu, kdy "obhájci" budou argumentovat tím, že "Varys musel umřít protože už nemohl být dlouho naživu" a používat citace z Bible ... damn.
    PAN_SPRCHA
    PAN_SPRCHA --- ---
    BOBBYLON: jo trochu to uspěchali, ale od první série bylo vidět, že je odhodlaná převzít trůn za každou cenu. I když v knihách ji Jorah varoval že převézt armádu mongolů do Westerosu může znamenat smrt desítek tisíc nevinných protože je po dobytí neukontroluje, tak Dany říkala že je to malá cena za osvobození od tyranů nebo tak něco.
    LOJZEE
    LOJZEE --- ---
    BOBBYLON: tak byl zvykla vrazdit masy a byla dost labilni a ctizadostiva aby ji snaplo a obhajila si v hlave vrazdy jinejch mas.. to je raz dva..)

osobne, kdyz se rozlitla behem toho, jak zacli znit ty zvony, tak jsem ji fandil a rikam si: YEEES, spal je vsechny, zeny, deti, vsechny!!!!! normalne takovej nejsem, ale ted jsem si to fakt uzival.. ani ne tak, ze bych ji fandil nebo chapal jeji pohnutky, ale proste dobrej zvrat a dej serialu.. jinak normalne jsem mirumilovnej..)
    ARAON
    ARAON --- ---
    Pohled na bitvu o Winterfell z pohledu jednoho historického nadšence: https://youtu.be/75TcFAVHsSM
    2SDPERCY
    2SDPERCY --- ---
    CADDY: Ano i ne.
    Když je vyzvaly ke kapitulaci popravili Minessan veřejně.
    To že se vzdala jedna z skupin v městě neznamená nic o zbytku. A kapitulovali v boji když už neměli šanci. Ne dřivé.
    A pokud to vemeš tak jen pár lidí vědělo co znamená zvon. Navíc to byl tah Skřetův nikoliv Denerys. Která měla plan zničit celé město a to taky udělala.
    BOBBYLON
    BOBBYLON --- ---
    LOJZEE: "Deny v minulosti zabíjela vojáky, otrokáře, zrádce, jednu čarodejnici a vy se divíte, že nechá povraždit desítky až stovky tisíc vzdávajících se civilistů? To jste jako nečekali?"
    lol, tak jo. Podle mě je v pořádku přiznat, že šlo o velmi "uspěchanej development charakteru" s hromadou zkratek, ale tohle "i saw it coming all the way" je dost blbě vyargumentovaný.
    ARAON
    ARAON --- ---
    PAN_SPRCHA: Mnojo. Zrovna artilerie za přikopama mě nesrala vůbec. I kdyby jí měli hned u hradeb, stejně by nešla použít, páč tou dobou by byli zombáci míč blízko takhle maximalizovali dostřel a pak už to byla jen hromada překážejícího dříví. Nesmysl byl spíš v tom, jak ořezali knižní Winterfell. Ten měl za prvním okruhem hradeb vodní příkop, obranné věže a tak. Ten seriálový byl takové menší letní sídlo, u kterého se s nějakým větším obléháním vůbec nepočítá.
    LOJZEE
    LOJZEE --- ---
    TERZ: tak v serialu, kde pravidelne chcipaj hlavni postavy, by clovek cekal, ze jich ve finale chcipne podstatnej zbytek, bylo to dost obvious uz od tretiho dilu, ze to chtej scenaristi vymrskat. / tipuju, ze v poslednim treba jeste dany nalitne na winterfell a spali sansu a pak ji za to vsechno kuchne arya aka green eyes prophecy.
    PAN_SPRCHA
    PAN_SPRCHA --- ---
    ARAON: pusť si někdy Skálu s Cagem a Connerym v dabingu, ty to taky nenapadlo a tak tam mají členy britské a americké inteligence.
    RUDOLF
    RUDOLF --- ---
    LOJZEE: jj, já byl s dílem spokojenej..

KOUDY: trabl je, že wow efekt mělo pálení města a parádně jsem si ho žil.. Druhá věc je, že jsem tomu zlomu prostě nevěřil, toť vše. Jestli to někdy Martim dopíše, naschvál si tuhle kapitolu přečtu.
    PAN_SPRCHA
    PAN_SPRCHA --- ---
    NJAL: v E3 to mělo opodstatnění v tom že armáda byla několikanásobně větší než kapacita hradu. (nesmyslné vystrčení artilérie, příkop k ničemu a dementní použití jízdy je něco jiného, ale bylo logické mít armádu před hradbama když se dovnitř prostě nevešla popř by tam byla tak namačkaná jak prasata na jatkách) v E5 šlo zase o to že obránci měli víru že útočníků je stejně/ne o moc víc a jsou utahaní příchodem na bojiště, tedy bylo logické snažit se o co nejrychlejší bitvu a ne čekat až si při obléhání útočníci odpočinou a možná jim přijdou ještě nějaké posily. Vojensky mi tam tentokrát přišlo k ničemu jenom znerfování a neobsazenost těch balist.

TERZ
    TERZ --- ---
    LOJZEE: Lol to je dobrá sračka :-D "je to dobrý protože to řikám pičo, seru na vaše argumenty ale tady sou moje! Sandor musel chcípnout, Jaime musel chcípnout, Varys musel chcípnout, všichni museli chcípnout protože tak to je a tak to řikám!"
    CADDY
    CADDY --- ---
    ARAON: nijak zvlast, jen jsem si vzdy rikal, proc maji v nazvu inteligenci :)

jinak i to, ze neji, je informace, pojednavajici o jejim stavu, psychyckem rozpolozeni...informace sama o sobe, ne ze ma jeste rozebirat stolici :) Ale na druhe a treti zhlednuti s informacemi odsud taky souhlasim s variantou, ze slo o pokus otravy jidlem :)
    RUDOLF
    RUDOLF --- ---
    HNIZDO: jj, že nejí bylo téma celého rozhovoru.. takže travičství.. notabene, naznačoval to o díl předen tyrionu, že bude jedna podle svého uvážení.
    CADDY
    CADDY --- ---
    2SDPERCY: "Vzkaz pokud nekapitulujete bude kompletně zničeni je úžasný vzkaz pro budoucnost." - jenze oni prave kapitulovali...
    LOJZEE
    LOJZEE --- ---
    Why Game of Thrones S8EP5 has been one of the greatest episodes and idk why ya'll are pissed about it: [SPOILERS]

.

.

.

The fulfilment of all arcs have been amazing.

1. The Hound conquering The Mountain.
    Just like Hodor, The Hound knew his destiny. He killed Gregor in the most suitable way possible.

2. Arya's god of death.
    "And I looked, and behold a pale horse: and his name that sat on him was Death, and Hell followed with him. And power was given unto them over the fourth part of the earth, to kill with sword, and with hunger, and with death, and with the beasts of the earth."
    -Revelations 6: 8
    This was what Arya was training for. She has seen all the faces of Death, and this is what she overcame.

3. The Twin's Destiny.
    Cercei's prophesy just came true. She was "Queen for a time", and she was "cast down by a much younger, most beautiful" one. Also, her death would come from her brothers. If you notice, Tyrion & Jamie's plans went to shit because of the dragon fire, so technically she died on both her brother's hands. She also loved Jamie since they were born, and they both cared for no other. There was NO OTHER WAY FOR THEM TO DIE.

4. The Mad Queen.
    Look people, Daenerys was crazy since day one. She technically killed her brother (via Khal Drogo), in S2 she told everyone she would burn cities to the ground, in S4 she fucking crucifies people IN FRONT OF EVERYONE just because she disagreed with a city SHE DIDNT EVEN HAVE CLAIM TO. Ser Barristand told her she was like her dad, Robert said it, Jamie said it, Varys, even Tyrion fucking said it. EVEN BRAN SAW THIS VISION IN SEASON 6! BRAN SAW HOW DANNY WAS GONNA BE LIKE HER FATHER WHY ARE YA'LL SO BIASED?! She burnt all of the Khals alive, she burnt the Tarlys alive, someone pls tell me, if the Lannisters kill another dragon, and Dannys best friend ON ONE GO, what is THIS person going to do? The build up was there all along.
    The Mad King told her to "BURN THEM ALL".
    His daughter just did just that.

4.5 [Edit cause I found them]:
    S1: Dany burns down Mirri Maz Duur
    S2: Dany burns down the house of Undying
    S3: Dany burns down Astapor
    S4: Crucifixion of Masters of Mereen
    S5: Dany burns down Mereen masters
    S6: Dany burns down Vaes Dothrak
    S7: Dany burns down Lannisters Wagons
    Yet ya'll believe Dany is good.

5. The last of the Starks.
    Jon, Arya and Sansa are the only ones with a "good" morale. Arya and Sansa warned Jon, he just saw what they meant.

6. Lord Varys.
    He couldnt live much further. He was one like littlefinger, he played the game very risky and well, we all knew he had to die.

7. How did ya'll not like how Quyburn die? Like bruh that was hella satisfying.

8. [Edit]: A brother's farewell.
    The scene between Tyrion & Jamie was more than heartwarming. How can people say this was inconsistent? Since S1 Jamie has always got Tyrion's back and vice-versa. Even on opposing sides they have always loved each other. ❤

Look, the writing was well made, the series has to end. Don't hate on the writing if ya'll can't even write a whole script. This was good. Even if I hate half of the characters, I am VERY pleased with how things went down. The only problem was the Night King a few eps back but hey, we can't have it all.
    Just enjoy things.
    NJAL
    NJAL --- ---
    ARAON: To neni americka Mensa? ;-D :-D :-D
    SA_KRA_
    SA_KRA_ --- ---
    z me alma mater .))
    Taktická analýza bitvy o Winterfell: plány jsou pro hlupáky a ženský, chlapi raději umírají strašlivou smrtí – Security Outlines
    http://www.securityoutlines.cz/...clid=IwAR1cOl2n7vhLF9xe_ENB_af6C-9RjKUUHbHnSrml0M-HKFUwIJCjYUmTThw
    LOJZEE
    LOJZEE --- ---
    ARAON
    ARAON --- ---
    CADDY: Napadlo tě někdy, proč se CIA jmenuje Central Intelligence Agency?
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam