GEKONZPRAHY: no kdyz to napises takhle, tak to s tebou souhlasim, samozrejme ze kdyby k tomu prihodili deset dialogovejch dilu, tak by to bylo, prekvapive, mnohem lepsi. Ja ale reaguju na to jaka je realita, mozna dosly prachy, mozna napady, mozna jim reklo hbo ze maj penize na sest dilu (a ze tahle serie musela stat neskutecny prachy, to je ti asi jasny), mozna jiny duvody, kazdopadne takhe dopadlo delivery a zbyva nam posoudit, jak to ukoncili v ramci jejich moznosti. A ja si myslim, ze posledni dil byl asi nejlepsi z cely serie. Vyborne uzavreli veskery vetve pribehu (ano, neco se nestihlo, ono 1h 15m neni moc casu), ale zakoncili to statečně.
Arya se konecne vyda na svou dobrodruznou cestu, coz je neco, co chtela celou dobu.
Sansa dosahla sveho a je vladar severu, nic jinyho si neprala vic.
Snih se vratil za svejma divochama na sever a priste si sakra rozmysli pichat tetu.
Bran je kral, mne osobne ne moc sympatickej, spis mi pripomina chovanim strojovej kod, chladnej a nelidskej a tak trochu mimo realitu.
Tyrion bude pokracovat v pichani kurev v bordelech a naseptavani havranovi, coz je to, co umi nejlip.
Daenerys dosahla sveho, stala se kralovnou, i kdyz jen na chvili.
Ono to na konci znelo strasne romanticky, ale skonci to imho tak, jak vsechno v lidske civilizaci: intriky, vrazdy, podvody, nedodrzeny slova, taktizovani a za par set let se celej sestitrun pomlati, lidi to maj v povaze.
jsem spokojenej, imho tvurci to zkusili dokoncit v ramci moznosti nejlip jak mohli. Jiny konce by byly dost neuveritelny nebo by tam bylo dost logickejch nesmyslu.
Jediny, co me mrzi, je to, ze se nikdy nedozvime co je na zapade :)
("Better Call Arya" spinnof, come on!