• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    HITOMIG. R. R. Martin - Píseň ledu a ohně (knihy, seriál, TCG, RPG, deskovky...) SPOILERY POVOLENY!

Klub věnovaný dílu spisovatele G. R. R. Martina a všem produktům souvisejícím se světem Písně ledu a ohně.

Oficiální stránky G. R. R. Martina
    Making Game of Thrones
    Winter is coming: News and Rumors about HBO's Game of Thrones
    Oficiální stránky na FB
    Twitter: Game of Thrones
    Westeros
    Icefire.cz

SPOILERY POVOLENY!
    Cist jen na vlastni nebezpeci :)

Co Euron přinese Cersei jako důkaz věrnosti?

129 hlasy od 117 respondentů

rozbalit záhlaví
      FRIZER
      FRIZER --- ---
      GIINGGER: Já vim...já si například po přelouskání komplet The Wheel of Time dost oddechl, některé díly byly víc práce než zábava...a zas až v důchodu možná. Erikson je antropolog a archeolog...je timhe směrem ujetej a knížky se čtou spíš jako různé popisy událostí co se v tom světě dějou zrovna....nejde to moc číst jako ucelenej příběh který se posouvá dopředu. Postavy, magie, příběh...na všechno tohle jsou lepší spisovatelé....ale v čem exceluje je do detailu vytvořený svět....na druhou stranu Tolkien ho má ještě detailnější...mám Malaz rád, ale je z mého pohledu trochu převenovany....takovéto "Fantasy pro snoby"

ROMI: Musíš do subžánrů....váleli se mi rok a půl ted v knihovně Hříchy říše (Flintlock Fantasy)...ted jsem to vytáhl že co teda, a nic lepšího jsem od přečtení nejnovějšího Abercrombieho nečetl. Ale rozepíšu se pak vedle...
      GIINGGER
      GIINGGER --- ---
      FRIZER: No jo, jenže kdo má dneska čas dvakrát číst deset knih v průměru po tisíci stránkách :D mě osobně asi nejvíc vadila celá ta záležitost s tou prorokyní? v poušti, nemám ráda, když jedinou motivací postav proč něco dělaj je, že to řekl nějakej náboženskej vůdce. Když nad tím tak přemýšlím, tak první kniha mě vlastně dost bavila jak byla dost politická a pikle kující, ten svět je zajímavý, má to originální systém magie..ve dvojce se tam ale začala dost míchat tahle mně velmi nesympatická náboženská mystika a už jsem fakt nevěděla kdo, co a proč. Tak třeba si to nechám na důchod :D
      NELLAS
      NELLAS --- ---
      INF1466: Že bych tomu dala ještě šanci? Dočetla jsem tuším tři díly, ale hrozně jsem se ztrácela v postavách i v ději a chvílemi mi to přišlo hrozně suché (ale nevím, jestli to nemohlo být překladem)... pořád váhám, jestli zkusit pokračovat.
      INF1466
      INF1466 --- ---
      GIINGGER: jo co si matne vybavuju, tak az kolem ctvrty / paty knizky se to zacalo tak nejak trochu potkavat a cloveku zacali dochazet ty souvislosti :) třeba když jsem pak zkoušel číst Charkanas trilogy (resp. prvni dil fall of light nebo jak) v EN tak me to moc nebavilo a moc mi to neslo, MKP jsem celou cetl v cestine
      FRIZER
      FRIZER --- ---
      GIINGGER: Já to docenil až na druhé čtení, člověk aby u toho dělal výpisky nebo studoval "malazwiki"

"The series is not easily read, not easily accessible, is written for the "most advanced readers out there. Even they will have to make two passes through all ten books to fully comprehend the myriad of plotlines, characters and various settings that Erikson presents to us." Reading Erikson's "The Malazan Book of the Fallen" might be "the most challenging literary trial" a reader has ever tried, yet "the payoff is too enormous to ignore and well worth taking on the endeavor. Steven Erikson doesn't spoon feed his readers. He forces you to question and think on a level that very few authors would even dare for fear of finding and perhaps losing an audience."

GIINGGER
      GIINGGER --- ---
      INF1466: Tvl, to jsem se na radu místních a ve snaze najít nějaký neblbý fantasy se zajímavým světem snažila asi 2-3 roky zpátky číst taky. Skončila jsem zhruba ve 3/4 druhýho dílu, Deadhouse Gates, protože to bylo tak strašlivě překombinovaný a bylo tam tolik linek, že to bylo moc i na mě a vůbec to vlastně nenavazovalo na první díl, až na pár postav. Taky si matně pamatuju, že mě nebavila/přišla mi extrémně divná celá linka s Felisin která měla dost prostoru, takže to mi taky moc nepomohlo. Fakt jsem se snažila, ale ta kniha mě normálně morálně udolala a umlátila :D /sorry za OT :))
      FRIZER
      FRIZER --- ---
      INF1466: Sanderson,Abercrombie, McClellan nebo Hobb píšou minimálně stejně dobře, jsou konzistentní a dotahují serie do konce....Malaz jak někdo přirovnal, je jak hodit někoho kdo začal "boxovat" (Lotr,GoT či Zaklínač) rovnou do ringu s Mikem Tysenem.
      INF1466
      INF1466 --- ---
      FRIZER: jasny no, tochu sem to prehnal, je to trochu opak a lehce obsahlejsi, ale nic lepsiho neznam :)
      FRIZER
      FRIZER --- ---
      INF1466: Tak ono to prohlášení "relativně plytka" je jen povzdech, hned mu cpat takovej hardcore
      INF1466
      INF1466 --- ---
      ZONIVENTRIS: malazskou knihu od eriksona jsi cetl? to ma zacatek i konec a plytkym bych to urcite nenazval :)
      NELLAS
      NELLAS --- ---
      ZONIVENTRIS: A to si vem, že ten první díl vyšel v roce 1996, takže letos to máme krásné kulaté čtvrtstoletí (a někteří, já tedy ne, čekají od prvního dílu už těch pětadvacet let, a budou čekat stejně marně jako ty nebo já).

Mimochodem, Bouře mečů je třetí díl... to jsi to četl odprostředka?
      ZONIVENTRIS
      ZONIVENTRIS --- ---
      Uz to tu nejaky cas sleduju a neda mi to, abych sem neco nenapsal.
      Prvni knihu jsem si koupil v roce 2000 a musim rict, ze me dost fascinovala. Vetsina fantasy je relativne plytka (hrdina, cesta, prekazky, rozuzleni, hura), ale tohle bylo hned od zacatku neco naprosto jineho. A pak, kdyz zacal Martin oddelavat ty, o kterych jsem si myslel, ze jsou hlavni postavy, a musel jsem zacit premyslet ne ve stylu Fantasy, ale spis toho, co jsem si pamatoval z dejepisu, tak to zaclo byt jeste zajimavejsi. Klidne jsem si pockal vzdycky par let na dalsi dil, ale posledni dobou uz me to pekne sere.
      Serial jsem nikdy nevidel, nebot nemam zapotrebi sledovat nejake narychlo uplychtene nesmyslne konce, ktere nedavaji smysl a tak cumim do knihovny na Tanec s draky, co jsem si koupil skoro pred deseti lety a premyslim, jestli zdechnu driv ja, nebo Martin (sazim na neho) a dozvim se vubec nekdy, jak to vlastne cele dopadlo.
      Serial mam v planu shlednout, az budou vsechny romany venku, abych si nekazil chut. Ovsem s tim, jak Martin postupuje, to taky nemusi byt nikdy. Cekat 21 let na dokonceni pribehu, to je opravdu trosku hardcore.
      A jinak Bouri mecu jsem si v tom roce 2000 koupil jen proto, ze me uplne dostala Tufova dobrodruzstvi .
      FRIZER
      FRIZER --- ---
      VANEK: Ze se ještě vůbec snaží...
      VANEK
      VANEK --- ---
      Good news everyone!
      George RR Martin gives a Winds of Winter update: Best work yet | EW.com
      https://ew.com/books/george-rr-martin-winds-of-winter-update/
      HITOMI
      HITOMI --- ---
      Game of Thrones Animated Series Is in the Early Stages at HBO Max
      https://tvweb.com/game-of-thrones-animated-series-hbo-max/