• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    HITOMIG. R. R. Martin - Píseň ledu a ohně (knihy, seriál, TCG, RPG, deskovky...) SPOILERY POVOLENY!
    TRIPLT
    TRIPLT --- ---
    Hele veri nekdo jeste ze grrm dopise ty knihy? :/
    NORDSSON
    NORDSSON --- ---
    CYBERKOTLIK: Pokud by mel potomka, tak ne.
    TRIPLT
    TRIPLT --- ---
    NEVADA_: Ale vždyť já časovou osu příjezdu a svatby vůbec neřeším :)
    Jediné na co poukazuju je fail svatby+sebevraždy.
    MINERWA
    MINERWA --- ---
    NEVADA_: v seriálu je to prostě jinak a svatba byla hned potom, co Jaherisovi začala téct z nosu krev na hsotině, kterou přípravili pro Valeryony, a ještě předtím upadl na dvoře, když vystoupil z kočáru, já to beru tak, že čas je velice relativní
    NEVADA_
    NEVADA_ --- ---
    Ještě k těm šatům, ale právě barvy šatů daly "názvy" skupinám příznivců Alicent coby zelení, zatímco Rhaenyřiným podporovatelům se začalo říkat černí. Šlo o hostinu během turnaje k oslavě výročí sňatku Viseryse a Alicent, královna měla zelené šaty, princezna si záměrně vzala šaty v rodových barvách - černé a rudé.
    Podle názvů epizod se to bude používat i v seriálu. Jsem zvědavá, jak to vysvětlí, když to použili tak rozdílně.
    NEVADA_
    NEVADA_ --- ---
    TRIPLT: MINERWA: Svatba nebyla hned po příjezdu. Od návratu krále od Velaryonů do úvodní hostiny uběhlo několik měsíců.
    Svatba samotná pak měla být až po sedmi dnech turnajů a hostin po zahajovací hostině. Kvůli tomu zabití ji uspíšili a provedli hned jen za účasti nejbližší rodiny. Že je oddávali v sále, kde ještě pořád ani nezaschla Joffreyova krev, to je jen další dementní zkrat scénáristů v marné naději šokovat a vytvořit drama.
    A ano, ty prostřihy na pokus o sebevraždu a královninu přítomnost u oddání byly opět nešťastné selhání scénáristů. Mělo to být asi dramatické, bylo to jen blbé.

Zelené šaty v seriálu měly značit návrat Alicent ke svému rodu, jakási omluva, že se odvrátila od svého otce. Proto to Larys Strong vysvětloval s tím majákem na Vysoké věži Hightowerů. V knize to bylo zpracované podstatně lépe - dávalo to větší smysl, protože řevnivost mezi ní a Rhaenyrou už byla v plném rozběhu. I když tady naopak tu seriálovou zkratku vcelku chápu.
    MINERWA
    MINERWA --- ---
    MORGYSZ: jsou to takový tuctovky, viď
    TRIPLT: no vidíš, já jsem si jí na svatbě ani nevšimla :)) , i když bylo by divný, kdyby tam nebyla, je to díl, který jsem viděla vkuse jenom jednou, teď některé scény přeskakuju (když Daemon vezme kámen, klučičí líbačku, a sir vyjadřuje emoce během oslav)
    TRIPLT
    TRIPLT --- ---
    MINERWA: Ja myslim, ale ty zabery behem svatby :)

Jak ho tam prvne zmlati na hostine... pak svatba a k tomu ty prostrihy, jak si chce rozparat bricho. Zaroven teda probiha svatba, sebevrazda a kralovna na dvou mistech :x
    MINERWA
    MINERWA --- ---
    TRIPLT: vždyť v ten den, kdy si sira C královna zavolá, se vrátili z plavby na hrad, ne? A svatba je hned po příjezdu,.. teda nějak během hostiny.. nebo spíš po ní....
    A co jako znamená ta zelená barva Alison? Jakože dala králi najevo, ze se bude držet svýho rodu? Je to chytrý?
    CYBERKOTLIK: b+ (za hudbu :)
    CYBERKOTLIK
    CYBERKOTLIK --- ---
    MORGYSZ: GoT byl ackovy serial, tohle je becko

NORDSSON: to nedava vubec smysl, aby to delal kvuli dedictvi hradu o ktery nestal (a ktery by stejne zdedil)
    MORGYSZ
    MORGYSZ --- ---
    Taky vám přijde, že herci v hlavních rolích mají tak nějak úplně nezapamatovatelné obličeje? Rhaenyra je úplně ztracený případ, ale Viserys, Daemon, královská rada.... To přece není možné.

V GoT byly ty postavy výrazné už od začátku - Cercei, Daenerys, všechny Starkovic potomčata, Drogo.
    TRIPLT
    TRIPLT --- ---
    No... dil 5 a stale je to takove mdle. Cekam kdy se to rozjede, ale moc casu tomu uz nezbyva :/

Kazdopadne ten finish z te svatby kdy se chtel ser C zapichnout moc nevysel. Vypada to, ze se to odehrava ve stejnou chvili a kralovna je na 2 mistech zaroven :/
    MORGYSZ
    MORGYSZ --- ---
    IOM_NUKSO: Nope. Daemon vs wife :-) No, dialog...
    IOM_NUKSO
    IOM_NUKSO --- ---
    MORGYSZ: myslis dialog mezi daemonem a princeznou?
    JADE
    JADE --- ---
    Je to takove nudne proste…porovnavat ti s Red wedding asi nema ani smysl☝🏽
    MORGYSZ
    MORGYSZ --- ---
    IOM_NUKSO: Ale zrovna dobrý dialog, to se mi zatím z těch 5 epizod líbilo asi nejvíc.
    NORDSSON
    NORDSSON --- ---
    IOM_NUKSO: Zjevne chtel dedit. A motivace Cristona mi prisla taky celkem zjevna. Za me dobry.
    IOM_NUKSO
    IOM_NUKSO --- ---
    Je to naky nekonzistentni.. vubec jsem nepochopila, co to do Cristona vjelo. A k cemu tam prisel Daemon, kdyz princeznu ani neunesl, k cemu teda tu svou bronze bitch zabijel?
    MINERWA
    MINERWA --- ---
    MINERWA: tak není to 5. díl ...skrytý text...
    MINERWA
    MINERWA --- ---
    na konci zajímavý zvrat, sir Cole je pěknej debil, imho
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam