• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    HITOMIG. R. R. Martin - Píseň ledu a ohně (knihy, seriál, TCG, RPG, deskovky...) SPOILERY POVOLENY!
    CYBERKOTLIK
    CYBERKOTLIK --- ---
    STARDAY: aha, me tenhle co tam mel tu ne moc vyjasnenou scenu prisel opticky o dost mladsi nez ten s tim okem, takze sem za naslednika povazoval jeho:) btw teda ta scena kralovna vs sluzka to byla taky dobra cervena knihovna:))
    STARDAY
    STARDAY --- ---
    CYBERKOTLIK: o oko pripravili Aemonda, mladsiho ze synu Alicent a Viseryse. Zeleny naslednik trunu je Aegon, za manzelku ma svou sestru Helenu a nejak tam teda asi obcoval s tou sluzebnou nebo co
    CYBERKOTLIK
    CYBERKOTLIK --- ---
    CELLINDRA: me to smireni prave opet nedavalo smysl. Minule kralovna nechala upalit svy snase milence i s fotrem (ex pobocnikem) - a toho jeste navic nahradila svym vlastnim pobocnikem (coz by byl dobrej power move, kdyby to tam bylo nějak akcentovany). Dale je dle prava jasne, ze dedit ma jeji nejstarsi syn. Takze scenaristi nastavi vychozi podminky tak, ze je stavi do zcela nesmiritelny pozice, ale chteji nam v tomto dile ukazat, ze zeny na rozdil od muzu jsou skvele, a dokazi si odpoustet :D
    Takze tyhle dve si padnou kolem krku, dalsi zenska zas odpusti vrazdu svyho syna - komedie:)
    No a chovani chlapu je tam taky komicky - neberu teda ted ty deti, protoze to jsou deti. Nicmene tam neni nikdo, kdo by dokazal na povrch udrzet ledovou tvar a mezitim potaji pripravovat svoje pristi kroky a pomstu. Podle me ty dva tmavovlasi levobockove prisli o zivot ve chvili, kdy pripravili pravoplatneho naslednika trunu o oko - a sem teda zvedavej, jak to scenariste dosolichaj. Jestli je nesejme ani kralovna, ani dotycnej, tak to bude opet dalsi scena, ktera je vlastne k nicemu.

Me ta scena, kdy jim tam ten dredar rekne, ze je to kurva a synove bastardi - a vubec neni pripravenej na to, jaky to bude mit nasledky - pripomela Crasterovu smrt, kde podobny rozhodnuti naopak bylo napsany a natoceni naprosto skvele:

Game of thrones S03E04 Craster's and Jeor Mormont's Death
    https://www.youtube.com/watch?v=eKJXh_0LzBg
    CELLINDRA
    CELLINDRA --- ---
    Na druhou stranu, fakt se mi líbila ta scéna, jak přišel Viserys na večeři a promluvil jim všem do duše - a empatický ženy to obměkčilo a málem si padly do náruče, zatímco chlapi tam seděli s úšklebkem pod vousy a mysleli si cosi o prdeli. :)
    MCD
    MCD --- ---
    IOM_NUKSO: Tak třeba má Daemon někde v komůrce schovanej obraz, co stárne místo něj ;⁠)
    CYBERKOTLIK
    CYBERKOTLIK --- ---
    Ty postavy jsou cim dal tim zmatenejsi. Porad resi nastupnictvi, maj celkem evidentne primogenituru, takze je vsechno celkem ocividny, ale porad si tam nabihaj jak slepi kolousi do siti:) Prijet se do hlavniho mesta nechat popravit za vzpouru, tomu rikam genialni plan:D
    Kdyby to nebylo tak k uzoufani nudny, tak by to bylo i zabavny:)

LUCIEN: to neni o penezich, to je zkratka mizerne napsany a nacastovany. Za normalnich okolnosti by tu herecku nemenili a jen ji trochu upravili, aby vypadala stare, takze to spis nekdo prisel na skvely woke napad dat tam nebinarni osobu, i kdyz to produkcne nedava smysl.

Trosku bych tipoval, ze jim do toho scenare kecal Martin a nebyl nikdo, kdo by ho ukociroval - protoze ve formatu knizky jsou nejaky casovy skoky o pet let dopredu celkem v klidu. Ale pro serial, ktery hned po par dilech musi resit, ze je v jednom dilu herecka mlada a v druhym stara, je to absolutne nevhodny. Ten scenar mel zkratka vypadat uplne jinak - tyhle veci se vetsinou delaji tak, ze tocis s dospelou hereckou soucasnost a veci z destvi natocis s detskou hereckou retrospektivne, podobne jako to udelali s Galadriel v RoP.
    Je to paradoxni, protoze tam naopak kdyby pouzili tenhle system a po par dilech ji vymenili, tak to moc nikomu vadit nebude:))

IOM_NUKSO: klasika. Plus pulku dilu tvori proslovy o nicem - posledni dil Rings of power na tom byl stejne. Zrejme nejaky pokus o dramaticke shakespearovske monology:))
    A misto porodu pohrbu nebo svatby tu mame pro zmenu umirani, a dlouhe detailni zabery na praci makeup artistu:) Se divim, ze se tam neresily dalsi strasti seniorskeho veku, typu vymesovani do misy a prolezeniny:))
    BEOWULF_CZ
    BEOWULF_CZ --- ---
    LUCIEN
    LUCIEN --- ---
    IOM_NUKSO: tak kdyz ti veskerej budget sezerou draci, kulisy a Viserys...
    MINERWA
    MINERWA --- ---
    IOM_NUKSO: vždyť byl nemocnej, jak by teď vypadal fredy mercury a jak vypadá lucy liu.... a ad "zhubnout do role" proč by to nemohl bejt deepfake?
    jak se mi Aemon jako malej nelíbil, panebože teď...., doufám, že to nebude hajzl, nechte mě v tom! díky
    IOM_NUKSO
    IOM_NUKSO --- ---
    To byl co za dil, uplnej mindfuck s tim Viserysem. Chudak. To vypada, ze do te role musel i zhubnout. A zase polovina hercu novych a polovina nestarne. Daemon stejny uz dvacet let. Chapu, ze to nemaji jak udelat, ale strasne to bije do oci.
    MINERWA
    MINERWA --- ---
    IOM_NUKSO: mně tak vůbec nepříjde, když se po porodu třetího dítěte vrátila z procházky od královny a mluvila s panem Strongem, byla tak rozzářená, že byla D'Arcy docela dost podobná....
    IOM_NUKSO
    IOM_NUKSO --- ---
    SEVERINE: ano, d'arcy je pry nebinarni.
    SEVERINE
    SEVERINE --- ---
    IOM_NUKSO: nebin je ta nová? A stará zas není na kluky, co? Ale poznat to teda fakt nebylo ,-)
    IOM_NUKSO
    IOM_NUKSO --- ---
    SEVERINE: a to je mezi tema hereckama jen 8 let rozdil. Ta nebinarni osoba mi prijde tak zablokovana, ze vypada o deset let starsi a prenasi to i do te role, zadna zenska sila z ni nejde, hraje to jak kdyby ji seklo v bedrech.
    MINERWA
    MINERWA --- ---
    MORGYSZ: díky :))
    MORGYSZ
    MORGYSZ --- ---
    MINERWA: já ti ho potvrdím aj veřejně, chceš? :-)
    ROMI
    ROMI --- ---
    MINERWA: Kdo ma dawna?🙂
    MINERWA
    MINERWA --- ---
    ROMI: já jsem ráda, že mi alespoñ jeden člověk v poště potvrdil toho dawna :))
    ROMI
    ROMI --- ---
    MINERWA: mladsi verze lepsi dle fotky, novy dily jsem jeste nevidel :)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam