• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    FOSSYMýty, Legendy a Pověsti
    INSEQUI
    INSEQUI --- ---
    Tak já vám sem nějakou tu legendu nahodím... znám sice spíš ty z krajů zdejších ale snad i tak potěší.
    WANAH
    WANAH --- ---
    WENCA_WOLF: najdi si co o tom sepsal Sapkowski, jeho analýza je super.
    WENCA_WOLF
    WENCA_WOLF --- ---
    Haha ^..^

Velmi zajímavé - a Uther Pendragon je možná přeci jen Drakodlak, lykantrop, který zůstal v lidské podobě.

Jejich předchůdce (Uthera a Artuše) je jakýsi Vortigern, který byl údajně římský legionář, kterému prostě skončila služba když se Řím rozpadl a protože nevěděl, do čeho píchnout, stal se vůdcem Británie

Pak tu máme Svatý Grál...
    .____
    .\.... /
    ..\.. /
    ...\ /
    ....0
    ._/ \_

A nesmíme zapomenout na Excalibur :-)

O------(==========>
    FOSSY
    FOSSY --- ---
    WENCA_WOLF: Ohledně Artuše: z jeho Legendy mám nejraději Merlina. Nejvíc se mi líbí verze (a nevzpomenu si, kde jsem to četl), že Merlin je jediný syn Satana, který měl být Antikristem, ale odmítl to, aby prožil svůj zlomyslný a škodolibý život po svém, přičemž Artuš Pendragon byl jeho jediným dobrým skutkem :)
    MERMAIDA
    MERMAIDA --- ---
    to se bude Insovi libit..
    me tohle tema moc nerika - ale i tak dik Fossy :)
    SVORO
    SVORO --- ---
    WENCA_WOLF: To jsem dost zvědav :)) Ale mám za to, že budu na druhém míste pouze co se týká "západního světa" Asie na tom muže být jinak a tam bych sázel na budhu atd...
    WENCA_WOLF
    WENCA_WOLF --- ---
    Bezva nápad - Legendy

právě pracuji na souhrnu legendy o králi Artušovi a je to fakt zajímavé - zdá se, že je hned po Ježíšovi opravdu na 2. místě v lidské historii legend, co vy na to?

Počet vydaných knih, témat a vůbec lidí co se Artušovi kdy věnovali hovoří jasně
    SVORO
    SVORO --- ---
    Yes !!! :D
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam