• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ARZAModré zóny v Praze - tipy a triky jak na ne
    V této diskuzi bych chtěla sbírat názory, zkušenosti a rady, jak v Praze soužít v částech s modrou zónou. Uvítám -odkazy na články a novinky -tipy a triky na parkování v oblastech s MZ -informace o parkovacích kartách a výjimkách -vaše osobní zkušenosti
    rozbalit záhlaví
    PALEONTOLOG
    PALEONTOLOG --- ---
    MUTZ: hele ja resim, ze mi magos vytknul, ze jsem nenechal na vozovce 6m pro dva jizdni pruhy. na miste, kde byla pred pul rokem modra a ted zrusili, ale zakaz stani tam teda vazne neni. meril jsem si to metrem a vychazi to na 5,75m, coz jsem v dobre vire myslel, ze splnuju. moje otazka byla, koljk jsem tam konkretne nechal mista, kdyz mi rikaji, ze jsem nedodrzel 6m..?
    MUTZ
    MUTZ --- ---
    Stačí, že lže Eltodo.
    MUTZ
    MUTZ --- ---
    PAKOK: Tak pokud je tam povoleno tři minuty parkovat a oni nemají moji fotku jak na místě stojím déle jak tři minuty, tak nevidím vůbec důvod, proč bych měl lhát.
    PAKOK
    PAKOK --- ---
    MUTZ: Jen ti radím ,dělej si co chceš... IMHO lepší mít připravený smyšlený solidní důvod pro legální zastavení vozidla a tim jim rozhodit jejich fikci parkování, než kjim říkat to cos právě napsal...
    MUTZ
    MUTZ --- ---
    PAKOK: P4, já myslím, že tři minuty tam stát můžeš bez důvodu. Je to hodně peněz, čekal jsem 500.
    PAKOK
    PAKOK --- ---
    MUTZ: Jaká je to Praha?
    700 je hodně dost se divím že chhtěj tolik, spousta lidí se na tonevykašle IMHO. Měj hlavně předem promyšlenou verzi tom, že jsi tam neparkoval, jinak budeě ztrácet čas. V případě technického problému máš povinnost vozidlo zastavit dle zákona.
    MUTZ
    MUTZ --- ---
    DUCATIMONSTER: Zítra maji uredni hodiny, zavolam tam a objednam se k nahlednuti do fotodokumentace. A pak se uvidí, případnou stížnost nebo něco se mnou snad sepíšou rovnou.
    DUCATIMONSTER
    DUCATIMONSTER --- ---
    MUTZ: Jsem strašně zvědavej , jak tohle dopadne a kolik te to nakonec bude stat casu.
    MUTZ
    MUTZ --- ---
    CEEFA: jj, už jsem to našel, je to tak.
    MUTZ
    MUTZ --- ---
    PAKOK: Sedm stovek už mi přijde dost, to jim jen tak nedám. Byl jsem mimo auto maximálně pět minut, to už by musela být hodně velká smůla, aby tam opravdu projeli dvakrát.
    CEEFA
    CEEFA --- ---
    MUTZ: v zone muzes zastavit bez placeni na 3 minuty, ne 15 a to jen v modry, na filaovy ne
    PAKOK
    PAKOK --- ---
    SPECZ: Jasně, i tak bych po nich chtěl kompenzaci za čas co tím strávil. Protože byla pokuta evidentně vygenerovaná neoprávněně a u správního řízení by to vyhrál jednoznačně.
    Když si necháme líbit takové jednání, tak si to budou dovolovat dál. Tímhle by je efektivně zaměstnal.
    SPECZ
    SPECZ --- ---
    PAKOK: K projednani vubec nedoslo, vyrazil z nich fotky co mu predtim neposlali, to zvladnul datovkou ...
    PAKOK
    PAKOK --- ---
    SPECZ: Jak jsem psal - v modrý ti musejí prokazovat parkování. Dříve co vím, měli nastavený interval 15 minut, v posledních letech se setkávám s 10 minutama. Podle mě i stačí to , že v časově blízké době si zaplatíš přez appku minimální parkovné za zónu a oni na minuty nehrajou, protože před správním orgáněm by to těžko dokazovali, prostě to nechávají být.
    Stejně jako když se na vytasíš s nějakou historkou a uvedeš jí jako objasnění že v zaznamenaném případně nešlo o parkování, tak pokud to nebude viditělně nesmysl, tak se na to podle mě taky vykašlou. Otázkou je zda to ekonomicky dává smysl, protže jet projednávat přestupek tě bude stát víc, než zaplatit pokutu. Mají ceníky nastavené tak, aby to většina lidí zaplatila. :-)

    Na místě kolegy bych po nich chtěl uhradit náklady na čas a cestu k projednání přestupku, alespoň by Eltodo od nich dostalo pokutu a nedělali by si co chtějí.
    SPECZ
    SPECZ --- ---
    PAKOK: Kolegovi z práce takhle jednou poslali "parkování v modrý" - ve chvíli kdy čekal až z průjezdu vyjede auto ( to bylo akorát mezi vratama a čekalo až bude volno na hlavní) aby mohl zajet do dvora, a zároveň se snažil nepřekážet. Fotky sice byly dvě, ale byly pořízené v rozestupu 5s a na obou bylo vidět že v tom sedí. Kdyby v tom nešťoural pokutu by dostal, tím že se zajímal tak to úředníci sami zrušili protože jim došlo že tohle je obtížně hratelný :-)
    PAKOK
    PAKOK --- ---
    MUTZ: Pokud na to máš čas a žaludek, tak si dojeď na správní orgán který ti poslal pokutu a chtěj vidět dokumentaci přestupku, kterou k tomu případu mají. Pokud jsi majitel vozidla, tak by jí měli bez problémů poskytnout. Modrá zona upravuje režim parkování a to ti musí prokázat. Jedním průjezdem Eltodo vozu to budou dost obtížně. Zkusil bych argumentovat technickou závadou nebo podobným případem který tě přinutil na místě zastavit a zabývat se tím. Můžeš zkusti tvrdit, že nešlo o parkování. Pokud mají jen jeden průjezd, osobně bych se divil, že by to byli ochotný poslat do správního řízení, ale garantovat to samozřejmě nejde.
    MAKROUSEK
    MAKROUSEK --- ---
    SPECZ: Zepta se firmy a ta mu rekne.
    SPECZ
    SPECZ --- ---
    MAKROUSEK: To už neni na firmě, to by měl řešit úředník ve správním řízení a pokud tvrdí že se něco stalo měl by to být schopen dokázat.
    MAKROUSEK
    MAKROUSEK --- ---
    MUTZ: Aha, takze kdyz nekdo namitne, ze min nez 3 minuty, firma rekne, ze omezil ostatni a je vymalovano.
    MUTZ
    MUTZ --- ---
    SAMOUT: Skútr jistě super, ale jednou už jsem rozlámanou nohu měl a stačilo. Zastavil jsem na modré. Cituji: „Zákon říká, že „na parkovišti vyhrazeném pro určitá vozidla je jiným řidičům zakázáno zastavit a stát. Zákaz však neplatí v případě, kdy zastavení a stání nepřekročí dobu tří minut a nebudou tím omezeni řidiči vozidel, pro které je parkoviště vyhrazeno.“ Zastavit a stát po tři minuty tak můžete třeba na parkovacím stání s označením „réservé“ nebo právě na modré zóně. Nelze to ale třeba na vyhrazeném stání pro handicapované (symbol vozíčkáře). Pravidlo tří minut neplatí ani na fialové a oranžové zóně, kde můžete krátce zastavit jen za účelem nastoupení či nákladu."
    Takže jsem si nakonec odpověděl sám, děkuji za pozornost.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam