• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ARZAModré zóny v Praze - tipy a triky jak na ne
    V této diskuzi bych chtěla sbírat názory, zkušenosti a rady, jak v Praze soužít v částech s modrou zónou. Uvítám -odkazy na články a novinky -tipy a triky na parkování v oblastech s MZ -informace o parkovacích kartách a výjimkách -vaše osobní zkušenosti
    rozbalit záhlaví
    AQUARIUS
    AQUARIUS --- ---
    LUCKY_MAN: no, na začátku tý ulice o cca 200 dál je značka zóna zákazu stání, na pravý straně vozovky není vyznačený parkoviště, takže pod svícnem se bude odtahovat
    LUCKY_MAN
    LUCKY_MAN --- ---
    SAMOUT: yes. na fotce vzadu je ten zadní vstup do metra. aneb pod svícnem největší tma?
    SAMOUT
    SAMOUT --- ---
    LUCKY_MAN: Petřiny?
    LUCKY_MAN
    LUCKY_MAN --- ---
    IVIQ: asi podobný případ: jednosměrka, vlevo modrá,vpravo nic. dodržet odstup od hranice křižovatky a přechodu a dle mého vesnického rozumu by to mělo jít tam stát legálně. jinak všude v okruhu pár set metrů všude jen modrá zóna.



    KORKMAZ
    KORKMAZ --- ---
    CAJT: Erár to ale neřeší, ten za tebe vykásnul dvanáct kil a dál je mu to volný - plebs ať se o ty místa už nějak popere.
    CAJT
    CAJT --- ---
    Jsem nedávno přemýšlel, jak je vlastně nespravedlivý to dělení mezi městské časti označené číslem.
    Ano, jsem Praha 6, mám nárok na zaparkování všude na P6, pokud zaplatím.
    Jsem ovšem z oblasti kde zóny nejsou. Ruzyně.
    Prostě si užívám parkování dole, kde to prořídlo.
    Ale vlastně se seru těm, kdo tam fakt bydlí, pod okna.
    Jsem spokojenej, ale spravedlivý to vlastně není...

    PRDELOID
    PRDELOID --- ---
    ADAMFC: no právě odpovědi na tyto otázky jsem tam nenašel, pardon
    ADAMFC
    ADAMFC --- ---
    PRDELOID: Umíš číst? Je to všechno popsaný na stránkách parkuj v klidu.
    PRDELOID
    PRDELOID --- ---
    SAMOUT: díky, ale jaký tarif se pak za takové vozidlo platí? Jako za fyzickou? Za právnickou osobu? Co v případě, že trvalé bydliště na Praze 8 nemám, ale je tam zaměstnavatelem náhlašeno místo výkonu mé práce.
    SAMOUT
    SAMOUT --- ---
    PRDELOID:
    Žadatel má vozidlo svěřeno k soukromému užívání zaměstnavatelem:
    předkládá ORV a vyplněný formulář "Potvrzení o příjmu ze závislé činnosti dle § 6 odst. 6 zákona č. 586/1992 Sb., o daních z příjmu, ve znění pozdějších předpisů" (viz příloha) podepsaný mzdovou účtárnou a statutárním zástupcem společnosti, případně osobou pověřenou k zastupování statutárního zástupce (pověření plnou mocí, nebo podnikovou směrnicí). V bodě 4) tohoto formuláře je mzdovou účtárnou zaměstnavatele potvrzeno, že bylo zaměstnanci připočítáno k základu daně z příjmu 1% z pořizovací ceny vozidla.
    Pokud žadateli nebylo dosud svěřeno vozidlo zaměstnavatelem do soukromého užívání, v bodě 4) tohoto formuláře se uvede prohlášení, že 1% z pořizovací ceny vozidla bude zaměstnanci připočítáno k základu daně z příjmů v prvním měsíci po vystavení parkovacího oprávnění/karty.
    Pokud nelze zaměstnavatele či vozidlo dohledat v registru, předkládá výpis zaměstnavatele z registru ne starší než 6 měsíců a TP (pokud vozidlo je pořízeno na leasing/úvěr, kopii TP).
    PRDELOID
    PRDELOID --- ---
    Prosim o vysvetleni situace s firemnim vozem pro soukrome ucely. Auto je psany na Jihlavskou firmu,ja potrebuji parkovat na Praze 8.
    MISHACZEQ
    MISHACZEQ --- ---
    Jde na tech zonach kde se plati parkovat po 18h a o vikendu zadarmo jako v jinejch castech nebo to nejde?
    IVIQ
    IVIQ --- ---
    praveze tam neni znacka ani na zemi zona.. zitra vyfotim, třeba to nejak rozluštíma, kazdopadne dve auta parkuji a jedno je tam uz druhy den zatim bez pokuty.. treba je tam nejaka dira na kterou se nevztahuje cas ani zakon :D
    MAKROUSEK
    MAKROUSEK --- ---
    IVIQ: Obecne plati, ze vertikalni znaceni ma prednost pred horizontalnim. Takze vubec nezalezi na tom, co je namalovany na silnici, zalezi na tom, jake tam jsou znacky (pokud tam znacky jsou). Tedy pokud zrusili zakaz zastaveni, tak tam je zona (pokud to teda neni nejake rozhrani treba Praha 5 a Praha 13).
    IVIQ
    IVIQ --- ---
    PRosim jak to je s parkovanim mimo zony - ve smyslu ulice modra zona.. ta skonci a ke krizovatce je jeste dobrych 9metru neli vic.. Smi s eparkovat mimo vyznacene zony? V místě byla driv znacka zakaz zastaveni, ktera ani tehdy nedavala moc smysl.. kazdopadne ted tam znacka nani jen ukoncena zona
    MAKROUSEK
    MAKROUSEK --- ---
    Hele, tady muj pribeh:
    Nové parkovací automaty v Praze zlobí. Platbu zamítnou, peníze strhnou - iDNES.cz
    http://ekonomika.idnes.cz/...aze-zlobi-eltodo-fd2-/eko-doprava.aspx?c=A160830_211310_eko-doprava_san
    THE_MIRACLE
    THE_MIRACLE --- ---
    GREVE: No právě... řekněme že zastavím ve 12:00. Ve 12:01 projede první vůz, který by mě ale měl ignorovat, protože neví, jak dloho tam stojím. Ve 12:16 by měl jet další vůz a ten už mě nezachytí, ale těch 14 minut tam můžu stát v pohodě. Napsal jsem to tedy špatně. Není to minimálně, ale maximálně 29 minut.
    GREVE
    GREVE --- ---
    THE_MIRACLE: Na 3 minuty ano. Psali, že mají jezdit vždy po stejné trasy dva vozy po patnácti minutách, přesně kvůli tomuto. Ale vlastně to pořád nějak logisticky nechápu - co když tam zastavím těsně před průjezdem druhého vozu?
    THE_MIRACLE
    THE_MIRACLE --- ---
    Platí i na nových zónách to, že jde kdekoliv zastavit na 3 minuty bez placení? Protože vzhledem k tomu, že říkali, že to debilní vyděračský auto bude ulice projíždět nejdříve po 15ti minutách, tak by se dalo beztrestně zastavit na minimálně 29 minut ;-).
    SAMOUT
    SAMOUT --- ---
    PEETIK: Buď trvale bydlíš, nebo neparkuješ, jednoduchá premisa.
    MAKROUSEK
    MAKROUSEK --- ---
    PEETIK: Ne. Pokud tedy na nej nechces auto prepsat.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam