http://vtm.e15.cz/kontroverzni-ecka-je-ale-aspartam-opravdu-skodlivy
Dobrá, co tedy říkáte na projímavé reakce při příjmu aspartamu, a na fenylketonurii, která je dána i geneticky, ale i může být, reakcí na dlouhodobý příjem aspartamu. Chuť aspartamu není příjemná, takže je kombinován s dalšími sladidly. A tím s dalšími škodlivými látkami. Cyklamát je známý svou podporou ke vzniku rakoviny, a asartam tento účinek posiluje, důvodem je právě to, že je složen ze dvou aminokyselin, které obsahuje i naše DNA takže za určitých podmínek dochází k reakci na genetické informace obsažené a přenášené krví. Tyto informace si buňky organizmu normálně vyměňují, a stačí za určitých okolností pozměnit i jeden gen... Zkrátka při užívání aspartamu existuje reálné riziko vzniku genomutací. To samé riziko ale lidem hrozí i při požívání málo tepelně upraveného vepřového masa. Důvodem je silná genetická příbuznost s člověkem, mnohem větší než u primátů. Vliv sladidel obecně je velmi negativní, i když uznám, že pojídání jakéhokoliv druhu sladidla je škodlivé. Klasický bílý cukr také škodí, nejenom svojí energetickou hodnotou, ale tím že je vybělený, zvyšuje krevní tlak, vyživuje nepřátelské bakterie, a po příjmu jedné jediné kávové lžičky dokáže až na 1,5 hodiny 5x utlumit obranyschopnost (cukrem se krmí bílé krvinky). TarzanX@email.cz