• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    GULDURPower Electronics, Death Industrial, Harsh Noise,(Post) Black Metal, Black Noise, Post Industrial
    GULDUR
    GULDUR --- ---
    MIZZYCHAL: Něco jsem vysomroval...28.10. to bude v Neone..další info prý dnes/zítra (jedná se s manažerkou)
    MIZZYCHAL
    MIZZYCHAL --- ---
    GULDUR: Furt nevíš žádné další info? Jsem koukal na stránky Café V Lese, a tam je ten den cosi jiného.
    MATHEZZZ
    MATHEZZZ --- ---
    Ještě by to mohl zfouknout jako Vatican Shadow, ale to už je trochu z jiného soudku. :)
    MIZZYCHAL
    MIZZYCHAL --- ---
    GULDUR: Jasně, asi jako typické akce Stimulu poslední dobu. Každopádně těšing největší!
    GULDUR
    GULDUR --- ---
    MIZZYCHAL: Organizuje Petr Ferenc,takže prostor asi Café V Lese tipuju...více zatím nevím, ale předpokládám, že se dozvíme..
    MIZZYCHAL
    MIZZYCHAL --- ---
    GULDUR: Tyvole, tyvole, tyvole! Dream come true! Další podrobnosti?
    KILL77
    KILL77 --- ---
    Kovové okénko: Čtyři kruhy pekla aneb Extrémní tváře power electronics | HIS Voice
    http://www.hisvoice.cz/cz/articles/detail/2677
    GULDUR
    GULDUR --- ---
    Tak jen pro info Pruriet v Praze Live 28.10. 2015...myslim, že to bude výživné.
    KILL77
    KILL77 --- ---
    a CE se někdo ujme?

    Consumer Electronics are looking to tour mainland Europe early next year in order to promote our "Dollhouse Songs" album. We will be cooperating with Harbinger Sound in booking the tour and are open to decent offers from anywhere. All suggestions welcomed.
    Philip Best: Just PM me & I will put you in touch with our booking agent. Thanks!
    https://www.facebook.com/philip.best.7?fref=nf
    GULDUR
    GULDUR --- ---
    Jinak Prurient na podzim v Praze pravděpodobně bude. Uspořádání se ujme platforma Stimul Nights...
    GULDUR
    GULDUR --- ---
    Inu, zde poslední díl mého seriálu: http://www.hisvoice.cz/cz/articles/detail/2625
    TOTAL_MANGEL
    TOTAL_MANGEL --- ---
    tak si při dnešním počasí dávám tématický dýchánek po Kältetod a Ben Frost přišla na řadu výběrovka "White Eye Of Winter Watching" a na ní
    Ames Sanglantes | Cult Of Stalin [Hospital Productions 2011]
    https://www.youtube.com/watch?v=NVIyrOsL8gs


    je tam víc dobrych a zlejších kousků...
    GULDUR
    GULDUR --- ---
    BEOWULF_CZ: celkem dost...tipuju tak 250 hlav...
    BEOWULF_CZ
    BEOWULF_CZ --- ---
    GULDUR: Ty Trepaneringsritualen bych chtel moc videt...
    A kolik tam bylo lidu?
    GULDUR
    GULDUR --- ---
    Tak jo, a teď něco ke druhému dni. Žádné zácpy, a tak přicházíme na čas, abychom tentokrát viděli všechny 4 kapely. Už od předchozího dne se proslýchá něco o společném setu Prurient a Genocide Organ, kteří spolu připravují desku, která by snad letos mohla vyjít. Inu, nakonec vidíme na tablu nikoliv 4, ale 5 kapel, kdy pátou jsou samotní Genocide Organ, takže jako překvápko je připraven set Mannheimské úderky, no tak to si necháme líbit..

    Pain Nail - Mikko Aspa má tu výhodu, že může hrát třeba na 100 festivalech ročně a na každý může přivézt úplně jiný projekt, kterých má v zásobě více, než Batman převleků. Tentokrát k mému počátečnímu zklamání přišla volba na Pain Nail, se kterými jsem měl tu čest pouze jednou minulý rok v Drážďanech, a tam mne, přiznám se, tolik neoslovili. V Mannheimu byla nicméně asi lepší konstelace, či jsem byl v lepší náladě, zkrátka tady mi jejich set dokonale sedl. Pochmurný dark/drone s hlukovými výstřelky a zoufalým hlasem skvěle otevřel celý večer a poměrně okultní projekce příjemně ladila s chorobnými zvuky. Během setu jsem si tu a tam připadal jak u hlukovějších MZ.412 či Nordvargrovi, i když se značnou mírou finského šmaku. Tu a tam byla drážďanská rozvláčnost a čekáni, kdy TO přijde. Bylo TO tam od začátku, takže lepší start nemohl být.

    Trepaneringsritualen - Thomas Ekelund se svým projektem už hraje snad i ve Snídani s Novou, a tak celkem nebylo divu, že nevynechal možnost vystoupit na Heavy Electronics III. Paradoxně jsem s jeho živým vystoupením dosud neměl tu čest, bo jsem poslední rok dělal spíš jezevce a obrážel štace v ČR a SK. Nečekal jsem nic moc, ale Thomasovo vystoupení mělo charisma a náboj. Blackem řádně napuštěný death ambient doplněný o propriety lebek a vonných tyčinek, přesně dle stylu současného retro blacku. Atmosféra hustá, zlo pod povrchem probublává a jakmile Thomas přiloží i beat, tak se rouhavost vyloupne i v publiku. Velmi kvalitní set, který bych si dal klidně ještě jednou.

    Propergol - K setu dvorního mistra zvuku Tesco Organization jsem přistupoval kriticky od začátku. To víte, to co můžete zvukově odpustit BDN, zkrátka u Propergol nesmí projít. Jerome si toho je samozřejmě vědom, a tak jen co si zvukař u prvního songu srovnal korekce, rozjelo se pořádně hlučné rodeo. Dynamická HD (ale jako fakt HD) projekce byla neuvěřitelně živá a její přesný synchron s každým zvukem zanechával až "filmový" dojem. Člověk zkrátka stál, koukal a poslouchal, jaké že to představení si pro nás Propergol připravil. Zejména rachotnější fláky z United States měly tendenci v člověku rozhýbat vnitřnosti a odstřelit střechu. Celý set byl ovšem napěchován tím ostřejším z Jeromovy tvorby, takže na nějaké výdechy nebyl čas vše bylo do diváků tlačeno pod silou 50 atmosfér. Velmi dobré...

    Prurient - Když se člověk proposlouchává všemožnou power electronics, tak zjistí, že se dají v tvorbě projektů najít určité společné body na základě různých zemí. Dám příklad, Finové rádi v PE perverze, prasárničky, BDSM a podobné sexuální libůstky, Švédi mají většinu témat ohledně alkoholu a života na ulici s alkoholem, zkrátka chlast, chlast a zase chlaset, Němci naopak většinou řeší politiku a historii, Britové rvačky, kriminalitu a chuligánství, no a konečně Američané psychiku, duševní zdraví a všemožné tablety a medikamenty na hlavu. Neříkám, že to platí 100%, ale Dominickův set byla totální schizojízda. Začátek spíše do hluku a vazbových experimentů, nicméně za chvilku se nám Dominic zahřál na teplotu Masonna a začal řádit. Tři mikrofony, každý na jiný hlas, pár krabiček a comp se postaraly o docela solidní inferno, které ovšem nevybudilo nikoho k pořádnému kotlu. Intezita ale byla, pár prázdných balení neurolu taky, takže za mě určitě výborná záležitost. Doufám, že to Petru Ferencovi vyjde na podzim a udělá Prurient v rámci Stimul Nights, jak je jeho záměrem.

    Genocide Organ - Co napsat k mannheimskému kultu? Skutečnost, že nenastoupili jako nový vystupující, ale přimíchali se do setu Dominica Fernowa si můžete prohlédnout na videu níže, čímž mohli představit dvě skladby z chystané desky. První vesele negativní chladný ambient, takový soundtrack ke kybernetické operaci a druhou pořádný rachot v nejlepším stylu obou elektronických pekel. Americká psychóza se mísí v německým monumentalismem a historickou útočností...úžasné. Intenzivní nářez, jaký jsem nezažil od posledního vystoupení MK9 v Praze. Po tomto výplachu se Dominic poroučí a pokračují samotní GO. Ti jsou naštěstí k divákům ohleduplní a chápou, že po 4 metelicích jsou všichni frekvenčně propláchnutí a tak nastavují slabou půlhodinku s pár fláky napříč diskografií. Kotel se konečně rozjede, pogo, sem tam nějaká ta facka, zkrátka klasické kotlení na GO, jaké tu bylo vždy a doufáme že bude. Nevím, jestli má smysl psát něco ke zvuku, který mají GO vždy perfektní, nebo k výrazu těchto 4 maniaků. Elita PE v perfektní formě se prostě vždy poslouchá dobře, a i když je člověk už párkrát viděl, tak zevšednět zkrátka nemohou. Takhle se to dělá, tak se už teď těším na jejich útok v Drážďanech.

    Krom super festivalu jsme zažili i příjemné setkání v totál brutalist/industriálním kostele, a to právě v sobotu, které by mohlo být klidně součástí i festivalového programu, který by bavil většinu návštěvníků. Holt občas má člověk štěstí, že jde kolem kostela, který je normálně většinou uzavřen a zrovna se v něm nachází syn architekta, kterému se opozdil zájezd studentů na přednášku o díle jeho otce; více zde : [ GULDUR @ Brutalismus - drsná poezie ]
    GULDUR
    GULDUR --- ---
    Prurient + Genocide Organ live at Heavy Electronics III
    https://www.youtube.com/watch?v=eSLIxpG2dTs


    Výtržníci...
    GULDUR
    GULDUR --- ---
    tak zatím, krátký report z prvního dne Heavy Electronics:

    Bohužel jsme přišli o Tho-So-Aa kvůli štaufu na říšské dálnici.

    Alfarmaina - Luxus jako vždy, Christianovy feťácké zkušenosti a život v mizérii jsou pravděpodobně nevyčerpatelnou studnicí inspirace. Řízný power electronic - noise s dlouhými ostrými skladbami, neurotickým přidušeným hlasem a vizuálním doprovodem jeho vlastních grafik a koláží, které sami o sobě působí dost brutálně. Takhle v doprovodu s tímhle mozkovým rachotem to byla příjemná exkurze na očouzenou stranu lžičky.

    Ke/Hil - převažoval materiál z poslední desky Zone 0, ovšem všechny skladby byly tak nějak demontovány a ústřední sampy znovu naživo poskládány do atmosferického setu, kdy pánové Herich a Moloch v černých košilích a kněžských kolárcích kázali své poselství přítomnému prekariátu. Mělo to něco do sebe, nicméně některé momenty působily oproti desce trochu rozvláčněji, zkrátka chyběl ten tlak a spád co má deska. Publikum i já nakonec spokojeni a aplaus vřelý a upřímný včetně nadšené reakce takového skřítka (rozuměj muž menšího vzrůstu), co stojí na schodech na pódium asi dva metry ode mě.

    Brighter Dead Now - Karmanik může být snad v jakémkoliv stupni destrukce ať už alkoholové, drogové nebo společenské a pokaždé je BDN pumelice jak sviňa. Tentokrát po pádu labelu, ztracené rodině, existenci i původního gearu (minulý rok na WGT - příliš chlastu = málo zodpovědnosti = ztracené synťáky a mašinky) je Roger před setem naprosto střízliv (!) a pije vodu, když se zdravíme po letech. Souputníky mu naživo dělají Lina Baby Doll (Deutch Nepal) a Thomas Ekelund (Trepaneringsritualen), jeden na basu, druhý na kytaru. To co následuje po začátku je absolutní esence industriálního punku, která po jedné skladbě přebíjí veškerý původní death ambietní nihilismus. Pánove do sebe kopou v rychlém sledu tak 5 piv, jakožto palivo orgiím hluku, dronů a zpětných vazeb. Nevím, ze kterých desek se hraje, nevím, jestli to ví BDN, ale je to sakra dobrý. Pak už klasika, solidní kotel, Roger v kotli, Roger na ramenou lidí, Roger na zemi, Roger brečí, směje se, plive, zuří, líbá kluky i holky, odchází z pódia, vrací se no prostě BDN. Linovi zůstaly na base asi dvě funkční struny, Thomas si vesele vazbí a deformuje zvuky kytary. Prostě rock and roll. Tahle jsem si vždycky představoval rané koncerty Whitehouse. Po koncertě zjišťuji, že onen skřítek (kterého jsem v kotli možná dvakrát nechtěně vzal loktem) je Dominic Fernow....

    No dnes druhá várka festu, což budou Propergol, Pain Nail, Prurient a Trepaneringsritualen...
    GULDUR
    GULDUR --- ---
    SHIELDAZZ: možná budeme mít nějaký místa v káře, tak se pak můžeme případně domluvit...
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam