• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    LANNADOGPOINT - soukromé depozitum pro opuštěné psy
    HNDZCK
    HNDZCK --- ---
    HNDZCK: ..takovou pozitivní reakci sem nečekal.)

    Pokud je někdo z vás ochoten přiložit ruku, psa, k dílu, pošlete mi zprávu do pošty. Musíme potrénovat rizikový situace, zvlášť ty nešťastný dveře a kontakt s cizími psy. Všechno bude předem promyšlený a připravený, Kelyna bude zajištěná tak, aby nepřišel nikdo k újmě.
    HNDZCK
    HNDZCK --- ---
    SUFFOCATE: opravdu nejde o útok na člověka, ale koříst - rukáv. Něco jinýho by bylo kousaní do nějaký manžety schovaný pod oblečením a zadržení, k tomu se přistupuje, až když je pes ovladatelnej na rukáv právě proto, aby bez povelu "neutočila" přímo na nechráněnou ruku/nohu..krk, hlavu..
    SUFFOCATE
    SUFFOCATE --- ---
    SUFFOCATE: teda teď koukám že jsem to napsala fakt blbě.. nemyslím to tak, že když jí někdo dá povel sedni a ona ho splní, že po tom člověku pak hned vyjede. :) Spíš mi jde o to, aby se tím u ní neprohloubila ta agresivita ještě víc.
    SUFFOCATE
    SUFFOCATE --- ---
    SATHIK: Dobře. Ale chápu to taky tak, že se pes musí naučit kdy může útočit (či jak se tomu v obranách říká) a kdy ne. A u kelly mi přijde, že by nemusela pochopit kdy je to žádoucí a kdy ne. Aby si to třeba špatně nespojila a když dejme tomu udělá něco dobře, aby si za odměnu nesmlsla na nějakém psu/člověku. Ale to je asi blbost no..
    HYSTERIA
    HYSTERIA --- ---
    SUFFOCATE: jako takhle... Ji na těch obranach zajímali jen psi.figurant,pešek,nic jinýho ji nezajímalo...
    SATHIK
    SATHIK --- ---
    SUFFOCATE: právě naopak, na obranách se v první řadě učí ovladatelnost psa, hlavně ve vypjatých situacích. A na klasických obranách je to o kořistnickém pudu, ne o útočení na člověka jako takového. Pokud se pes chová jak chceme, dostane za odměnu rukáv o který se s ním člověk potahá.
    SUFFOCATE
    SUFFOCATE --- ---
    Mám dotaz.. když chodíte s Kelly na obrany, nevadí to, vzhledem k tomu že je to vlastně agresivní pes? Předpokládám že to nevadí, když to s ní děláte, jen by mě zajímalo jak to vlastně je, jestli mi to můžete někdo vysvětlit prosím. :) Mám za to že se tam pes učí útočit (ať už jako na kořist - pešek, nebo přímo na figuranta), což se asi chce u Kelly spíš potlačit.
    Je to možná trochu mimo, ale týká se to Kelly tak snad nevadí...
    PETRA_CHATEAU
    PETRA_CHATEAU --- ---
    TRIKSTRA: vypadá skvěle!
    TRIKSTRA
    TRIKSTRA --- ---
    Ahoj, tak po delší době zas něco málo o Žvejce...
    Doma je už jak doma :) jen jsem tu teď měla na návštěvě rodinu a z toho byla tedy velice nesvá, evidentně se jí ulevilo když odjeli. Venku je taky v poho, cizí lidi nemusí, se psama se to lepší. začíná se projevovat... je to lovec, chtěla by běžet za každym ptákem kterýho potkáme, ale potkanů se zatim asi spíš bojí. A taky jsem zjistila, že jí neskutečně baví běhat, takže popobíháme po parku, co mi síly stačí(a to teda moc neni...no jo, kuřácký plíce)a lidi na nás čuměj jak na blázny...
    Nicméně se oteplilo a tak mi přišlo, že ty maskáče jsou už moc teplý, nejsem zastánce oblečků, ale když je tak nahatá, jeden jsem jí přece pořídila, ať máme nějakej doma až vrátíme erární... a můžu říct, že jí to teda dost sekne :DDD

    Princezna na hrášku :)


    Nový vohoz... (lepší fotka zatim není)


    HYSTERIA
    HYSTERIA --- ---
    Spolu s kočičími ženami ze sdružení DEVĚT ŽIVOTŮ jsme se v pátek zúčastnili benefiční párty, která byla pro naše združení uspořádána. Přinášíme minireport:)

    Benefice pro Dogpoint a Devět životů o.s. | Dogpoint o.s. - depozit pro opuštěné a týrané psy
    http://www.dog-point.cz/benefice-pro-dogpoint-devet-zivotu-os-0
    HYBNERKA
    HYBNERKA --- ---
    Kdyby jste potrebovali prazske dopozitum pro pejsky z Limuz..prosim posta,rada pomuzu,ale na nyxu ted moc nebyvam...jen na chvili,skocim do posty,prectu uvod a mizim,.-)
    ZNAJ
    ZNAJ --- ---
    HYSTERIA: Oli je tak krasna, je jasny, ze panicky nasla tak rychle a Rampa teda je taky dost velkej fesak
    HYSTERIA
    HYSTERIA --- ---
    DLOUHA_POTVORA: misky jsou útulkový, dostali jsme je od jedné paní. Rampa je u mojí známé - mimochodem jdeme dneska podepsat smlouvu o adopci... ;)
    DLOUHA_POTVORA
    DLOUHA_POTVORA --- ---
    hele trošku off topic, ale u koho je teď rampa? mě by strašně zajímalo, kde se dají sehnat takovýhle misky :)
    HYSTERIA
    HYSTERIA --- ---
    TOD

    Datum (rok) narození: 2009
    Velikost: Střední
    Příběh: Tod byl zachráněn ze špatných podmínek, kdy byl celé dny uvázaný na krátkém řetězu u boudy. Původní majitelé se ho vzdali spolu s jejich druhým psem, který již domov našel.
    Charakteristika: Ačkoliv má za sebou tuto nepříjemnou zkušenost, nezanevřel na lidi. Miluje všechny dospělé i děti, výborně vychází se všemi zvířaty. Je to naprostý pohodář a kamarád do nepohody.
    Celý den by nejradši strávil mazlením, je to typický gaučák :) Tod bude nejšťastnější v bytě nebo v domečku s přístupem ven.
    Tod je očkovaný a během příštího týdne ho čeká kastrace.


    HYSTERIA
    HYSTERIA --- ---
    DLOUHA_POTVORA: našli jí v počernicích u popelnice, vyhublou a hladovou. Je v domácí péči skoro týden, dřív jsme jí nestihli zveřejnit. Ale měla by jít tento týden bydlet :)
    DLOUHA_POTVORA
    DLOUHA_POTVORA --- ---
    HYSTERIA: jé, to je prďola :) kde jste k ní přišli?
    HYSTERIA
    HYSTERIA --- ---
    OLÍ

    Datum (rok) narození: listopad 2011
    Velikost: Malá
    Charakteristika: Olí je štěněcí slečna, která akorá přezubuje. Je to milé hodné štěňátko, které bude takové, jaké si ho vychováte.
    V dospělosti bude menšího vzrůstu, nyní váží 2,9 kg a má maličké tlapky, jedná se pravděpodobně o křížence čivavy nebo jack russel teriéra (nebo něco tomu podobného).
    Je aktivní, mazlivá a hravá. Vhodná do bytu i k psímu kamarádovi.


    HNDZCK
    HNDZCK --- ---
    Kelly se včera poprvé zúčastnila výcviku obran! Úkolem je naučit jí fungovat za přítomnosti jiných, neznámých, psů a zlepšit její ovladatelnost a samozřejmě v neposlední řadě vysvětlit nám, jak s ní dál pracovat. I přes veškerou snahu zkušeného figuranta se jí nepodařilo rozkousat. Svojí pozornost, podle očekávání, směřovala na ostatní psy. Ovšem nějakého pokroku jsme přece jen dosáhli, když se nám povedlo princeznu zklidnit a posadit.
    Co nás velmi potěšilo bylo, že i přes velmi velmi intenzivní a nevybíravou manipulaci nebyl zraněn žádný člověk!.)
    Takže pokud to shrneme: Socializace, socializace, socializace a trénink situací, při kterých už člověka napadla.

    Příští víkend má Kelly znovu pracovní. V sobotu bude s Danem tahat v Michli a v neděli jedeme znovu do Rychet na obrany.

    Velký dík patří L.B.T. a jejich přátelům a kolegům za to, že se o nás tak pěkně staraj!.)

    LANNA
    LANNA --- ---
    BOBULE: aneta na fb psala, ze to vzal uplne v klidu :))
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam