• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    LANNADOGPOINT - soukromé depozitum pro opuštěné psy
    FIFAJZ
    FIFAJZ --- ---
    HNDZCK: Huuf, docela me mrazilo, pri cteni - jeste, ze mela kosik. Hodne trpelivosti s Kellisovou i do budoucna, diky, ze to s ni nevzdavate. :) Je zrejme, ze muze byt hodne nebezpecna, zaplatbuh, ze je ve spravnych rukach.
    HNDZCK
    HNDZCK --- ---
    Jak jste si mnozí všimli, dnes jsme se s Kelčou zúčastnili Stafbull show pořádanou LBT.
    Ráno vstávačka, vyvenčit bestie, nakrmit domácí.. Kelča, vzhledem k tomu, že se od ní očekával výkon, nedostala nic. Inu rozhodla se nám ukázat svou odvrácenou tvář. Čekal jsem s ní v pokoji než se nakrmí ostatní, potom vešla Míša a Kelča bez varování vystartovala proti ní, strhl jsem jí a v tu chvíli se otočila proti mě. Nešlo jí usměrnit ani po dobrém ani po zlém. Jednoduše byla v takovém amoku, že se uklidnila až potom, co se vyčerpala. To, že se nestalo nic vážného můžeme vděčit jen tomu, že měla nasazený náhubek. Po pulhodinovém zápase, jedné studené sprše, napůl staženém náhubku a třem škrábancům, se konečně povedlo odtáhnout ji ven, kde se konečně uklidnila.
    Naložili jsme ji do auta a úspěšně dorazili na cvičák, kam už se pomalu trousili účastníci a diváci závodů. Zapsali jsme se do startovní listiny na monkey track, weight pull sprint jsme vynechali tušíc, že bysme se nevešli do ohraničené dráhy.
    Trpělivě jsme čekali než přijde naše chvíle, mezitím si párkrát zkusili proběhnout trasu.
    A přišel náš start, mocně jsem s Kellynou vyběhl vpřed, překonala áčko, jeden skok, druhý skok a u proskoku gumou se zasekla. Třikrát sem se ji pokusil přesvědčit a nakonec raději překážku vynechal ( za vynechání je penalizace 20 vteřin), následoval přeskok "žebříku" a tunel, kterým vtipně prolézal spolu se psem i psovod. Pak už jen menší plátěná překážka, houpačka, lávka a cíl. Celkový čas s penaltou kolem 1:11. Přesto, že tento čas byl daleko za vítěznými, nebyl poslední! Zase ten prokletý proskok!.)
    Tedy až na raní "incident" probíhalo vše dobře... a pak přišel odpolední incident.
    Při rozhovoru s přáteli ohledně Kelly a jejího chování jsme evidentně zakřikli to, že venku s ní není problém. Do té doby seděla "u nohy", sem tam poštěkávala po psech, ale jako by to slyšela a v mžiku se otočila proti mě a předvedla to samé co ráno. Zuřivě mi skákala po obličeji a krku. Mezi lidmi s kterými jsme se bavili byl i figurant Jirka, kterému jsem ochotně předal vodítko abych jí mohl na chvíli zmizet z dohledu a ona měla čas se uklidnit. Potom, co jsem se vrátil na dohled, mě stále upřeně hleděla do očí a nenechala si ujít přiležitost, aby znovu vystartovala. To se několikrát opakovalo, ale po kratší společné chůzi, jsem ji znovu mohl chytit za vodítko, bez toho, aby pokračovala v útocích. Od té chvíle byla znovu jak vyměněná. Nutno dodat, že narozdíl od rána, odpoledne svou roli sehrál i stres. Přeci jen není na takové akce příliš zvyklá.

    V soutěži předčila naše očekávání zaběhnutou dráhou. Ale také potvrdila, že dlouhodobě funguje lépe ve výběhu, než ve vnitřních prostorách. Ohledně jejího chování dáme hlavy dohromady s dalšími lidmi, kteří se zabývají problémovým chovaním psů a zkušenějšími lidmi pracujícími se psy typu bull.

    Uvažovali jsme nad zařazením do adopce, ale v souvislosti s posledními událostmi tomu tak ještě nebude.




    HNDZCK
    HNDZCK --- ---
    SNELA: mám jí přivázanou za pásek..


    Dnešek byl opravdu výživnej.. do večera napíšem víc.
    SNELA
    SNELA --- ---
    HNDZCK: je skvělá, hrozně vám fandíme :) ( jen bych si ji neprivazovala za řídítka, ale trosku níž.. a jsi dobrej, že stačíš u toho ještě točit, já stačím jen brzdit :D )
    MAIKA
    MAIKA --- ---
    HNDZCK: a jak se kazdej pes kouka jinam, jen páníček do objektivu :)
    ZNAJ
    ZNAJ --- ---
    HYSTERIA: ha ha jak se tvari dulezite..
    HYSTERIA
    HYSTERIA --- ---
    Moc děkujeme Petrovi a Magdě, současným páníčkům naší bývalé svěřenkyně Sadie, kteří pro Kelly koupili výbavičku a dnes dárečky i osobně přivezli! Kelly dostala dva velké pešky a figurantský rukáv, aby mohla trénovat obrany! :) Díky moc!! :)

    HNDZCK
    HNDZCK --- ---
    MATHEA: často běžej vedle sebe a je to uplně v pohodě, naštěstí,..
    MATHEA
    MATHEA --- ---
    HNDZCK: ja si myslim:) Snad budou s Kelly v pohode i v zaprahu, ale Kelyska vypada hodne vyklidnene..
    HNDZCK
    HNDZCK --- ---
    MATHEA: dostane taky kšíry;)
    MATHEA
    MATHEA --- ---
    HNDZCK: pchaa, jak se Sigura flaka!:)
    HNDZCK
    HNDZCK --- ---
    Ještě video ze včera

    DOGPOINT: Kelly - pravidelná projížďka - YouTube
    http://www.youtube.com/watch?v=73PgQSjSGHQ&feature=g-all-u
    HYSTERIA
    HYSTERIA --- ---
    HNDZCK: šmarja, spadl ti náhubek :)
    HNDZCK
    HNDZCK --- ---
    Tak se vám představíme v celý naší "kráse".)

    DLOUHA_POTVORA
    DLOUHA_POTVORA --- ---
    HYSTERIA: aaa, ty adelciny usi, to je parada!! :D
    HYSTERIA
    HYSTERIA --- ---
    ASHLEY

    Datum (rok) narození: cca 2010
    Velikost: Malá
    Příběh: Ashleya byla spolu se svou kamarádkou Adélkou zanechána svými majiteli v bytě. Ti se odstěhovali a nechali je tam s dopisem, že se o ně nemohou starat. Obě holky k nám přinesl majitel bytu, který toto po několika dnech zjistil.
    Charakteristika: Ashley je čistokrevná jorkšíří slečna, která v současné době važí něco málo přes 3 kila.
    Je hůře socializovaná než její kamarádka Adélka. Venku i doma je klidná a mazlivá, prostě alá "mouchy sežerte si mě". Je více lekavá a mnoho věcí nezná a je z nich nervózní. Není však agresivní!
    Na vodítku příliš neumí. S domácí hygienou je na tom velmi podobně jako Adélka - má trochu potíže, ale vše se učí, v tuto chvíli zvládá venčení na podložku. Toto přisuzujeme změně místa pobytu, avšak je dost možné, že ani nebyla pravidelně venčena a nebyla tudíž schopna se to pořádně naučit. S trochou trpělivosti je však velmi chápavá a učenlivá!
    Ashley nevyhledává společnost jiných psů a z koček má panickou hrůzu. Je tedy vhodná jako jedináček.



    ADÉLKA

    Datum (rok) narození: 2010
    Velikost: Malá
    Příběh: Adélka byla spolu se svou kamarádkou Ashley zanechána svými majiteli v bytě. Ti se odstěhovali a nechali je tam s dopisem, že se o ně nemohou starat. Obě holky k nám přinesl majitel bytu, který toto po několika dnech zjistil.
    Charakteristika: Adélka je asi dvouletá kříženka jorkšírského teriéra. Je malého vzrůstu, nyní váží 4 kg.
    Venku je velmi akční, na chvilku se nezastaví a pořád někde běhá. V domácím prostředí je klidná a ohromně mazlivá. V tuto chvíli sdílí společnou domácnost s většimi psy a i přes prvopočáteční strach se rozkoukala a provokuje ke hře.
    Na vodítku příliš neumí. U nás také zažila poprvé stříhání, což jí trochu stresovalo. Bohužel nebylo zbytí, jelikož její srst byla silně zacuchána a to až u kůže.Je o něco lépe socializovaná než její kamarádka Ashley.
    S domácí hygienou má trochu potíže, ale vše se učí. Toto přisuzujeme změně místa pobytu, avšak je dost možné, že ani nebyla pravidelně venčena a nebyla tudíž schopna se to pořádně naučit. Je však velmi chápavá a učenlivá!


    HYSTERIA
    HYSTERIA --- ---
    Ještě jednou všem moc díky za podporu Kelly v soutěži NEJPES 2012. Jsme nakonec rádi, že to dopadlo, jak to dopadlo, a že je to již za námi. Znovu podotýkáme, že nešlo o žádný komplot z naší strany, žádnou zaplacenou výhru nebo publicitu! O Kelly se dozvěděla spousta lidí a doufáme, že třeba mezi nimi bude někdo, kdo by Kelly chtěl a bylo by reálné, aby se stal jejím páníčkem. V druhém případě bude Kelly stále u nás a bude se pokračovat ve výcviku. Po víkendu (soutěži) bude Kellynin příběh dovršen a budou zveřejněny veškeré poznatky o jejích pokrocích, zlepšeních nebo i neúspěších u nás na webu. Díky ještě jednou všem a v sobotu se na vás budeme těšit i s Kelčou na Stafbull show ! :)
    SEIBEI
    SEIBEI --- ---
    Hehe, to jsem se královsky pobavil :D Ani by mě nenapadlo, že to funguje tak rychle :) A Kelly ohromně gratuluju k vítězství, jak faktickému, tak morálnímu :)
    HYSTERIA
    HYSTERIA --- ---
    Tak se ozval jeden zájemce na Kelly, jako reakce na soutěž nejpes - nicméně paní zájemkyně se vyřadila sama, svojí paranoidní představou o tom, že jí psa nechcem dát, že jsme tataři a že neposkytujeme dostatek informací o Kelly..

    Doufáme, že v sobotu bude mít třeba další naději, že by někdo uvažoval nad adopcí :)
    PETRA_CHATEAU
    PETRA_CHATEAU --- ---
    pani dana se asi posere
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam