• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    LANNADOGPOINT - soukromé depozitum pro opuštěné psy
    Organizace Dogpoint vznikla se záměrem vybudovat depozitum pro opuštěné a týrané psy. Naším cílem je fungující komplexní centrum pro péči o psy, které bude poskytovat špičkový přístup nejen ke zvířatům, ale i k lidem.Stále se snažíme vzdělávat a posouvat naše možnosti.
    Čím více odpovědí na problematiku, nejen opuštěných psů, získáváme, tím více otázek vyvstává.


    OFICIÁLNÍ WEB
    FACEBOOK

    Č.Ú. pro finanční pomoc : 2500155876/2010 (transparentní účet)
    pokud chcete přispět na určitého pejska, či určitou věc, připište to prosím do poznámky. děkujeme
    rozbalit záhlaví
    ATUARFIK
    ATUARFIK --- ---
    HNDZCK: Jsem kočkař, ne pejskař, sem do klubu chodit jenom okounět, ale přidám se se svou troškou do mlýna do diskuze.

    Jsem 100% pro kastraci, ale ta formulace ve smlouvě by mi vadila. Z cela iracionálního důvodu, možná bych se bála, jestli Dogpoint náhodou není obdoba těch šílených kočkobab, co vám sice svěří zvíře, ale pak vás chodí co týden kontrolovat, jestli se dobře staráte. Ta obtížná vymahatelnost mi taky připadá problematická - prostě bych se asi "šprajcla."

    Můj návrh je něco jako:
    Majitel se zavazuje zvíře nemnožit. S ohledem na zdraví a bezpečnost zvířete důrazně doporučujeme kastraci do ... věku zvířete. Pro fenu znamená kastrace účinnou prevenci zdravotních komplikací, u psa kastrace zamezí možnému útěku za hárající fenou nebo nepředvídatelné "nehodě." Více informací o kastraci viz webové stránky www.dog-point.cz.

    Z vlastní zkušenosti myslím, že dobrý majitel prostě chce pro zvíře "to nejlepší" a bojuje s myšlenkou, že kastrace je "proti přírodě." Čiliže nejdůležitější je osvěta.

    Tož tak. :)

    SATHIK
    SATHIK --- ---
    HNDZCK: Mi by třeba ve smlouvě nevadil zákaz reprodukce, ale nařízená kastrace v tom a tom věku psa (něvím přesně jak to tam máte sepsané) bych asi nepřekousla. Buďto byste měli psy kastrovat ještě než je dáte do nových rodin (aby už si je majitelé brali s tím, že jsou prostě kastráti) nebo bych to nechala na nich (pokud si berou třeba štěně), každý pes dospívá v jiném věku, může mít nějaké zdravotní nebo psychické komplikace, kde to někde samozřejmě může pomoct. Mno spíš by mi asi vadilo, že si beru psa z útulku pro svoje potěšení a ještě budu mít něco nařízeno. U feny bych to ještě brala (ze zdravotních důvodů), ale nevidím důvod proč bych měla kastrovat svého psa jen proto, že je z útulku. (Ale to si troufám tvrdit, že by 100% v životě žádné potomky nesplodil, protože bych si to prostě pohlídala, ale takoví zas nejsme všichni a vy ty lidi dopředu moc neznáte..). Nechci rozjíždět nějakou hádku apod. jen říkám, jak to vnímám já :) Abych to shrnula, nechala bych tam zákaz reprodukce s nějakou sankcí a asi bych více (pokud to jde) na toto téma proklepla budoucí majitele (nějaké psychologické otázky, ne napřímo jestli by chtěli štěňata kříženců po feně z útulku). Ale teorie je pěkná věc no :)
    ZMYJKA
    ZMYJKA --- ---
    HNDZCK: Já se hlavně bojím, že to bude stejně naprd jako zákaz množení - je to v praxi téměř nevymahatelný (pokud nemáte přebytečné prachy na právníky) a snaha o vymáhání "domluvou" povede buď k tomu, že vám dotyčný hodí psa na hlavu, nebo na vás bude kašlat, vyhýbat se vám, vymlouvat se... a psa stejně stihne namnožit.

    Zodpovědný jedinec zvíře stejně vykastruje/postará se o to, aby se nemnožilo. Nezodpovědného jedince k tomu ani smlouvou nedonutíte. Možná by to mohlo mít jistý filtrační dopad, v jehož důsledku si někteří nezodpovědní jedinci od vás psa vůbec nevezmou, ale taky to může odradit (třeba jenom tím restriktivním přístupem) i pár zodpovědných - těžko říct, kterejch víc.

    Osobně si myslím, že jediné funkční řešení je dávat co nejvíc psů z ruky už vykastrovaných, třeba i za cenu mírného navýšení adopčního poplatku (jo, furt to nepokryje náklady, no) a vést osvětu (dodat majiteli písemně i natlačit do hlavy, proč je dobrý nápad zvíře vykastrovat - poctivě - plusy i mínusy kastrace - vybavte ho argumenty, až se na něj vrhne dav odpůrců kastrace venku i v rodině), formulace ve smlouvě mi přijde bezzubá.

    Jako propagace a osvěta z vaší strany je to fajn - otevírá to otázku kastrací, ale to bych spíš rozjela nějako propagační kampaň ve stylu jakoby chovky "von Dogpoint - voříšci se zárukou!" nebo tak něco...

    Ale já sem osobně dost proti restrikcím (obzvláště těm, jejichž vymáhání je obtížné ne-li nemožné), tak to ber s rezervou jako jedno možné hledisko :)
    HNDZCK
    HNDZCK --- ---
    Rád bych se od místních dozvěděl, třeba i negativní, názory na zamýšlený povinný kastrace. Na fb se rozjela diskuze ze který vyplývá, že někdo nesouhlasí. Už ale neprozradí, jaké jsou další, konkrétní!, varianty.

    Pokud to půjde jinak, své rozhodnutí ještě zvážíme.
    ZRK
    ZRK --- ---
    Tak když už jsme u tý kastrace, tak mi psali od Endžínky - ta jde na kastraci teď v září. Budou prý informovat, jak to Endžínka zvládá a také očekávám fotky...
    HNDZCK
    HNDZCK --- ---
    HYSTERIA: k důvodům, proč postupujeme až tak "radikálně": odstavec ve smlouvě nedokáže fyzicky zabránit nechtěnýmu nakrytí a pokuta, která by hrozila taky ne. Případně si každej dobře rozmyslí, jestli nám vůbec prozradí, že se něco stalo.
    Nemáme moc možností na výběr. Lidi sou různý a bohužel na ty "špatný" vždycky doplatěj ty "dobrý"..

    Bohužel je to jediný spolehlivý nástroj.
    HYSTERIA
    HYSTERIA --- ---
    šteňata, co hledají domov - Plzeň a okolí.

    HYSTERIA
    HYSTERIA --- ---
    DRAKKA: ano, tohle je ve smlouvě ošetřené, neboj. I v případě, že zvíře nebude možné ze zdravotních nebo jiných důvodů kastrovat. Po dohodě (i když s větším rizikem, že mezitím vzniknou štěňata) jsme u psích kluků dali kastraci až po dokončení vývinu a dospění (tzn. je tam delší časový prostor do kdy musí být kastrace splněna).
    DRAKKA
    DRAKKA --- ---
    HYSTERIA: a budete tam mit napsano dokdy musi zvire vykastrovat? Prootze pokud si nekdo bere stene tak je asi nesmysl aby ho nechaval hned kastrovat
    HYSTERIA
    HYSTERIA --- ---
    LANTHAL: vede nás k tomu obrovský rozmach velkokynologů, kteří se honosí svou přemírouzodpovědnost a při první možné příležitosti maj štěňata a argumentují to tím, že jsou nejzodpovědnější, ale že nemůžou za to, že fenka jim utekla/vyvlíkla se z obojku.. Nebo že chtěli štěňátka, že zájemce mají atd atd...
    Radikální to je, nicméně po roce a půl, kdy to ve smlouvě bylo ošetřeno pouze zákazem reprodukce, je to nezbytné.
    LANTHAL
    LANTHAL --- ---
    HYSTERIA: tyjo, ta povinná kastrace je tedy poměrně radikální řez ... ačkoliv jsem tedy zásadně proti plánovanému množení kříženců, tak tohle by se mi podepisovat/plnit nechtělo.

    Co vás k takovému kroku vede? Řekla bych, že je to trochu kontraproduktivní, protože některé (třeba i dobré a "čestné", ale z nějakého důvodu s tímto bodem nesouhlasící) zájemce odradíte, a ty, co budou od svého miláčka chtít štěňátka si stejně cestu najdou, a jsem zvědavá, jestli se vám podaří na někom ty sankce vynutit.
    Ale čipování teda super, to každopádně.
    HYSTERIA
    HYSTERIA --- ---
    DRAKKA: byl to jen jeden, ktery se priznal... a dalsim stenatum se timto mohlo zabranit (viz. fenka Ela, jak jsme zde psali).
    DRAKKA
    DRAKKA --- ---
    HYSTERIA: jen pro zajimavost-vim ze jste tu resili hodne ztracenych psu, ale jeste jste nezminovali ze by nejaky osvojitel psa mnozil?
    HYSTERIA
    HYSTERIA --- ---
    Zavedli jsme několik novinek! Od dnešního dne bude probíhat čipování všech psů, kteří projdou naší organizací. Za prvé z důvodu lepší následné kontroly a za druhé kvůli psovi samotnému - v případě ztráty bude totiž minimálně přes naši organizaci dohledatelný majitel. Bohužel ne všichni osvojitelé si nechají pejska označit a v případě ztráty je to pak velký problém. Nově jsme upravili adopční smlouvy, kde byl bod o zákazu další reprodukce, nahrazen bodem o povinné kastraci do určeného data. Je bohuže velmi pravděpodobné, že se tím sníží počet osvojitelů, nicméně na druhou stranu se zase o něco víc protřídí o ty opravdu zodpovědné. Dále jsme byli nuceni ve smlouvě zavést sankce při nedodržení z některého z bodů smlouvy. Děkujeme za pochopení a věříme, že společně s vámi pomůžeme ještě mnoha psům k lepší budoucnosti! Dogpoint tým.

    HYSTERIA
    HYSTERIA --- ---
    ATUARFIK: taky jsme si říkali, že se k sobě hodí :)
    ATUARFIK
    ATUARFIK --- ---
    HYSTERIA: Nechtěla jsem to psát na facebook, aby si to slečna nevyložila špatně, ale moc se mi líbí, jak se k sobě s Ashley hodí - jak jsou si podobné! :)
    HYSTERIA
    HYSTERIA --- ---
    Tak ještě teda se zpožděním něco z voříškiády v Lounech :) a jelikož jsme to tu zapmněli zveřejnit, tak právě na této akci našla domov fenečka Ashley :) Více v článku :)

    Minireport - voříškiáda v Lounech 19.8.2012 | Dogpoint o.s. - depozit pro opuštěné a týrané psy
    http://www.dog-point.cz/minireport-voriskiada-v-lounech-1982012

    M0R
    M0R --- ---
    HYSTERIA: cha cha, to ste se museli docela nasmát, když vás to jméno napadlo :)
    FIFAJZ
    FIFAJZ --- ---
    HYSTERIA: Ale Flufka by bylo taky krasny jmeno. :D A jak by rekla babicka, panbuh pozehnej, slusna nadilka.
    HYSTERIA
    HYSTERIA --- ---
    ZRK: Třeba Bandží má svůj důvod... tohle mrně z Lily vypadlo, když se šla najíst - si tak stojí a baští a najednou fluf... vypadlo na zem.. tak Bungee jumping=Bandží :)
    ZRK
    ZRK --- ---
    Takže jo, 7. Sedm statečných:)
    A opět jste nezklamali a jména jsou výborná! ;)
    HYSTERIA
    HYSTERIA --- ---
    HYSTERIA: pro zajímavost...


    1) pracovní jméno: Mocca
    béžová fenečka, porodní váha: 345 g

    2) pracovní jméno: Magi
    hnědý kluk s bílými prstíky, porodní váha: 375 g

    3) pracovní jméno: Granko
    hnědý kluk, méně bílých znaků, porodní váha: 325 g

    4) pracovní jméno: Fidorka
    tmavě hnědá holčička, porodní váha: 362 g

    5) pracovní jméno: Sunárek
    sněhobílý psí kluk, porodní váha: 360 g

    6) pracovní jméno: Bandží
    bílá holčička s hnědými fleky, porodní váha: 290 g

    7) pracovní jméno: Batman
    celočerný chlapeček, porodní váha: 325 g
    HYSTERIA
    HYSTERIA --- ---
    Většina z vás si určitě pamatuje na březí fenečku od bezdomovce, kterou jsme přijali minulý týden.
    Včera večer, o půl deváte večer, přišlo na svět první štěně.
    Pak druhé... a pak dlouho nic.
    Neminula nás tudíž návštěva pohotovosti a kontrola, zda vše probíhá, jak má.
    Lily dostala injekčně oxytocin a po skoro sedmihodinové pauze přivedla a svět další tři štěnda.
    Po 16ti hodinách od začátku porodu jsme opět jeli na veterinu - tentokráte se ukázalo, že štěňata jsou již všechna venku, ale uvnitř dělohy zůstala jedna placenta.
    Po další aplikaci oxytocinu i ta vyšla ven a po 17ti hodinách jsme si konečně všichni mohli oddychnout.
    Lily má nyní v péči "7 statečných", z toho 3 holky a 4 kluky.


    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam