• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    LANNADOGPOINT - soukromé depozitum pro opuštěné psy
    Organizace Dogpoint vznikla se záměrem vybudovat depozitum pro opuštěné a týrané psy. Naším cílem je fungující komplexní centrum pro péči o psy, které bude poskytovat špičkový přístup nejen ke zvířatům, ale i k lidem.Stále se snažíme vzdělávat a posouvat naše možnosti.
    Čím více odpovědí na problematiku, nejen opuštěných psů, získáváme, tím více otázek vyvstává.

OFICIÁLNÍ WEB
    FACEBOOK

Č.Ú. pro finanční pomoc : 2500155876/2010 (transparentní účet)
    pokud chcete přispět na určitého pejska, či určitou věc, připište to prosím do poznámky. děkujeme
    rozbalit záhlaví
    LAFLY
    LAFLY --- ---
    ahoj,dneska jsem nasla tuhle prasackou vydiracku na fcb,tak kdyby nekoh napadlo bud napsat ty nadhere nebo jak pomoci akimvi bylo by to fain:
    PROSÍM SDÍLEJTE. Hledáme pomoc a nový domov pro Akima. Pokud se v nejbližší době nikdo vhodný nenajde budu ho muset nechat utratit. Nepíšu to z důvodu, abych mu našla rychle nový domov, ale bohužel je to tak, Akim byl dost týraný a objevuje se u něj agrese vyvolaná ze strachu :( Akim je maďarký ohař s papírama, který pochází z mojí chovatelské stanice, a protože všichni majitelé mých štěňat podepsali smlouvu, ve které jsem měla předkupní právo, abych měla o pejskách přehled, ozvali se mi před měsícem Akimovo majitelé, že psa už nechtějí. Odkoupila jsem si tedy Akima zpět s tím že mu najdu nový domov sama. To jsem ještě nevěděla v jak špatném psychickém stavu Akim je. Bylo mi řečeno, že se psem měli problém na nějaké dětské oslavě, že když psovi dali vepřové ucho a děti mu ho chtěli vzít, tak na ně zavrčel, tak to řešili tak že psa seřezali tak, že se ted bojí vepřových uší. Pak ho to chtěli odnaučit tím, že mu lezli do misky a když zavrčel tak ho vyvěsili na stahovací řetízkový obojek dokud nepřestal vrčet. Akima máme doma měsíc, ze začátku na nás vrčel, když ležel v pelechu nebo u jídla to přestalo asi po třech dnech co zjistil, že mu jídlo nebereme a v pelechu si ho nevšímáme. Bohužel některý situace, který mě přijdou normální a ani si to člověk neuvědomí, Akim vyhodnotí jako nebezpečné a občas nastávají situace kdy Akim vyjede. Například o víkendu přijel táta a Akim tak pobrukoval v pelechu (trochu vrčel ) Táta šel k němu se slovy fuj, Akim si zřejmě myslel, že ho jde potrestat, tak mu skočil po ruce. Nikdy neublížil tak, že by to bylo na šití, většinou jen modřina a vždy nám vystartoval po rukou. Uvědomuje si to, když to udělá tak pak celý den se vám vyhýbá a bojí se, že mu za to ublížíte.
    Za ten měsíc co ho tu máme se na mě Akim tak fixoval, chodí všude za mnou, venku je úžasnej, je šťastnej, poslouchá, jezdím s ním i na kole v zápřahu a to ho taky strašně baví. Když zůstává doma sám, tak je klidný neštěká.
    Nevím co ted víc napsat už jsem z toho zoufalá. Přemýšlela jsem i to, že si ho nechám, ale Amy zrovna za týden co jsem si ho přivezla začala hárat a to jsem teda zjistila, že by to opravdu nešlo mít dvě fenky a psa v jednom domě a navíc tři psi už je opravdu hodně.
    Vím, že je těžký najít domov dospělému psovi natož psovi takhle poznamenanému, nechci najít tímto někoho kdo by si psa načas vzal zkusil to, ale někoho kdo by do toho s tím jaký ten pes je šel a neřešil to násilím, která u tohoto psa k ničemu nevede. Není to agrese z dominance, ale ze strachu, který mu jeho majitelé způsobili. Myslím, že tenhle zážitek mi poznamenal na tolik, že už nikdy žádný vrch štěňat neodchovám, lidi jsou zlý a ti kteří mu tohle způsobili doufám, že se jednou všechno vrátí.

V případě dotazů nebo čehokoliv email amy24@seznam.cz a mobil 736113065 na mě
    SUBVERSION
    SUBVERSION --- ---
    HYSTERIA: nadherka:) a hezky jmeno jste mu dali
    muze byt cesky strakaty s necim... pointer taky sedi ;)
    DLOUHA_POTVORA
    DLOUHA_POTVORA --- ---
    HYSTERIA: to je jasnej maltézáček švihlej bulmastifem ;)
    INXS
    INXS --- ---
    HYSTERIA: těžko říct, lehce pointra
    ZNAJ
    ZNAJ --- ---
    HYSTERIA: ten je teda naprosto uzasnej, hodil by se nam barevne do smecky :)
    HYSTERIA
    HYSTERIA --- ---
    a aby toho nebylo málo, tak brzy bude k adopci i Barnabášek - další pejsek od bezdomovců.Tentokráte Praha 5.
    Co v tom vidíte za rasu?:)

WAMI
    WAMI --- ---
    HYSTERIA: :D no a nebo taky tak :D
    i když bych - v zájmu těch psíků - byla mnohem radši kdyby to nebylo na čem dělat... mno, moje naivní přání mě koukám jen tak neopustí... :P
    HYSTERIA
    HYSTERIA --- ---
    WAMI: my máme výhodu, že máme hodně testovacích vzorků a můžeme mít i zpětný feedback.. na základě toho se pak časem bude dát udělat novější verze :)
    WAMI
    WAMI --- ---
    HYSTERIA: jj, já se koukala... :) a jak říkám, i tak se mi moc líbí, jak se snažíte dodat k psíkům co nejvíc informací... :)

škoda, že nikdo ještě nevytvořil podobný test odpovídající novějším (i když už taky pár desítek let starým) poznatkům z oblasti etologie psů...
    HYSTERIA
    HYSTERIA --- ---
    WAMI: díky za názor! Nechali jsme ten test komplet v původním znění - když už prezentujeme něco jako vytvořený celek, ta ať ho nemodifikujeme... Ke každému štěněti jsme stejně připsali subjektivní názor, který se někdy dost lišil od výsledků testů :)
    WAMI
    WAMI --- ---
    HYSTERIA: předesílám, že primárně mi přijde super, jak se o psíky staráte a jak pečlivě se snažíte dát budoucím majitelům maximum informací... :)))

ale k tomu testu... v době, kdy už víme, že u psů hierarchie neodpovídá vztahu submisivita / dominance... ale jde spíše o hierarchii rodinnou, která vypovídá o přidělování / chránění zdrojů...
    myslím, že tahle část testu není moc vypovídající, resp. vypovídá o něčem, co v reálu nedává moc smysl... (prosím, neukamenujte mě, jen se pokouším dlouhodobě trvale změnit myšlení lidí v tomhle směru ;) )

např. otočení psíka na záda - on to ten submisivní jedinec nabízí vždycky sám jako součást komunikace, pokud by k tomu byl nucen, tak jedině v případě, že se ho ten druhý jedinec pokouší zabít (dostat se mu na nejcitlivější části těla), tzn. takhle by ten test vypovídal v téhle oblasti ponejvíce o tom, nakolik je psíče životaschopné (v dané situaci se bude bránit a bojovat o svůj život), a nakolik to prostě vzdá...
    HYSTERIA
    HYSTERIA --- ---
    PETRA_CHATEAU: byli jejich. všech šesti se vzdali..
    PETRA_CHATEAU
    PETRA_CHATEAU --- ---
    HNDZCK: nevěděla sem, jestli je našli nebo jestli to sou jejich psi
    HYSTERIA
    HYSTERIA --- ---
    VÍCE INFO NA WEBU U JEDNOTLIVÝCH PROFILŮ ŠTĚŇAT!

BATMAN

Datum (rok) narození: 21.8.2012
    Velikost: Štěně (mrně)
    Příběh: Batman je jedno ze štěňátek od fenečky LILY. Narodil se u nás v útulku.
    Charakteristika: Batman je plnohodnotný voříšek, kde se člověk může jen dohadovat, jaké všechny rasy se to vlastně potkaly.
    Je známá pouze matka.
    Batman je ze všech štěňat nejvíce závislý na lidech.
    Pokaždé ho najdete u někoho pod nohama, rád vyhledává společnost lidí.
    I přes to, že je dost samostatný (je schopný si hrát sám, nebo spát jinde, než zbytek štěňat), tak má k lidem velmi blízko.
    Je velmi klidný a hodný.
    V dospělosti je předpokládaná střední velikost (po kolena).
    Batman je nepopsaný list papíru, jakého si ho vychováte, takového ho budete mít.

BANDŽÍ

Příběh: Bandžíí je jedno ze štěňátek od fenečky LILY. Narodila se u nás v útulku.
    Charakteristika: Bandží je plnohodnotný voříšek, kde se člověk může jen dohadovat, jaké všechny rasy se to vlastně potkaly.
    Je známá pouze matka.
    Bandží dostala své jméno již chvíli po narození - narodila se totiž, když se mamina postavila, že se jde najíst.
    Bandží se rozhodla, že je ideální čas se narodit a tak trochu "skočila na zem".
    Dle našeho pohledu je to nejsamostatnější štěně - je hodně svá, má ráda svůj klid a nepřehání to s vyhledáváním kontaktu s lidmi.
    Jinak je to velmi milé štěně.V dospělosti je předpokládaná střední velikost (po kolena).
    Je to veselá psí holčička, ničím nepoznamenaná, tudíž jak si ji vychováte, takovou ji budete mít.

GRANKO

Příběh: Granko je jedno ze štěňat od fenečky LILY. Narodil se u nás v útulku.
    Charakteristika: Granko je plnohodnotný voříšek, kde se člověk může jen dohadovat, jaké všechny rasy se to vlastně potkaly.
    Je známá pouze matka.
    Granko je velký mazel, velmi rád se chová a vydává u toho slastné zvuky, je velmi kontaktní jak k lidem, tak k ostatním psům.
    Zároveň se tváří jako statečný pes. V dospělosti je předpokládaná střední velikost (po kolena).
    Granko je milý a aktivní psí kluk, který bude rád za hodně pozornosti.
    Je to nepopsaný list papíru, jakého si ho vychováte, takového ho budete mít.

FIDORKA

Příběh: Fidorka je jedno ze štěňat od fenečky LILY. Narodila se u nás v útulku.
    Charakteristika: Fidorka je plnohodnotný voříšek, kde se člověk může jen dohadovat, jaké všechny rasy se to vlastně potkaly.
    Je známá pouze matka.
    Fidorka byla od narození taková malá "hysterka".
    Jinak nijak nevýrazná.
    I teď se nejvíce halsově projevuje, ale když si zvykne, tak je neskutečně miloučká a tulivá. Je to hravá a milá fenečka.
    Bude potřebovat páníčka, který s ní bude trávit hodně času.
    V dospělosti je přepdokládaná střední velikost (po kolena).
    Je to nepopsaný list papíru - jak si ji vychováte, takovou ji budete mít.

SUNAR

Příběh: Sunar je jedno ze štěňat od fenečky LILY. Narodil se u nás v útulku.
    Charakteristika: Sunar je plnohodnotný voříšek, kde se člověk může jen dohadovat, jaké všechny rasy se to vlastně potkaly.
    Je známá pouze matka
    Sunar vypadal, že z něj vyroste hrozný gauner, ale při kojení se "vyblbnul" a nyní to vypadá, že z něj bude velký kliďas...
    Je to typický pohodář. Je kontaktní, ale s mazlením to nepřehání.
    Když je fronta na mazlení, tak sedí a kouká.
    Je to prostě takovej psí "balvan".
    V dospělosti je předpokládaná střední velikost (po kolena).
    Je to nepopsaný list papíru, jak si ho vychováte, takového ho budete mít.

MOCCA

Příběh: Mocca je jedno ze štěňátek od fenečky LILY. Narodila se u nás v útulku.
    Charakteristika: Mocca je plnohodnotný voříšek, kde se člověk může jen dohadovat, jaké všechny rasy se to vlastně potkaly.
    Je známá pouze matka.
    Tato fenečka vykazuje hodně retrívří povahu - hrabe, loví, lítá za čímkoli, co se hne, nosí míčky.
    Je velmi hodná a kontaktní.
    V dospělosti je předpokládána střední velikost (po kolena)
    Je to nepopsaný list papíru, jakou si ji vychováte, takovou ji budete mít.

MAGI

Příběh: Magi je jedno ze štěňat od fenečky LILY. Narodil se u nás v útulku.
    Charakteristika: Magi je plnohodnotný voříšek, kde se člověk může jen dohadovat, jaké všechny rasy se to vlastně potkaly.
    Je známá pouze matka.
    Magi je ze všech štěňat nejkontaktnější a nejvíce projevuje "vůdčí typ".
    Vždycky ho najdete v první řadě, je první, který všechno prozkoumává a signalizuje.
    Pro pomazlení s člověkem si přijde klidně i přes celou zahradu.
    Je to veselý a hravý pejsek.V dospělosti je předpokládaná střední velikost (po kolena).
    Je to nepopsaný list papíru, jak si ho vychováte, takového ho budete mít.

HNDZCK
    HNDZCK --- ---
    PETRA_CHATEAU: na ulici?
    PETRA_CHATEAU
    PETRA_CHATEAU --- ---
    HYSTERIA: sakra už, kde to ty bezdomáči furt berou?!
    HYSTERIA
    HYSTERIA --- ---
    Další psí mamina s mrňaty, opět od bezdomovců. Štenda již poporostla, nicméně je jim zatím pouhých 14 dní. Tak zatím jen takto foto:

Mamina KIKINA

3 holčičky, 1 chlapeček
    HYSTERIA
    HYSTERIA --- ---
    Neustále je potřeba dělat kroky vpřed... zdokonalovat se tak, abychom společnými silami zvýšili šance útulkovým psům na umístění a hlavně toho pravého páníčka na celý život. Začali jsme tedy s PAT testy - testy schopností štěňat. A jelikož dobře víme, že vše není jen černé nebo bílé, připojíme k výsledkům testů u jednotlivých štěňat i subjektivní názor. Tyto testy by měli pomoci podat další pohled na chování štěňěte a pomoci při vybírání páníčka. Jako první v historii Dogpointu byla testována štěňata od Lily. Více o tomto testu se dočtete u nás na webu http://www.dog-point.cz/test-schopnosti-stenat

HYSTERIA
    HYSTERIA --- ---
    ENNIE

Datum (rok) narození: leden 2012
    Velikost: Malá
    Příběh: Ennie je fenka od bezdomvců...
    Charakteristika:Ennie je zhruba devíti měsíční kříženka jezevčíka.
    Je malého vzrůstu.
    Je to velmi aktivní, hodná, přátelská, zvídavá a aktivní fenečka.
    Pokud má dostatek aktivity (fyzické nebo psychické), tak je velmi hodná i v bytě, kdy musí být doma několik hodin sama.
    V případě, že se nudí, si hledá vlastní hračky, ale vybavení bytu či domu neničí.
    Má hygienické návyky.
    Velmi rychle se učí, za pamlsek by se postavila třeba i na hlavu.Velmi dobře se snáší i s ostatními pejsky, pravděpodobně by jí v nové rodině velmi prospěl i psí parťák.
    Ennie je vhodná jak do bytu, tak k domečku se zahrádkou, kde bude mít přístup do domu. Díky své mazlící "gaučové povaze" je vhodná i ke starším lidem, kteří mají zahrádku, nebo k aktivním lidem do bytu.
    Reakce na malé děti není známa.
    K adopci od 10.10.2012

Informace k adopci:
    Informace k adopci | Dogpoint o.s. - depozit pro opuštěné a týrané psy
    http://www.dog-point.cz/informace-k-adopci
    Dotazník pro zájemce o osvojení:
    http://www.dog-point.cz/dotaznik-pro-zajemce-o-osvojeni-psa

HYSTERIA
    HYSTERIA --- ---
    PETRA_CHATEAU: zůstala s Beníkem u Pavla..
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam