Zdravím, mám otázku - prosbu.
S bývalým přítelem jsme vzali křížence, zřejmě bulíka a argentiny, teď je mu tak 4-5let, z útulku.. Bejvalej je teď v brodě, léčí se.. K psovi se nechoval zrovna dvakrát hezky..
Co vim, tak se hafan dostal tak na půl roce do útulku někde u Mělníka, ještě prý měl nezahojený uši po kupírování, prý ho trénovali na psí zápasy.. Pak si ho vzala paní se zahradou a třema fenkama, ale vůbec ho nezvládala, takže skončil v útulku v Chrudimi, odkud jsem ho brala já s bývalým..
No, já úspěšně utekla, pes je znovu v útulku. Někdy v dubnu květnu už to bylo neúnosný, bil ho na každým kroku a pes byl pernanentně podrážděnej, uvrčenej, oháněl se jen při lehkém zvýšení hlasu.. Od září je v útulku, byla jsem tam za ním, naposledy včera. A musím uznat, že mu to prospívá.. Uklidnil se a už reaguje celkem v normě.. Fakt jsem z něj měla radost. Nechci ho tam nechat, je to miláček, ale člověk musí vědět jak na něj..
Já si ho chci vzít.. Je pravda, že je to komplikovaná povaha, ale znám ho přes rok a vím, co s ním bejvalej dělal a jak reaguje v různých situacích a troufám si tvrdit, že dokážu jeho chování do určité míry předvídat. Přiznávám, že jsem ještě žádného psa sama neodchovala... Ale pes mě má rád a poslouchá mě. Ráda bych vás poprosila o radu a názor - je to blbost, si ho brát?
myslím že ho zvládnu, ale.. A prosím, nezaobírejte se tím, proč jsem ho nechala aby ho bil a neutekla i s ním atd. Prostě to berte jako fakt - co má hafan zasebou. Díky