• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    LANNADOGPOINT - soukromé depozitum pro opuštěné psy
    ISCH
    ISCH --- ---
    SIEGR: A považovat "popros" za základní povel... No nevím, je to divnej člověk.
    ISCH
    ISCH --- ---
    DRAKKA: Já se přiznám, že nevím, jak to u nich je teď - ale tuším, že se mu smečka zmenšila (minimálně o posledního jmenovaného člena), plus o lajku - byl to šílas, kamarád sám tušil, že mu nemůže dát všechno, co potřebuje (ten pes denně potřeboval přes dvacet km pohybu, ale nedělalo mu problém i víc) - takže mu našel páníčka, kterej mu to mohl dát (což je podle mě milionkrát lepší, než kdyby se to pokoušel "nějak udělat").
    Co vím, tak u ČV byt rozhodně nevadí - je to pes hodně vázanej na svýho člověka, takže ten byt, kam mu člověk "neuteče", spíš ocení :)
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    LA_PIOVRA: Takhle, já si u mím představit skvěle vedeného psa v bytě (a znám takové), když je z toho bytu kam vyjít. U nás by bylo jedno, jestli máme zahradu nebo ne, hned za vraty je pár ulic a pak příroda a volný prostor. Obtížně si to představuju uprostřed velkých měst, kdy za dveřma jsou ulice, domy, tramvaje a miniparčíky narvaný lidmi, dětmi, psi a do polí a luk je třeba půlhodinu i déle cestovat.

Jo a stejně tak máme souseda vidláka (a jinak úplného blba :D), který má NO u baráku a má ho maximálně vycvičeného a pořád se mu věnuje, chodí s ním na dlouhé výlety do polí a lesů. (Zbylé sousedy nenávidíme za ten věčný štěkot a vytí jezevčíka a jorkšíra.)
    SILVILVA
    SILVILVA --- ---
    Jo holky jasně, máte pravdu. Můžete mít jakéhokoliv psa v bytě když mu dáte vše co jinak potřebuje. A věnujete se mu. Ale stejně, chtěla bych to vidět :) Tady v tom našem prdelákově je zázrak když vidím vychovaného psa...Natož tak někoho, kdo by zvládl velké psy v bytě.
    DRAKKA
    DRAKKA --- ---
    ISCH: dost zajimavy mix plemen, docela by me to souziti zajimalo :-)
    LA_PIOVRA
    LA_PIOVRA --- ---
    Pes se 16-20 hodin denne vali nebo chrape:)
    Pro jeho kvalitni zivot je dulezitelsi, zda travi cas s tema, ktere ma rad (lidi i zvirata) a zejmena to, co dela v tech zbyvajicich 4-8 hodinach:)
    (a uplne nejhorsi psychoasocialove vyrustaj ze psu, co jsou volne ponechanyny svymu osudu na zahrade, bez styku s jinymi psy - zatimco si majitele odflusnou nad lidma, co maj psa v byte), uplne stejna demence jako lidi, co maj psa v byte a ven ho vodej jen pred barak na vychcat/vysrat a domu.
    ISCH
    ISCH --- ---
    OCTOPUSS: Tak já mám teď v garsonce Koru (jrt s bullíkem a je tam ještě něco), kočku a na hlídání labradora. A je to v pohodě.
    Kamarád, ke kterýmu si chodím pro rady žil v garsonce - 1x ČV, 1x ČV s huskym, 1x lajka, 1x přítelkyně. A taky to šlo - a dost dobře.
    OCTOPUSS
    OCTOPUSS --- ---
    SILVILVA: Já nechápu, jak někdo může mít v bytě cokoli většího než jorkšíra :D
    ZMYJKA
    ZMYJKA --- ---
    OCTOPUSS: já je znám :) A zas tak složití nejsou, jenom člověk musí vědět, co od nich čekat - holt to není německý ovčák a nedá se s něma pracovat jako s NO. Ale maj i svoje výhody - neskutečně pestrou komunikační škálu například.

SILVILVA: v bytě být můžou, když se s něma jinak dost pracuje, ale je pravda že stejně jako seveřani rádi vyjou a jakmile se nezabaví, jsou devastační jednotka. Ale zas ze zahrady dovedou zdrhnout, když nemaj dost zaměstnání - a kamarádce zvládli ty ulovené srnky nosit zpátky přes dvouapůlmetrový plot.
    CAMELLA
    CAMELLA --- ---
    SILVILVA: já jich bytových znám dost, se dvěma jsem bydlela a všechno je ok. Není to o typu bydlení, je to o lidech a jejich přístupu.
    SILVILVA
    SILVILVA --- ---
    OCTOPUSS: Já nechápu, jak ho někdo může mít v bytě.
    OCTOPUSS
    OCTOPUSS --- ---
    ZMYJKA: Tohle plemeno je prý ohromně těžký zvládnout, a chce to fakt hodně zkušeností.
    LA_PIOVRA
    LA_PIOVRA --- ---
    Krom ty nohaty fenky co byla ve Volenicich na cenichani mi vsichni CSV vzdy prisli takovy vnitrne nazureny, jejich majitele nasrani a vsichni vzdy psy na kratkym voditku...
    ZMYJKA
    ZMYJKA --- ---
    HYSTERIA: moc pěknej a mladej, o toho se vám asi lidi poperou.
    SIEGR
    SIEGR --- ---
    ZRK: cestla jsi to cele?? Mistr nakonec psa kopl do prdele viz: http://zvirata.bazos.cz/inzerat/25967986/Pitbul--Staford-terrier.php
    HYSTERIA
    HYSTERIA --- ---
    Itse Dino z Věrné smečky

Datum (rok) narození: 9.12.2012
    Velikost: Velká
    Příběh: Dino byl odložen majitelem. Chovatel nemá o navrácení psa zájem. Nachází se ve Volenicích, okr. Příbram.
    Charakteristika:
    Dino je mladý, sedmiměsíční pes, který by byl vhodný na výcvik. Jedná se o čistokrevného československého vlčáka s PP.Je temperamentní, jako každé mladé odrostlé štěně. K cizím lidem není příliš kontaktní, potřebuje chvilku čas na seznámení - poté je k těmto lidem velmi přátelský.
    Těší se na spolupráci s lidmi a svého pána bude milovat. Vcelku zvládá přivolání, nemá tendence utíkat. Chová se také ale trochu neohrabaně - skáče na páníčky a škrábe - vyžaduje si kontakt, hru a pohyb. Pokud mu toto vše bude dopřáno, bude z něj perfektní pes.
    S ostatními psy nemá příliš velké zkušenosti, potřeboval by tedy v tomto ohledu vhodně socializovat.
    Dino byl zvyklý v bytě, ale byl by vhodný i na zahradu nebo k páníčkům, kteří jsou dostatečně aktivní.
    Dino je naočkovaný, načipovaný, s pasem a s průkazem původu.

TABO
    TABO --- ---
    OCTOPUSS
    OCTOPUSS --- ---
    Ten má určitě hrozně moc plyšový uši :)))
    HYSTERIA
    HYSTERIA --- ---
    Bonnie i Clyde včera našli své nové domovy:)Oba budou bydlet v Praze.
    Na fotce neposedná Bonnie:)

ZLAJA
    ZLAJA --- ---
    HYSTERIA: Jak Robinson sockuje to jídlo :) Super, že se dostal do takový rodiny!
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam