• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    LANNADOGPOINT - soukromé depozitum pro opuštěné psy
    Organizace Dogpoint vznikla se záměrem vybudovat depozitum pro opuštěné a týrané psy. Naším cílem je fungující komplexní centrum pro péči o psy, které bude poskytovat špičkový přístup nejen ke zvířatům, ale i k lidem.Stále se snažíme vzdělávat a posouvat naše možnosti.
    Čím více odpovědí na problematiku, nejen opuštěných psů, získáváme, tím více otázek vyvstává.

OFICIÁLNÍ WEB
    FACEBOOK

Č.Ú. pro finanční pomoc : 2500155876/2010 (transparentní účet)
    pokud chcete přispět na určitého pejska, či určitou věc, připište to prosím do poznámky. děkujeme
    rozbalit záhlaví
    HYSTERIA
    HYSTERIA --- ---
    KOTENCE: určo, ale zatím nic nepřišlo... (neposílala jsi to přes mobil?)
    KOTENCE
    KOTENCE --- ---
    Když jsem vyplnila dotazník, mám čekat nějakou odpověď? Dík.
    HYSTERIA
    HYSTERIA --- ---
    HYSTERIA: Matýsek dnes odjel do nového domova až do jižních čech. Bude bydlet u staršího páru, pro něj tedy ideální :)

MAARIIIII
    MAARIIIII --- ---
    HYSTERIA: To je dost podobne no :-) akorat je to pejsek takze bude mohutnejsi ale diky za odpoved.
    HYSTERIA
    HYSTERIA --- ---
    MAARIIIII: něco takovýho třeba?:D http://www.dog-point.cz/lily-0
    LAETATIO
    LAETATIO --- ---
    LA_PIOVRA: aha, tak to jsem pochopila naopak, omlouvám se.
    LA_PIOVRA
    LA_PIOVRA --- ---
    LAETATIO: copak jsem napsal, ze jsme si poridili psa na zaklade litosti? Ja chtekl naznacit opak, ze jsme si poridili psa bez motivace prave nejakou litosti nerkuli backgroundem s dojemnou story. Proste prichod do utulku a "tu cernou usatou bychom chteli".
    A ano, okolnosti samozrejme byly: fena, velikost stredni, dospela, klidne obtizne umistitelna nebo takova, co potrebuje drazsi zdrovotni peci).
    TESSS
    TESSS --- ---
    k tem dojemnym pribehum a osvejeni. Ted me dostal pribeh ze zprav na nove, slo o retrivra s epilepsiji, jeden den strasne dojemna reportaz, jak to nova umi a druhy den pokracovani, nejak holka to videla a rozhodla se, ze si psa vezme, po hodine(!) ho vratila zpatky, ze se nesnese s jeji fenou - nejaky maly ratlik, psi se videli jen v aute. Takze zhruba tak si obcas lidi vybiraji psa.....
    KOTENCE
    KOTENCE --- ---
    HYSTERIA: ten je super. Už někoho má? Jestli ne, napíšeš mi nějaký detaily, prosím, ať můžu ukecávat muže?
    HNDZCK
    HNDZCK --- ---
    RODWY: čtyři psy sou v bytě moc.) hromadný venčení je psychicky náročný a zvedla se nám spotřeba pytlíků na hovna asi tak o 75%.)
    Mít kotce a bejt někde víc na samotě,.. I když Míša všem vypráví, že to je gauner a grázl, mě dělá jenom radost a křivý slovo bych o něm říct nemohl.) Takže spíš takhle: kdyby se víc snesl s Míšou, možná bych si ho nechal:D
    MAARIIIII
    MAARIIIII --- ---
    Dobry den, nevíte co vyroste z tohodle psíka?

HYSTERIA
    HYSTERIA --- ---
    HYSTERIA: + dodatek: Dorotka je v dočasné péči u slečny, co už od nás jednu fenku má a vážně uvažují i osvojení Dorotky:)
    HYSTERIA
    HYSTERIA --- ---
    DOROTKA

Datum (rok) narození: 6/2013
    Velikost: Štěně (mrně)
    Příběh: Dorotka byla ponechána uprostřed noci ze 14. na 15.10. přivázána špagátem ke stromu v jednom pražském parku. Bez čipu, či jakékoli další identifikace.
    Charakteristika:
    Dorotka je cca 4 měsíční štěně křížence. Je to trochu bázlivější fenečka (zatím lne více k ženám). Jinak je ale veselá a aktivní - s ostatními pejsky si hraje. Prozatím nemá naučenou domácí hygienu. Některé věci jsou pro ní nové a fascinují ji - například splachování od WC:)
    V dospělosti je předpokládán střední vzrůst. Dorotka bude vhodná do bytu nebo do domu se zahradou.
    K adopci od 25.10.2013
    Dorotka | Dogpoint o.s. - depozit pro opuštěné a týrané psy
    http://www.dog-point.cz/dorotka

HYSTERIA
    HYSTERIA --- ---
    RODWY: :) tak spokojenej tu určitě je... ale nejde to...
    RODWY
    RODWY --- ---
    HYSTERIA: jako by uz rodinu mel!.) a ladi jim to...

LAETATIO
    LAETATIO --- ---
    TATEREZA: minimálně se děje to, že si spousta lidí myslí, že chudáček pejsáček z útulku jim bude vděčný za domov a proto je bude poslouchat, navíc nejspíš o psech nic neví. Jinak si nedovedu dost dobře vysvětlit tu spoustu psů v útulcích se statusem jako "vrácen, protože líná",, "vrácen, protože štěká", vrácen protože nehlídá"....
    TATEREZA
    TATEREZA --- ---
    LAETATIO: tak tohle se ale urcite nedeje:)

prvniho psa nam treba privezl manzel z koncertu, nejaky odkopnuty stene. a vylezlo z toho padesatilovy monstrum, coz na mejch necelejch sedesat...zkratka slusny:)

a druhyho jsme si vybrali, protoze se nam libila na obrazku a bylo mi ji lito (smutnej pribeh). (bylo jasno, ze to musi bejt fena a velikostne odpovidajici prvnimu psu, at si muzou hrat..jo a pak byl muj pozadavek, at umi chodit na voditku a z toho jsem stejne ustoupila). pak jsem ji vyvencila s tim svym a dobry. takze taky zadny extra vyberovy rizeni.

v cem souhlasim, ze je vsude hrozne moc odlozenejch stafordu a krizencu stafordu. nezvladnutejch. tak vzhledem ke svejm malejm zkusenostem bych si ho nevzala ani pres nejnunakovstejsi kukuc. a presto si je berou lidi, co je pak nechavaj rust jak drivi v lese
    LAETATIO
    LAETATIO --- ---
    MATHEA: to určitě

TATEREZA: tak to ne, ale pokud si někdo vybere psa vážně jenom na základě toho, že "on je to takovej chudinka, takový děsný věci má za sebou" a nedojde mu, že to je třeba (a teď úmyslně přehánim) 80ti kilový hovádko, který se po prožitejch zkušenostech snaží sežrat každýho, kdo se jen pohne v okruhu 20 metrů a pro něj by to měl bejt první pejsek, tak to rozhodně v pořádku něni

LA_PIOVRA: fakt jste si ho pořídili JEN na základě toho, že vám ho bylo líto a nezvažovali jste žádný další okolnosti?
    LA_PIOVRA
    LA_PIOVRA --- ---
    TATEREZA: legitmni zpusob to je (ostatne presne tak jsme si pejsicka poridili my:), otazka zda jedinej.

HYSTERIA: dyt vis, proc vas mam tak rad, dulezity je, ze to uzivate stridme a s rozumem.
    Btw jsem dnes jel taxikem a taxikar vypravel, jak je z Podebrad, bydli kousek od utulku a tam maj skupinu nejvetsich loseru, ktery nikomu pod x vymluvama nedaj, protoze na jejich kukucich a osudech pachaj fundraising.
    TATEREZA
    TATEREZA --- ---
    LAETATIO: a co je teda legitimni zpusob? jedna obchuzka vystrasenejch coklu v utulku?:)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam