• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    BREINWOLFDokument o CzechTeku 2005
    Jsme nezávislý tým začínajících filmařů a rozhodli jsme se natočit dokument o akci CzechTek 2005. Stejně jako náš kameraman jsem se zúčastnil CzechTeku 2005 a nejsem spokojen jednak s informacemi, které o celé akci přinesla media a druhak s tím, že žádný ze zasahujících policistů nebyl potrestán. Náš dokument nemá být žádnou pomstou Paroubkovi a jeho kumpánům, ale chtěli bychom co nejpravdivěji zdokumentovat zásah a dění po něm. Hledáme tedy účastníky CzechTeku 2005 a rádi bychom natočili jejich příběh. Pokud by měl někdo zájem se angažovat více či se dokonce stát součástí našeho týmu, rádi ho mezi sebe přijmeme. Jedinou podmínkou je aktivní účast na přípravě dokumentu. Náš tým se skládá z režiséra, kameramana, zvukaře, produkčního a postprodukčního, ale nadšení posledního člena týmu již značně uvadá, takže je otázkou jak dlouho s námi ještě bude spolupracovat. Scházíme se alespoň jednou týdně v Praze. Už máme natočených mnoho rozhovorů s obyvateli Mlýnce a Újezda ( vesnice ležící nejblíže osudné louky) a taky pár rozhovorů s účastníky. V úterý 4.5.2011 bychom měli točit rozhovor s J. Paroubkem.
    rozbalit záhlaví
    V22
    V22 --- ---
    Tak co ten dokument energie uz došla ?
    DARKINA
    DARKINA --- ---
    BREINWOLF: a toho majitele pozemku mate? myslim, ze k tomu ma taky co rict...kdyztak posta.
    BREINWOLF
    BREINWOLF --- ---
    Nazdárek všichni!

    Dlouho jsem tady ( na NIxu) nebyl. Nicméně natáčení dokumentu se hýbalo, ikdyž pomalu. Máme už natočeno: docela dost s rozhovorů s účastníky
    rozhovory s lidma z Mlýnce a Ujezda
    Toho Paroubka.

    Poslední dobou dáváme dohromady prvních 5 minut úvodu, aby se na to dalo alespoň trochu kouknout. Sháníme tedy videa od počátku elektronické hudby až po Czechtek 2005. Už jsme nahráli i zvukovou stopu a do toho zasadil nějaká ta videa, takže vzniknul jakýsi koukatelný prapočátek. Po shlédnutí jsme konstatovali, že text je moc intelektualně podaný, takže dám dohromady něco o trošku jednoduššího a tím pádem přístupnějšího normálním lidem.
    Problém je ,že kameraman musí poslední dobou dost fungovat v práci a já jsem se taky hodně věnoval jiným věcem, ale postupujeme
    Pokud by nás někdo chtěl svým časem, energií , ale hlavně nápady podpořit, neváhete a napište mi
    ZULAH
    ZULAH --- ---
    jak to vypadá?
    ZULAH
    ZULAH --- ---
    Být dýdžej — Česká televize
    http://www.ceskatelevize.cz/porady/10267618522-byt-dydzej/31029434032/

    to s tim asi nema co delat co
    DARKY
    DARKY --- ---
    Rozhodně dokument cenu má, rozhodně je dobře to vytahovat s odstupem, když už je skoro zapomenuto, je ideální čas to připomenout zajímavým projektem, a každý se rád s odstupem podívá, jak to vlastně bylo nebo co to vlastně bylo. No nechci to hlouběji rozebírat, ale když to bylo aktuální, akorát by se taková věc lehce ztratilo mezi ostatním, mnozí už by nechtěli vidět slyšet číst cokoliv o czechtekku, pač už tím byli přesycení atd.

    Jinak sám dělám technika v televizi, a mám kontakty na spoustu profesionálů, kteří by vypomohli když by bylo potřeba nebo se i více zapojili. Takže kdyby byl zájem, můžu se pokusit též pomoct.
    SHM8
    SHM8 --- ---
    v souvislosti s tim CZTK05 zásahem, vypadá toto aktuální vyjádření Franty Bublana trošku zvláštně.. za czechtek nikdy naplnou hubu nepřiznal odpovědnost, natož pochybení a tady se pohoršuje, když míra toho zákroku byla evidentně trošičku někde jinde! ..možná kdyby tenkrát na czechteku kázal farář a ne jenom mr špína, třeba by všechno dopadlo jinak .))
    Mgr. František Bublan
    http://www.frantisekbublan.cz/Clanky/Novinky/ksp-policejni-zasah-krupka.aspx
    NICIP
    NICIP --- ---
    Mám dojem, že relativně čistá esence "pravdy" už byla zachycena v 5min., které proběhli v rámci STM2.............nicméně zmapování způsobu chování státu v tomto případě, je ukázkou, že i v "demokracii" musí být člověk stále ve střehu a ne člen stáda jdoucí na porážku
    JAKOPES
    JAKOPES --- ---
    Uloz.to! - czechtek05-brutaltek.wmv
    http://www.ulozto.cz/3966050/czechtek05-brutaltek-wmv
    Prace jednoho kamarada, pro inspiraci.
    BREINWOLF
    BREINWOLF --- ---
    To bude trošku problém, neboť rozhovor již byl natočen. Já jsem ho ještě neviděl
    ( nebyl jsem tentokrát součástí natáčecího týmu, neboť mám zatím příliš dlouhé dready na rozhovor s Paroubkem...), ale příští týden se sejdeme a podíváme se na to , tak napíšu jak se mi to líbilo, ale prý je to dobré. Otázky jsem dohromady dával, takže:

    Kdy od koho jste se dozvěděl, že na louce probíhá zásah? Jaké byly Vaše kroky bezprostředně po tom? Mohl jste nějak ovlivnit zásah? Pokud ano jak a co jste udělal? jaký je Váš názor na následující demonstrace? Co říkáte tomu, že jednání pomáhal zprostředkovávat i Václav Havel?

    Tyhle se mi vybavují, ale není to všechno, tak kdyby jsi chtěl Meldo, tak je někde vyhrabu anebo když vydržíš do příštího týdne, pošlu je i s komentářem o rozhovoru.
    MELDA
    MELDA --- ---
    BREINWOLF: Hele jestli s tim nemas problem...mohl by jsi sem jeste nez probehne nataceni s Jirim Paroubkem dat prepis planovaneho rozhovoru?? Jakym smerem se chcete ubirat, na jake otazky se chcete ptat a znat na ne odpovedi a tak. Docela by me to zajimalo. Stejne tak by me zajimalo, ktere dalsi osoby krome obyvatel Mlynce a Ujezda a ucastniku technoparty jste oslovili? Kontaktoval nekdo pana Knizete? Toho casu velitele zasahu Tachovske policie?? A dalsi pany z teto slozky? Veskera jmena je mozno dohledat na hodinach a hodinach porizeneho materialu primo z mista.

    Jako muj nazor je se k tomuhle uz vubec nikdy nevracet. A spis bych natocil dokument s emocemi...treba o tom, jak se ty ceske ovce stejnak zas a znova nechaj vojebat.
    ANSI
    ANSI --- ---
    hele každopádně plná podpora z mé strany, bohužel s ničim nepomůžu:-(....držim palce, a ty co kecaj blbosti o tom, že jste amatéři na to s*át!
    BREINWOLF
    BREINWOLF --- ---
    "Jsme nezávislý tým začínajících filmařů..." Ano je to amatérský projekt. Čistě amatérský není, protože členem týmu je i profesionální kameraman a taktéž profesionální zvukař a tím nemyslím, že jsou to studenti daných oborů, ale lidé kteří se tím denně živí.To také znamená, že netočíme na telefon, ale máme dobrou kameru i se zvukem. Já jsem sice dokument nikdy netočil, ale hodně jsem jich už viděl. Máme určitou představu jak by to mělo vypadat, ale jsme otevřeni diskusi. Jediné s čím už nechceme hýbat je cílová skupina. Shodli jsme se, že to bude pro lidi, kteří se zajímají a přemýšlejí o tom co se v téhle zemi děje. Byl tam návrh natočit komerčně úspěšný dokument, který by především vzbuzoval emoce, ale nic takového točit nechceme."...ale chtěli bychom co nejpravdivěji zdokumentovat zásah a dění po něm."

    Součástí týmu je i produkční, který má na starosti finance. Zatím se nám daří postupovat, tedy točit svědectví jednotlivých účastníků, zpřesňovat scénař, hledat a hledat materiály, které tam použijeme, s docela malými náklady. Otázka je jestli budeme muset kupovat nějaká práva k video záznamům ( řekl bych, že s muzikou to nebude problém), které tam použijeme. Pak by mohly náklady vyskočit už moc a museli ( což asi stejně budeme muset, ale nepředbíhejme událostem) zažádat o grant. Taky bychom to rádi nejprve uvedli do kin a na filmové festivaly. To je moje odpověď na otázku, jestli bude volně ke stažení. V krátkosti: Zpočátku ne, časem určitě ( tím nebude nijak výjmečný). Nápady, nabídky spolupráce, fotky či videozáznamy, týkající se Czechteku 2005 prosím zasílejte na Breinwolf@centrum.cz.
    MLIKARNA
    MLIKARNA --- ---
    hoj, kdybyste potrebovali fotografa, dejte vedet...
    BREINWOLF
    BREINWOLF --- ---
    Řekněme, že jsem spolupracoval na jejím utváření.
    BREINWOLF
    BREINWOLF --- ---

    Mám velikou radost, že tenhle nápad vzbudil diskusi a ještě větší, že jste se nakonec shodli, že to má smysl. Já se rád představím, ale zbytku týmu se budu muset zeptat, jestli zde chtějí být jmenováni. Takže: Jmenuji se Bronislav Tomek, je mi 30 let pocházím Z J. Hradce a posledních 8 let žiji v Praze. Jsem tady kvůli vzdělání, studuji totiž Historii na FF UK. V našem dokumentu s názvem Pravda o Czechteku 2005 dělám režii a také organizační záležitosti. Pokud by se někdo chtěl aktivněji zapojit, napište mi prosím na adresu Breinwolf@centrum.cz

    p.s. Rozhovor s Paroubkem byl včera konečně ( na přání sdělím jaké s tím byly obstrukce) natočen.
    ANSI
    ANSI --- ---
    mě se to líbí, nejde o to, aby se to začlo zase řešit, jen si myslim, že připoměnutí toho jak to bylo na techno scéně před 6ti lety. Hlavně žádná komerčárna, jako poslední dobou, viz halový akce se sekuriťákama apod., hezky pěkně po svém na louce a max. někde v kulturáku za 50. Od roku 2005 jedu na kalbu jen z nostalgie a to velmi velmi zřídka....protože myšlenka tý svobody mi už nějak uniká co se dnešní interpretace tohodle stylu týče:-(...
    Takže ráda zavzpomínám u dokumentu!
    Kluci do toho!
    ROMANICAK
    ROMANICAK --- ---
    Rad poskytnu fotky co mam. Nic moc kvalita, ale nektery jdou...



    LAKSYMO
    LAKSYMO --- ---
    a bude pak volně šířitelnej?
    GRASSROOT
    GRASSROOT --- ---
    Něco na tom možná je... jako uchování tý události pro budoucí generace to beru, i když přínos scéně to nebude mít asi nějak valnej... Btw studuju publicistiku se specializaci na audiovizuální média. Umim psát interwiev, reporáže, točit, fotit, dělat rozhovory... kdybyste chtěli pomoct s něčim takovym, dejte klidně vědět...
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam