"Jsme nezávislý tým začínajících filmařů..." Ano je to amatérský projekt. Čistě amatérský není, protože členem týmu je i profesionální kameraman a taktéž profesionální zvukař a tím nemyslím, že jsou to studenti daných oborů, ale lidé kteří se tím denně živí.To také znamená, že netočíme na telefon, ale máme dobrou kameru i se zvukem. Já jsem sice dokument nikdy netočil, ale hodně jsem jich už viděl. Máme určitou představu jak by to mělo vypadat, ale jsme otevřeni diskusi. Jediné s čím už nechceme hýbat je cílová skupina. Shodli jsme se, že to bude pro lidi, kteří se zajímají a přemýšlejí o tom co se v téhle zemi děje. Byl tam návrh natočit komerčně úspěšný dokument, který by především vzbuzoval emoce, ale nic takového točit nechceme."...ale chtěli bychom co nejpravdivěji zdokumentovat zásah a dění po něm."
Součástí týmu je i produkční, který má na starosti finance. Zatím se nám daří postupovat, tedy točit svědectví jednotlivých účastníků, zpřesňovat scénař, hledat a hledat materiály, které tam použijeme, s docela malými náklady. Otázka je jestli budeme muset kupovat nějaká práva k video záznamům ( řekl bych, že s muzikou to nebude problém), které tam použijeme. Pak by mohly náklady vyskočit už moc a museli ( což asi stejně budeme muset, ale nepředbíhejme událostem) zažádat o grant. Taky bychom to rádi nejprve uvedli do kin a na filmové festivaly. To je moje odpověď na otázku, jestli bude volně ke stažení. V krátkosti: Zpočátku ne, časem určitě ( tím nebude nijak výjmečný). Nápady, nabídky spolupráce, fotky či videozáznamy, týkající se Czechteku 2005 prosím zasílejte na Breinwolf@centrum.cz.