• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    JUGIŠňupací tabák
    JUGI
    JUGI --- ---
    KALTY: To je teď trend šňupat tvrdej alkohol?
    KALTY
    KALTY --- ---
    SAHIB: OT: na mejch 30 sme zkoušeli šnupat aj rakii. Na rýmu to pomohlo jen částečně. Ráno zacpanej nos a v hlavě naduníno :)
    SAHIB
    SAHIB --- ---
    JUGI: me by rupla lebka
    JUGI
    JUGI --- ---
    "Jsou ovšem sporty ještě náročnější na fyzickou zdatnost.."

    YouTube - mistrostvi ve šnupani
    http://www.youtube.com/watch?v=MnnmTn8eEzg
    MLUKS
    MLUKS --- ---
    Ano, nárazy jsou velké a zvláště když se rozjede večírek mohou se dostavit i stavy předávkování (zblednutí, nevolnost, nutkání spát, nesoustředěnost či nervozita nebo přecitlivělost na smyslové vjemy).

    Každopádně bych šňupeček neodsuzoval a nazval bych jej jakýmsi oživením nikotinové závislosti, částečnou alternativou při abstinenčních příznacích, ale hlavně jako akcelerátor kvalitního večírku (bacha ráno, to nebudeš smrkat "hnědé", ale rovnou budeš tahat brikety :-D )
    JUGI
    JUGI --- ---
    JJGG: Domnívám se, že ano. Bohužel na šňupacím tabáku vznimá větší závislost než na kouření (dostáváš do sebe nárazově větší dávky nikotinu). Aspoň mi tedy tak přijde..
    MLUKS
    MLUKS --- ---
    JJGG: teoreticky je ;) Jen jsme s tím měli párkrát problémy ve škole. Když máš chuť, tak si ve třídě (autobusu, kanceláři...) nezapálíš, ale s dobrým šňupečkem je to jiná :-D
    A hlavně je neocenitelná jeho vlastnost, že přibíjí bezdomovecký smrad v MHD...
    JJGG
    JJGG --- ---
    A varinta nahradit snupanim koureni uplne je realna?
    RAGGALADY
    RAGGALADY --- ---
    Já šňupala Red Bull, a jsem spokojená, akorát teď víc kouřím, takže to nekombinuju..
    Ale je to moc dobrá alternativa - člověku potom nesmrdí ruce, ušetří, není stále zahalen v dýmu ap.
    Vše má své lepší a horší stránky.
    JUGI
    JUGI --- ---
    JANZAT: Nejlepší je zajít do nějaký trafiky a pár si jich koupit (není to drahá záležitost). Dáš si ze začátku trochu (takovou hroudičku o velikosti hrášku) na ruku mezi palec a ukázovaček a šňupneš si. Pak si nějaký oblíbíš a začneš třeba nakupovat na http://www.etabak.com/katalog/snupaci-tabaky

    Ženám některé i voní, protože z tebe například cítí vanilku nebo maliny :)
    JANZAT
    JANZAT --- ---
    Diskuse me docela zaujala. Mohl by nekdo neználkovi poradit s výběrem správného tabáku, množství, techniky, říct mu, co může očekávat,... proste takovej newbies FAQ?

    Tabákové výrobky totiz konzumuji jako kuřák a docela by mne zajímala tato varianta jednak ze zvědavosti a druhak z čiste praktických (šnupnout si můžu nenápadně i před militantní antikuřačkou, cigáro si před ní nenápadně a bez smradu prostě nedám).

    Dík za info...
    JUGI
    JUGI --- ---
    PANTARIL: Vždycky se něco nerozpustí a pak může docházet k mírným otokům sliznice s následným hnědým výtokem. Časem si člověk zvykne. Je třeba taky necpat si toho do nosu tunu. I když dlouhodobí šňupači tvrdí, že nos si časem zvykne i na větší množství silnějšího tabáku.

    WILDENBURY_SQ: Chápeš to dobře. Jsou snuffy, které jsou beztábákové a mají jen nějakou příchuť (třeba mentol) nebo obsahují nějaké esence (třeba oleje, výtažky bylin apod). Ty ostatní ale obsahují nikotin a další látky na kterých vzniká závislost. U mě po několika šňupnutích klesá chuť na cigarety, což považuji za pozitivní.

    Mimochodem neznám nikoho, kdo by šňupal v tramvaji..
    WILDENBURY_SQ
    WILDENBURY_SQ --- ---
    Ufff.. Rvat si do nosu nerozpustny hnedy veci, no moc lakave to nezni, ale musim se zeptat:

    "ono to i neco dela?" - osvezeni nosu zrovna nemyslim.

    Jestli to chapu spravne, jde o nejak nasekany tabak (je extrahovany - zvyseny obsah nikotinu?) s vonnymi oleji a esencemi. Otazkou zustava, jestli se do krevniho obehu efektivne uvolni dostatecne mnozstvi nikotinu. (Predstava "šňupnutí" obsahu jedne cigarety ve mne budi dost rozporuplne pocity...)

    Taky by me zajimalo, co lidi rikaji, kdyz si clovek v tramvaji vynda krabicku a zacne cosi šňupat :)
    PANTARIL
    PANTARIL --- ---
    zajimave, zrovna jsem si po dlouhe dobe od kamarada snupnul, byl to mentolovy tabak Pöschl’s Gletscher Prise Snuff

    jako na rymu dobre, i mi to celkem chutnalo ale pravidelne snupat asi nezacnu, koureni tabaku mi staci, po snupani jsem smrkal jeste pul dne hnede z nosu:)
    SLAPPY
    SLAPPY --- ---
    Krabičku šňupacího tabáku jsem jako děcko našel venku. Tak jsem ho šňupal. Tęď jsem si udělal výluh z čerstvě usušenejch listů spolu se Sinicuichi. Taky šňup (spîš kapičky do nosu) a značně psychedeličtější :)

    JUGI
    JUGI --- ---
    BULHI: Vždycky se dá začít :)
    JUGI
    JUGI --- ---
    KOERHE: Red Bull je dobrej. Mě chutnaj i různý wilsons od sharrow (třeba Medicated S.M.)
    KOERHE
    KOERHE --- ---
    Red Bull je můj favorit :)
    Měl jsem jednu dobu i takovou malinkatou kovovou krabičku 5x4 cm, na značku si nevzpomenu ale ten byl moc dobrý. Akorát se blbě šňupal protože nemám dlouhý nehty :)
    BULHI
    BULHI --- ---
    no tak ja s tim v prvni rade ani zacinat nechci zejo, to byla puvodne jen takova poznamka do vetru, kdyz jsem sel kolem novy diskuze :-))
    JUGI
    JUGI --- ---
    BULHI: Pro začátek jsou dobrý nějaký ochucený, ochucený+menthol, pak je až vhodný přejít na těžší kalibr co tě protáhne..
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam