• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    NECROMANWindows Phone - rady, návody, programování, Windows 10, Surface Duo/Neo
    ADAMFC
    ADAMFC --- ---
    nebo si to prostě pošleš na mail... to sou obštrukce pořád ;)
    ADAMFC
    ADAMFC --- ---
    MELOP: pužíváš office? pokud ano, tak to nahraješ na skydrive a sesynchronizuje se ti to samo. Lehčí to bejt nemůže hele...
    NECROMAN
    NECROMAN --- ---
    VIRTUALVOID: idealne mit 2 telefony - jeden na pokusy a druhy na telefonovani :)
    MELOP
    MELOP --- ---
    FEKASON: Tak nějak... :-)
    NECROMAN: Jo, ta cena nejlépe vypovídá o tom, jak moc jde na odbyt... ;-)

    ADAMFC: Já potřebuju mít možnost do telefonu (s PDA funkcemi) nahrát poslední verzi dokumentu (minulý týden jsme takto v práci ladili program konference a seznamy účastníků, což bylo permanentní přepisovaní položek), abych se na něj v případě potřeby mohl podívat, aniž bych musel vytahovat laptop (protože tištěnou verzi zaručeně někam založím, nehledě na to, že telefon mám po drtivou většinu doby u sebe) a ze kterého si ty dokumenty můžu přes kabel nebo Bt bez nutnosti dělat nějakou sw harakiri vytáhnout.
    VIRTUALVOID
    VIRTUALVOID --- ---
    NECROMAN: z toho tonu mi vychadza, ze sa mu ich ukecat asi nepodarilo :/ co je vecna skoda kruci. ja by som si to mozno aj regol v inej krajine, len otazka je ci by na zadanu adresu nechodili nejake papiere, faktury, platby .. uh oh.
    NECROMAN
    NECROMAN --- ---
    VIRTUALVOID: uvazoval jsem o tom - dokonce jsem nasel i program, co umel stahovat "placene aplikace" zdarma a pak je instalovat do mobilu, ale na druhou stranu nikdy nevis, kdy ti takovy telefon zablokuji. Jinak taky MS prohlasil, ze jailbreaknute telefony nepujde upgradovat na Mango, ale kdo vi, jak to bude nakonec. Jinak autor toho toolu na popud Microsoftu uz vyvoj ukoncil a pry se s nimi bavil o jinych moznostech, kdy by mohli lide testovat domaci aplikace rovnou na telefonu bez nutnosti mit Developer account za $99 rocne
    VIRTUALVOID
    VIRTUALVOID --- ---
    ten chevron wp7 uz niekto skusal ?
    NECROMAN
    NECROMAN --- ---
    FEKASON: vsak HTC HD7 ted stoji 7 tisic, Nexus S 12t, iPhone 4 take :)
    ADAMFC
    ADAMFC --- ---
    FEKASON: řekni mi, co si představuješ pod slovem smartphone... Já si pod tim představuju zařízení, který mi bude stahovat maily a synchronizovat kalendář. Který mě pustí používat dokumenty (například synchronizace s onenotem na PC je naprosto geniální záležitost). Zařízení, co mě pustí na net, když to potřebuju, přehraje sem tam nějaký video, bude mi hrát muziku, sem tam něco vyfotí a občas si na tom dam nějakou hru (opět spojení s xboxem je dobrá píčovinka). Když potřebuju najít bus, tak mi to pomůže najít bus atd.

    Zas neblbni ;) Z toho, že sem si telefon ladil, sem už vyrost - teď na to nemam čas ani chuť. První smartphone sem měl motorulu MPX200, tenkrát to byl docela průlom. Jenže od tý doby se WM změnil až v listopadu, do tý doby to byl pořád ten samej systém.
    FEKASON
    FEKASON --- ---
    ADAMFC: Tak ale v tom pripade mi ale prijde naprosto zcestny, kupovat si smartphone za 10k :]
    ADAMFC
    ADAMFC --- ---
    MELOP: já sem předchozí WM NESNÁŠEL, protože to pro mě bylo naprosto příšerný na používání. Každá aplikace jiná, zasekávání, nutnost formátování atd. Tohle všechno odpadá.

    Je fakt, že mi chybí jedna věc - sdílení internetu s počítačem, to bych uvítal.

    Jinak telefon jako mass storage sem nepoužíval nikdy - na přehrávání hudby a videa jo, ale ne na přenášení čehokoliv. Na to mam externí disky a flashky (a co vim, tak drtivá většina lidí to tak má)

    Prostě já sem zastánce myšlenky, že telefon je na telefonování, na navigace má bejt navigace, na přenášení dat má bejt flashka atd.
    MELOP
    MELOP --- ---
    ADAMFC: Já zas potřebuju mít "telefon", který v případě potřeby použiju jako USB mass storage (zrovna minulý týden jsem to velice uživil), potřebuju "telefon", ve kterém si soubory nahrané přes USB mass storage můžu prohlédnout a případně je odeslat přes Bluetooth,
    který umí tethering přes Bluetooth a kabel,
    u kterého si můžu nastavit vlastní vyznáněcí melodii, abych potom když v místnosti plné lidí zazvoní někomu telefon věděl že to ten můj je nebo není,
    chci mít možnost použít offline navigaci,
    kupovat legálně programy -
    - a takhle bych mohl pokračovat ještě dlouho, ale myslím, že by to bylo zbytečné.

    Zkrátka, já byl typická "cílovka" pro WM až do verze 6.5.x včetně a pro WP7 v jejich stávající podobě "cílovka" nejsem a jak to tak odhaduju, ještě nějakou dobu nebudu, byť "Mango" možná mnoho z mých výhrad aspoň "obrousí" - a třeba pak pro mne použitelné bude. Třeba.
    Beru, že ty "cílovka" pro WP7 jsi, ale to výhrady kohokoliv, kdo byl z předchozích Windows Mobile zvyklý na určitý funkční standard nevyvrátí.
    NECROMAN
    NECROMAN --- ---
    ADAMFC: v Americe jsi za vodou - nakupovani aplikaci funguje a proste pohoda, to my v Cesku takove stesti zatim nemame. Ale az bude Mango, bude vsechno v pohode :)
    ADAMFC
    ADAMFC --- ---
    FEKASON: můžeš platit přes operátora ;)
    FEKASON
    FEKASON --- ---
    ADAMFC: Rekneme, ze jsem hodne paranoidni ohledne pouzivani platebni karty na platby na internetu. :]
    ADAMFC
    ADAMFC --- ---
    DEMONOFANARCHY: vidiš, mrknu po tom... dík! Skype by byl super
    ADAMFC
    ADAMFC --- ---
    protože utratit 40 korun za aplikaci fakt nepovažuju za zátěž.
    ADAMFC
    ADAMFC --- ---
    FEKASON: no tak tohle je přesně co mě netrápí ani trochu
    FEKASON
    FEKASON --- ---
    ADAMFC: Abych rekl pravdu, tak mi chybi predevsim pirateni aplikaci :]
    ADAMFC
    ADAMFC --- ---
    FEKASON: no mě by zajímalo, co ti tam jako chybí... Já to mam od prvního dne a nechybí mi vyloženě nic. Musim říct, že používam telefon často, jediný co mi vadilo byl copy paste. To je vše. v telefonu nepotřebuju mít pět různejch browserů, 15 klientů na příjímání mailů atd. Protože žiju v améru momentálně, tak mi stačej i bing mapy a bing samotnej (což mě bude srát v evropě určitě). A HLAVNĚ nemusim furt někde něco vymejšlet. Prostě to funguje a to od telefonu očekávam. Jestli si tam chceš něco luštit, měnit si themes a tak, jako šlo ve starejch windowsech, tak to sme jiná cílovka...
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam