• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    NECROMANWindows Phone - rady, návody, programování, Windows 10, Surface Duo/Neo
    Diskuze pro všechny, které zaujal nový systém Windows Phone. Ať už uvažujete o koupi telefonu s tímto systémem, nebo jej již vlastníte, zde najdete všechny možné tipy a triky, rady s konfigurací i pokročilé návody, tipy na zajímavé aplikace ke stažení na app store, řešení nejčastějších problémů i diskuze o nadcházejících updatech.

    Windows 10 SDK Preview
    https://dev.windows.com/en-us/windows-10-for-developers

    Vyvíjíme aplikace pro WP: Výdělky z aplikací – platby, pravidla, W-8BEN form (5. díl) - SmartMania.cz
    http://smartmania.cz/clanky/vyvijime-aplikace-pro-wp-vydelky-z-aplikaci--platby-pravidla-w-8ben-form-5-dil-2094
    rozbalit záhlaví
    ADAMFC
    ADAMFC --- ---
    NECROMAN: no může to taky bejt pouze přes operátora ;)
    NECROMAN
    NECROMAN --- ---
    ADAMFC: spolu s prichodem Manga se otevre moznost nakupovani aplikaci i v CR a pro to aby to fungovalo predpokladam bude treba mit nastavenou CR jako zemi, kde jsi.

    VIRTUALVOID: dobre, to jsem netusil :)
    VIRTUALVOID
    VIRTUALVOID --- ---
    ADAMFC
    ADAMFC --- ---
    NECROMAN: a to jako umožněj speciálně pro Mango jo? To neudělali za celou dobu s xboxem, tak sem na to moc zvědavej
    NECROMAN
    NECROMAN --- ---
    ADAMFC: asi takhle - na cesky ucet pujde zaregistrovat ceska kreditka na nakupy, pokud tam budes mit jinou zemi, tak to nepujde - to je asi ten duvod, ktery tam vidim

    VIRTUALVOIDtak v Angry birds zadne zkripty nejsou, pokud vim - mas tam akorat poradny engine kolizi, padani, destrukce predmetu a letu ptaku + mapa predmetu v kazdem levlu. Ve FF mas v kazdem levlu mraky kontextovych rozhovoru a kontextovych animaci - o to prave jde. Mit to staticke, bez animaci a rozhovoru - to muze byt pristi tyden na Marketplace :)
    VIRTUALVOID
    VIRTUALVOID --- ---
    NECROMAN: tywe ale sak aj angrybirds su vo vacsine len lua skripty a na wp7 maju nejaku impl. byt tebou tak sa zahram na disassemblera :)
    ADAMFC
    ADAMFC --- ---
    ještě k těm live účtum - já nějak nevidim důvod, proč teď vůbec mít českej. Žádný výhody tam nejsou, akorát to komplikuje život
    NECROMAN
    NECROMAN --- ---
    Jen pro predstavu, jak vypada takovy skript pro jeden prumerny level z osmdesati - ten je treba prepsat ci jinak dostat do cilove WP7 aplikace:
    [Lua] Jeden level ve Fish Fillets - Pastebin.com
    http://pastebin.com/U5t8ZskL
    NECROMAN
    NECROMAN --- ---
    Opet si hraju s tim FF1&WP7 - tech LUA skriptu je tam vazne MNOHO - dival jsem se a tam dobre jen mul mega skriptu jednotlivych mistnosti. Pro predstavu manualni prepsani kodu jedne lehke mistnosti, ktery ma 3kB, do C# mi zabralo asi hodinu.

    Mezitim resim i jiny problem - WP7 nezna nic jako mouseover, tak jak treba zobrazovat nazvy levelu, aniz by ho uzivatel musel otevrit? Drive se zobrazili po najeti mysi na kolecko. Dale resim ruzne chyby typu kdyz pustim ve hre song, ten stopnu a pote pustim znova, tak to spadne na nejake chybe :-/

    No nevim, nejlepsi asi bude napsat si nejaky programek pro prevod LUA zdrojaku do C# a kolem toho postavit infrastrukturu. Jinak Mango ma prinest do Marketplace i moznost publikovat aplikaci jako betu a pozvat az 90 betatesteru, tak asi vyuziju teto moznosti, az bude neco na testovani :) Jinak docela nahoda - vyska herniho planu je presne stejna, jako je sirka obrazovky u WP7 mobilu, takze se tam akorat vejde :)
    VIRTUALVOID
    VIRTUALVOID --- ---
    ja uz by som celkom rad zaplatil walshiemu tych 9$ :)) nema niekto blizsie info o tom JB?
    MICTECH
    MICTECH --- ---
    NECROMAN: Otazkou je, jak to bude az vyjde Mango oficialne.

    Protoze stejna situace byla i u XBoxu, kdy MS tise toleroval Live ucty cechu, kteri meli nastavenou UK nebo US. Kdyz pak prisla oficialni podpora XBox Live do cech, tak umoznil zmenu zeme u uctu.
    MUSTAFA
    MUSTAFA --- ---
    NECROMAN: na kontakty stačí windows live mail, v pc je máš v kontaktech a pak je nasypeš do novýho účtu.. ne?
    NECROMAN
    NECROMAN --- ---
    Trochu jsem hledal - Zune ucet je provazan 1:1 k LiveID, Zune ucet ma napevno nastavenou zemi a pres Zune se nakupuje hudba a aplikace ve WP7. Pokud mate ted ve WP7 telefonu LiveID treba se zemi USA nebo UK a planujete po vydani Manga nastavit si jako zemi CR, tak se pripravte na to, ze bude treba zalozit si nove LiveID a k nemu novy Zune ucet.
    Dale pro zmenu LiveID, se kterym je sparovany vas teleon, je treba provest reset telefonu, ktery smaze vsechnu hudbu, videa, aplikace, fotky a uvede telefon do tovarniho nastaveni.
    How do I change the Windows Live ID I'm using in Windows Phone 7?
    How do I change the Windows Live ID I'm using in Windows Phone 7?
    http://support.microsoft.com/kb/2430020

    Nevim, jak to funguje s kontakty - pravdepodobne by melo jit sparovat telefon s novym LiveID a pote pridani toho puvodniho sekundarniho LiveID, kde jsou ted vsechny vase kontakty.
    NECROMAN
    NECROMAN --- ---
    ROTTWEILER: tak tri z tech peti odkazu vubec nejedou, ten ctvrty tam ma jen uvodni stranku a zadny kod a ten paty vyzaduje IronPython a ani to nevypada, ze by to bylo nekdo dokoncene, takze asi bohuzel :(
    ROTTWEILER
    ROTTWEILER --- ---
    NECROMAN: Špatně si hledal ne? Já jich tam vidím 5. http://lua-users.org/wiki/LuaImplementations
    VIRTUALVOID
    VIRTUALVOID --- ---
    NECROMAN: to je celkom dobry dovod na to, napisat LUA komplet v C# ;) tieto low-level veci mozem, asi to aj skusim vo volnom case.
    NECROMAN
    NECROMAN --- ---
    Tak existujici LUA skripty podle vseho nepujde pouzit ve WP7 aplikaci, protoze neexistuje zadny nativni C# kompilator techto souboru, pouze wrappery, ktere volani C++/CLI knihovny pro LUA :(
    Takze pro Fish Fillets bude treba manualne precist, pochopit a prepsat do C# vsechny levely - vsechny rozhovory, reakce na pohyb, cas, udalosti - to bude dilo :-(
    ADAMFC
    ADAMFC --- ---
    BLACKSUN: zune.net, tam se zaloguj
    dej vpravo nahoře TvojeLiveID - Account
    Otevře se ti stránka s tvym účtem, tam máš hned jako první položku jméno a vedle ní Update - tak na to cvakni.
    Ukáže se ti stránka, kde je jméno a adresa - zemi nemůžeš změnit, je tam na pevno.
    BLACKSUN
    BLACKSUN --- ---
    KYTT: No jestli nic nezmeni a dal nepujde zmenit hlavni LiveID ucet, tak s tim tak nejak pocitam.. po zakoupeni telefonu tech restartu uz bylo nez jsem rozjel market..

    ADAMFC: No krome jineho jsem nejak nezjistil, kde se vlastne kouknout na locale se kterym je dany liveid zalozeny... v detailech profilu normalne zobrazis a zmenis nastaveni Country/region ale to na tohle nema vliv (nebo aspon se mi to tak zda)..
    mam jeden starej liveID, ktery pouzivam primarne, a ted ho nemam v telefonu primarne protoze nejel marketplace, kdyz jsem ho zadal a s novym uctem to slo.. a netusim jak u toho uctu zjistit jeho region.. nevite tu nekdo?
    KYTT
    KYTT --- ---
    NECROMAN: s tim novym LiveID uctem bacha, prý pak lidi museli dělat hard reset :)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam