SLUPKA: ale to snad bylo na PC/tablety. Maj bejt tři verze - Win 8, Win 8 Pro (pro klasický x86 zařízení) a pak Win 8 RT (pro tablety s ARM procesorama). Nevim, kam se řaděj telefony
viz zde
http://windowsteamblog.com/windows/b/bloggingwindows/archive/2012/04/16/announcing-the-windows-8-editions.aspx
CRAZY_IVAN: já bych droid nazval vylepšenými Win 6.5. Já třeba sem na chytrejch telefonech začínal ještě s Motorolou MPX200 - to sem byl na vejšce a bavilo mě se šťourat v tom telefonu, hrát si s tim systémem a tak. Jenže od tý doby sem zkonzumovatěl a sem rád, když muj telefon funguje na první nakopnutí a nemusim pokud možno nic kolem toho řešit. A to mi droid rozhodně nepřinášel (nutnost restartů, zasekávání, složitý meníčka atd - neřikam, že to neni něco, co se nedá naučit, ale já tak nějak se už nechci učit nový telefony, já chci, aby mi to sloužilo). Win 7 sem zapnul, nabouchal exchange server a tradá - všechno tam. Jediný, co sem fakt kutil bylo nastavení vlastního vyzvánění. Jinak sem nemusel hledat na fórech, v manuálu, nebo se prohrabovat meníčkama co mam jak udělat.
Ale jak řikam - jde o preferenci. Pokud máš rád píčovinky v telefonu, měnit si meníčka a podobný věci - ber droid. Pokud si línej, tak si našel :)