• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    NECROMANWindows Phone - rady, návody, programování, Windows 10, Surface Duo/Neo
    MAGE
    MAGE --- ---
    ADAMFC: Ano proto jsem si kupoval tu Lumii a ne Andorid a stejne je se mnou vyjebano! To co me vadilo na droidu mam stejne. Promin ale to ze nedostanu ani jednu major verzi me fakt nasralo. V tomhle ma Apple proste naskok. iOS6 i pro 3GS, 3 roky starej telefon! Ano nepujde tam uplne vse ale neni to zadna nova vetev OS jako u WP. Moje ani ne rok stara Nokia ma smolika.
    H_U_N_T_E_R: http://www.wakemate.com/ , http://www.kickstarter.com/projects/limemouse/lifx-the-light-bulb-reinvented , http://www.mobitoplatito.cz/ , Aplikace pro banku, atp. atp. Vyhledove nikdo z WP nepocita. Nokia Lumia 800 neni na trhu ani rok - November 2011 takze asi tak. A je to zivotnost A telefonu.
    ADAMFC: Ano dvoje meritka: ty co na uzivatele serou(WP, Android - ale taky ne kazdy ze Sony) a ty co se staraji v ramci moznosti iOS.
    ADAMFC
    ADAMFC --- ---
    a naopak třeba samsung a HTC jasně ukazujou novejma modelama, že do tý platformy jdou. Jen kolem toho neni taková šaráda bohužel
    ADAMFC
    ADAMFC --- ---
    DEMONOFANARCHY: stejně jako nemá smysl si kupovat iphone 4. Prostě je to výběhová řada a hotovo. Nechápu, proč se politika Nokie hází na MS. Nikdo jinej s tim problém neměl
    ADAMFC
    ADAMFC --- ---
    H_U_N_T_E_R: přesně tak. Dvojí měřítka na stejnou věc
    H_U_N_T_E_R
    H_U_N_T_E_R --- ---
    MAGE: naopak, jelikož to bude jedinej telefon s napojením na LDAP, tak si myslím, že na to přejde většina firem.
    Co ti na Android/iOS příjde jako zajímavý projekt? Pár zajímavých projektů tam sice je, ale vše jsou spíš custom záležitosti na zakázku, případně za nechutný prachy.
    A co se "vyjebávky" týče, tak mi to příjde jako novinářskej účelnej kec, protože Microsoft je "odjakživa satan hnusný zlý špinavý". L800 je na trhu cca rok a půl. Takže standardní životní doba většiny jiných telefonů, který upgrade taky nedostávají.
    ADAMFC
    ADAMFC --- ---
    MAGE: MS s uživatelama vyjebal? A když si koupíš 90% telefonů s droidem a nejde ti přejít ani ze 4.0 na 4.1, to je v pohodě :) Apple dělá něco podobnýho s ios 5 a 6. Přičemž ty změny mezi 5 a 6 jsou spíš tak na úrovni 7 a 7.5 u win.

    Tohle mi přijde fakt hodně hodně směšný.
    MAGE
    MAGE --- ---
    STARE_CASY: Tak ty HW veci jsou jasne duh! Ale proc neni IE10, OTA, integrovany Skype, atp.? Proste MS s uzivatelama vyjebal a az mi dobehne L800 tak rozhodne do dalsiho WP nepujdu! Je to takovy kockopes, ma vsechno a pritom nema nic. Vsechny zajimave projekty jsou jen pro iOS/Android a na WP je jen hromada picovin a spatne prekopnutych veci z iOS/A. Pokud se toto zasadne nezlepsi s prichodem WP8/WIN8 bude z toho do roka mrtva platforma...
    SLUPKA
    SLUPKA --- ---
    STARE_CASY: Já mám WP7 a jsem spokojen, vlastně mi ani nic moc nechybí... víc věcí mi chybí jako vývojáři, co bych chtěl do své aplikace dodělat, než jako uživateli... Ale prostě to srovnání je napsané tak, aby podstatné věci zanikaly mezi drobnostma, které se mezi platformama neliší... A to mne štve... To není, že mi Lumie 800 nestačila, stačí a to velmi dobře... Ani nejspíš na WP8 nebudu jen tak přecházet :))
    STARE_CASY
    STARE_CASY --- ---
    SLUPKA: budou nebo mohou?

    Hele, já sám prostě nevím. Můj další smartphone bude mít určitě windows, ale nejspíš počkám na WP8, ale spíše proto, že mi stávající telefon ještě slouží, byť jsem na Android naštvaný čím dál víc. Ale kdybych si musel koupit telefon hned, asi bych si i koupil něco, co bude mít 7.8 (ne nutně hned, ale bude mít zaručen update), protože se domnívám (fakt jen domnívám, jist si tím nejsem), že bude nějaká zpětná kompatibilita aplikací, aby je bylo možné i na 7.8 používat. Nakolik se ale ukážou ty nové funkce zásadní, to jsem sám velmi zvědav.
    SLUPKA
    SLUPKA --- ---
    STARE_CASY: tohle je strašně marketingový kec... aplikace pro WP8 budou mít daleko více možností a to udělá dost razantní rozdíl :))
    STARE_CASY
    STARE_CASY --- ---
    BEOWULF_CZ: ono toho zas tam moc chybět v 7.8 oproti 8 nebude. Záleží jen na tom, nakolik to kdo považuje za zásadní věci.

    WP8 vs WP7.8 feature list | The Verge Forums
    http://www.theverge.com/2012/8/14/3242301/wp8-vs-wp7-8-feature-list

    http://wmpoweruser.com/windows-phone-7-8-vs-windows-phone-8-feature-set-leaked/



    BEOWULF_CZ
    BEOWULF_CZ --- ---
    REFLEX: Bohuzel Lumie 900 dostane jen update na verzi WP7.8. Tzn jen malo fci z WP8. Takze bud pockat na novy model a nebo se spokojit s tou 900. Ja mam 800 a splnuje celkem vse co nyni potrebuju...
    REFLEX
    REFLEX --- ---
    zdravim, muzu si koupit founa na firmu, a dost me laka windows phone, podminka je ale, ze si koupim nejaky ted dostupny na vodafone storu, bohuzel telefony windows 8 maji vyjit az nejak pozdeji, proto se chci zeptat jestli treba na telefonu Nokia Lumia 900 pujde prejit na novejsi verzi? nebo doporucite nejaky telefon?

    diky moc
    ADAMFC
    ADAMFC --- ---
    NECROMAN: Nokia nezajímá :))) ale dík za navedení
    MAGE
    MAGE --- ---
    NECROMAN: Ja osobne tohle resim pres WhatsApp a fotky si tak posilame celkem casto a bez problemu, ale je fakt ze to chce chytrej telefon a net/wifi (pak kdo je lama s pleckou ze =D ). Nebo MMS cca za 5,-
    NECROMAN
    NECROMAN --- ---
    ADAMFC: NFC bude ve Windows Phone 8 - v Lumii 820 a 920 a dalsich
    ADAMFC
    ADAMFC --- ---
    NECROMAN: tak to nepopíram, že to tam nedoděláš, jen by to tam mohli začít cpát. Ani v žádnejch plánech sem to nezaznamenal.

    A jak řikáš - file transfer neni častej, ale o to víc pak člověk vypadá jak lama s nějakou plečkou, když to umí kdejakej telefon. Jediný je to poslat emailem a to zas nemaj oni.
    NECROMAN
    NECROMAN --- ---
    ADAMFC: no NFC ale tezko do aktualnich telefonu dodelas, narozdil od Bluetooth file transferu :)
    Ono to posilani souboru jsem take potreboval asi jen 3x za minuly rok... ale vzdy to bylo nekde v hospode s 10 lidmi, kde nekdo chtel poslat fotku a kdyz jsem mu rekl, ze "Windows Phone toto neumi", tak jsem si pripadal jak majitel zcela nepouzitelneho telefonu.
    ADAMFC
    ADAMFC --- ---
    hlavně by to chtělo NFC
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam