• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    NECROMANWindows Phone - rady, návody, programování, Windows 10, Surface Duo/Neo
    MAGE
    MAGE --- ---
    H_U_N_T_E_R: To bylo jen to co mě napadlo z patra, prostě ta podpora vývojářů je mizivá, jak říkám možná zatím než naroste základna.
    H_U_N_T_E_R: Jo teď když je kvůli neprodejnosti zlevnili, jinak začínali na 12k
    H_U_N_T_E_R: Ok co bude za půl roku? WP 7.9 a WP 8.5? A co bude za rok? WP 7.99, WP 8.8 a WP 9?
    H_U_N_T_E_R
    H_U_N_T_E_R --- ---
    MAGE: přečetl jsi si rozdíly mezi 7.8 a 8? Opravdu mi příjdeš s odpuštěním jak malý děcko, který kouká jen na číslíčka, ale už si odmítá nastudovat co ve skutečnosti znamenaj
    MAGE
    MAGE --- ---
    ADAMFC: Co to zas meleš WP8 nedostane ŽÁDNÝ telefon s WP7-7.5
    H_U_N_T_E_R
    H_U_N_T_E_R --- ---
    H_U_N_T_E_R: jo a zapoměl jsem dodat, že i kdyby to s tím updatem bylo tak strašný, jak to popisuješ, tak si uvědom, že za cenu jednoho iPhone máš ty lumie 3 :-D
    ADAMFC
    ADAMFC --- ---
    MAGE: TY VOLE a čí je to chyba?? NOKIE nebo MS? Opět - jaktože žádnej jinej výrobce tenhle problém nemá?
    H_U_N_T_E_R
    H_U_N_T_E_R --- ---
    MAGE:
    1) mobito: dyť tím nikde nezaplatíš. Naprostá zbytečnost tunelující startup fond, protože na tom samým dělají operátoři, kteří to budou mít na úplně jiný úrovni
    2) opět mě nenapadá k čemu. Pokud by jsi chtěl KVALITNÍ ovládání chytré domácnosti (včetně prvků, ne jenom blikající světýlko), tak to firmy mají i s WP.
    3) to jako první vypadá zajímavě.

    Jinak když si dáš do googlu iphone 4 ios 6 limitations, tak ti vypadne téměř stejnej seznam jako WP7.8 vs. WP8 ;-) A všechno to jsou jen SW rozdíly stylu ie9 na ie10.
    MAGE
    MAGE --- ---
    ADAMFC: 4 roky starý telefon, WP8 si nedám ani na 1 rok starý telefon.
    ADAMFC
    ADAMFC --- ---
    navíc jak řikam - rozdíl mezi ios 5 a 6 je asi jako 7 a 7.5. To, že to apple balí za novej systém neznamená, že je to novej systém.
    ADAMFC
    ADAMFC --- ---
    DEMONOFANARCHY: nedáš si jí ani na trojku
    MAGE
    MAGE --- ---
    Jinak systém WP není špatný (jednoduchý, rychlý, efektivní...) ideální pro causal uživatele a "obyčejné" lidi. Akorát by potřeboval srazit ceny základních modelů na 3k a vymýtit tak hloupé telefony. Co mě nejvíce sere krom updatu na WP8, je že se s ním (zatím) moc nepočítá a aktuálně hlavně nefungující live tiles a chybějící notifikační centrum.
    MAGE
    MAGE --- ---
    DEMONOFANARCHY: Ano po 5 letech už Apple opravdu chce abyste přešli z iPhone 1 =D Bohatě by mi stačila podpora 2 roky. Tzn u L800 do roku 2013 dostávat všechny major verze s tim že některá omezení budou. Co jim brání za rok zas otočit a dělit to na WP8.8 a WP9.0 he?
    MAGE
    MAGE --- ---
    DEMONOFANARCHY: co to meleš iPhone 1 je rok 2007, já se tu bavím o podpoře telefonu který není ani rok (L800 - November 2011) respektive půlroku (L900 - April 2012) starý. To je jako by řekli že prostě na iP4S iOS6 nepůjde.
    NECROMAN: Ano toho se bojím a už jim nevěřím.
    NECROMAN
    NECROMAN --- ---
    MAGE: rozdil je v tom, ze u Applu to stavi porad na jedne aktualizovane platfome, defakto takovy WP7.1, WP7.2 ... WP7.6
    Microsoft prodelal dvakrat po sobe velky platformni restart, poprve s WP7, podruhe tedka s WP8. Otazkou je, zda priste bude uz jen nabalovat, nebo to zase zabali jako drive?
    MAGE
    MAGE --- ---
    DEMONOFANARCHY: Ne Apple dává zákazníkům PLNÝ iOS s tím že některé věci prostě nepůjdou (většinou HW záležitost nebo cut VÝBĚHOVÝCH modelů), dokážete si představit to haló kdyby iOS7 běžel jen na iPhone6 a více...
    STARE_CASY: Mě zas příjde šílené měnit každý rok mobil jen kvůli tomu abych měl novou verzi OS když to jinde umějí updatovat.
    Ano bylo by správné kdyby dal plnou WP8 i na starší telefony. Nebo ať nějak obhájí proč to nejde. Aspoň ten IE10 kdyby byl.
    NECROMAN
    NECROMAN --- ---
    REFLEX: zadny z WP7.5 telefonu nedostane upgrade na WP8.
    Pokud potrebujes novy telefon ted hned, tak si kup Lumii 800 za 6 tisic novou z nejakeho eshopu a tezka pohoda.
    Nokia Lumia 800 16GB od 5 999 Kč - Heureka.cz
    http://mobilni-telefony.heureka.cz/nokia-lumia-800-16gb/
    Pokud muzes pockat do pocatku listopadu, tak pockej a kup si nejaky WP8 telefon. podle aktualnich zprav budou celkem levne - v HongKongu cena Lumie 920 vychazi na 10 tisic Kc.
    Pricing for Nokia Lumia 920 in Hong Kong revealed? | wpcentral | Windows Phone News, Forums, and Reviews
    http://www.wpcentral.com/pricing-nokia-lumia-920-hong-kong-revealed
    STARE_CASY
    STARE_CASY --- ---
    MAGE: hele, a kdyby to MS pojal jako Apple, tedy že by uvedl pro starší telefony WP8 s omezenýma vlastnostma, tak by to bylo v pořádku?

    Vždyť Apple nedělá nic jinýho, jen to trochu líp umí zabalit. Vždyť se někdy pořádně podívej, co skutečně umí nový iOS na starém a na novém telefonu. Najdeš tam stejné rozdíly jako u WP7.8 vs. WP8. Prostě určitý limit tam bude vždy - někdy objektivní (prostě není na to hardware), někdy těžko obhajitelný (IE9 místo IE10 či omezení Siri). Nedělal bych mezi nimi zásadní rozdíly. Jen Android je v tomhle poněkud specifický, protože se mezi výrobce OS a zákazníka ještě nacpali výrobci s různou politikou (ne)podpory, nicméně i čistý Nexus má své limity v updatech.

    Navíc, upřímně řečeno, mánie neustálých updatů je poněkud šílená. U jiného zboží člověku nepřijde divné, že používá vlastnosti, které zařízení mělo v době koupě a nemá tam novinky. Prostě až doslouží, nebo až přestane vyhovovat, tak si člověk koupí nové. Telefony, resp. počítače obecně, nabídly něco víc, ale ono člověk zpohodlní a je mu to za chvíli málo.
    MAGE
    MAGE --- ---
    ADAMFC: Ano proto jsem si kupoval tu Lumii a ne Andorid a stejne je se mnou vyjebano! To co me vadilo na droidu mam stejne. Promin ale to ze nedostanu ani jednu major verzi me fakt nasralo. V tomhle ma Apple proste naskok. iOS6 i pro 3GS, 3 roky starej telefon! Ano nepujde tam uplne vse ale neni to zadna nova vetev OS jako u WP. Moje ani ne rok stara Nokia ma smolika.
    H_U_N_T_E_R: http://www.wakemate.com/ , http://www.kickstarter.com/projects/limemouse/lifx-the-light-bulb-reinvented , http://www.mobitoplatito.cz/ , Aplikace pro banku, atp. atp. Vyhledove nikdo z WP nepocita. Nokia Lumia 800 neni na trhu ani rok - November 2011 takze asi tak. A je to zivotnost A telefonu.
    ADAMFC: Ano dvoje meritka: ty co na uzivatele serou(WP, Android - ale taky ne kazdy ze Sony) a ty co se staraji v ramci moznosti iOS.
    ADAMFC
    ADAMFC --- ---
    a naopak třeba samsung a HTC jasně ukazujou novejma modelama, že do tý platformy jdou. Jen kolem toho neni taková šaráda bohužel
    ADAMFC
    ADAMFC --- ---
    DEMONOFANARCHY: stejně jako nemá smysl si kupovat iphone 4. Prostě je to výběhová řada a hotovo. Nechápu, proč se politika Nokie hází na MS. Nikdo jinej s tim problém neměl
    ADAMFC
    ADAMFC --- ---
    H_U_N_T_E_R: přesně tak. Dvojí měřítka na stejnou věc
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam