• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    NECROMANWindows Phone - rady, návody, programování, Windows 10, Surface Duo/Neo
    NECROMAN
    NECROMAN --- ---
    Prave jsem si koupil tuto knizku, tak dam vedet, jaka je
    Windows Phone 8 Development Internals (Preview 1) available now - Microsoft Press - Site Home - MSDN Blogs
    http://blogs.msdn.com/b/microsoft_press/archive/2012/10/30/windows-phone-8-development-internals-preview-1-available-now.aspx
    MAGE
    MAGE --- ---
    ADAMFC: no nevim, neprislo me to moc koser, a jelikoz uz to defaultne neni tak jsem asi nebyl sam.
    ADAMFC
    ADAMFC --- ---
    MAGE: no podle mě to bylo tim WP propojenim - facebook to vyhodnocuje jako aplikaci a když pujdeš na live.com, tak to je stejný propojení, jako ten telefon - prostě MS aplikace. A oni to přenesli i na outlook (stejně jako to bylo s hotmailem)
    MAGE
    MAGE --- ---
    ADAMFC: mam napojenej facebook ve WP, ale tim to asi nebude. Jak rikam ted uz to outlook.com nedela, asi je za to nekdo pekne vyjebal.
    ADAMFC
    ADAMFC --- ---
    MAGE: a mas v mobilu spojenej facebook s live uctem? Protoze to snad ze zacatku bylo dany tim. Ja to nemam treba
    MRAKY
    MRAKY --- ---
    ADAMFC: v cem se lisi sber dat jak to dela google, nebo MS, nebo apple ?
    MAGE
    MAGE --- ---
    ADAMFC: Spíš jde o to že tu stavíte MS jako toho hodného co nikdy nic, a přitom to tak není. Teď jsem na outlook.com koukal a už to automatické není. Ale když jsem se přihlásil jak to bylo nové tak se automaticky přihlásil FB chat aniž bych někde něco povoloval.
    ADAMFC
    ADAMFC --- ---
    MAGE: automatický? Já outlook.com mam a nikde žádný automatický napojení nevidim :) Jinak pokud sis všimnul, tak data s facebookem propojuje každej druhej server při registraci.

    A fakt mícháš milion věcí dohromady - mícháš reklamy v aplikacích třetí stran, propojení s facebookem, který je naprosto dobrovolný a diktovaný požadavkem uživatelů (nechtěj se registrovat na pěti různejch místech), do toho software od MS, kterej rozhodně nesbírá data stylem google atd. atd. A ano, uznávam, že je to matoucí, ale často to vychází prostě z neznalosti a lenosti lidí.

    Já si nedělam žádný iluze, že když budu používat bing, tak mi to bude nabízet věci na základě mýho hledání (a bing to dokonce prezentuje uživatelum jako jednu z výhod, na kterou často slyšej), ale nevim, jak do toho vstupuje vývoj aplikací pro Win phone, nebo existence windows jako takovejch
    MAGE
    MAGE --- ---
    ADAMFC: Ale no tak, MS jde hodně o to aby si ukousl z toho velkého reklamního koláče, který teď okupuje Google. A třeba jejich spojení s FB je mnohem nebezpečnější než Google. Viz třeba automaticky napojený FB chat v outlook.com
    ADAMFC
    ADAMFC --- ---
    MAGE: věř mi, že MS má jako jednu z priorit práci s PII daty a rozhodně to nejedou na úrovni Googlu, protože maj úplně jiný cíle než google. Google data dává k dispozici, protože těží z reklamy třetích stran. MS ty data používá pro svoje zájmy a svojí reklamu. Některý data dává partnerum, ale to jen, když to výslovně povolíš. Samozřejmě se najdou díry, ale to je případ od případu a chybama zaměstnanců - ne strategií MS.

    A v tomhle teda advokát MS jsem
    MAGE
    MAGE --- ---
    DIM_: No moc ne... zbezne jsem to prolitnul a: http://privacy.microsoft.com/cs-cz/fullnotice.mspx#display muzes udelat ten Opt-Out, ale defaultne to vyuziva tvoje informace, takze asi tak. Nejsem zastance/odpurce zadneho z nich pac v tohmle smyslu to u kazdeho vyjde nastejno.
    DIM_
    DIM_ --- ---
    MAGE: Zaprvy ADAMFC a zadruhy http://www.theverge.com/2012/10/23/3542642/microsoft-clarifies-policy-personal-information (to je docela fer:)
    Nejsem tu jako advokat MS:)
    ADAMFC
    ADAMFC --- ---
    MAGE: jenze to pletes banany a papriky
    MAGE
    MAGE --- ---
    DAN_F: Stahují osobní informace, Apple má iAd (aspon myslim ze se to tak jmenuje) a reklamy v WP aplikacich jsou celkem hojne.
    DAN_F
    DAN_F --- ---
    MAGE: Jo :) Možná jsem prostě mimo, ale neuvědomuju si, že by Apple a MS měli vůbec nějaké inzertní systémy. Jestli už mají, tak to máš samozřejmě pravdu. Každopádně žádný z placených MS nebo Apple produktů mi nepodsouvá reklamu – předpokládám že ani placené Google služby to nedělají. Jen jsem chtěl říct, že to "zadarmo" není tak úplně zadarmo.
    MAGE
    MAGE --- ---
    DAN_F: No je naivní si myslet že MS a Apple nedělají to samé... a ještě si za to člověk platí =)
    DAN_F
    DAN_F --- ---
    MARASAN: Já úplně nevim co tu řešíme. Když si něco chci koupit, tak to stojí nějaké peníze a úplně nerozlišuju mezi tím, jestli je to oblečení, jídlo, nebo SW. Android "nic nestojí", protože ekonomika Google je založená na inzertním modelu, takže máš veškeré jejich "free" služby prostrkané reklamou a tvoje uživatelská data jsou jen zdroj dat určený k dalšímu zpracování a defakto následnému přeprodeji. Ne že bych kvůli tomu Google nepoužíval, ale nic není tak úplně zadarmo a musím říct, že když si můžu vybrat jestli za kvalitní věc zaplatit a mít ji bez reklam, nebo jestli nic neplatit a pořád koukat na nějaké debilní bannery, tak volím první možnost. Pochopil bych, kdybychom tu třeba řešili Adobe a jejich SW balíčky s cenovkou v řádu několika desítek tisíc, ale i tam je ta cena na místě, protože návratnost investice je relativně rychlá. Vývoj SW a běh společnosti stojí peníze a ne všichni jsou ochtoni za cenu SW zadarmo nechat prohledávat svoje maily a donekonečna koukat na "MIMOŘÁDNÉ CENY", "DOKONCE SE SLEVOU!" atd.
    MARASAN
    MARASAN --- ---
    DAN_F: jo, $8 je ok, ale potrebujes i ty wincky.
    DAN_F
    DAN_F --- ---
    MARASAN: Myslim že pro každýho trochu soudnýho člověka, co chce vyvíjet, není těch 8$ (potažmo konceckonců ani ta plná cena) zásadní problém :)

    Android je přístupnější a pro řadu lidí lákavější. Pro mě to z čistě uživatelského hlediska byla noční můra.
    NECROMAN
    NECROMAN --- ---
    MARASAN: no pro Windows Phone si muzes vyvijet podle libosti na emulatoru, ale pokud to chces odeslat do Store nebo dostat na telefon, tak uz je treba si zaplatit.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam