ADAMFC: No celá ta prezentace: "S pomocí těchto aplikací si můžete užívat špičkové funkce telefonu a celkově systém Windows Phone 8 využít naplno." a pod tím 9 aplikací, z čehož u většiny je užitečnost diskutabilní. Čekal bych, že se MS zasadí o to, aby v době uvedení bylo k dispozici aspoň 20-50 ukázkově skvělých WP8 aplikací. A ne, že x měsíců po uvedení je tady s námi stále stejná kolekce 9 statečných.
Dost mě to mrzí, WP8 mi byly hned sympatické, ale na spoustě místech to skřípe. Málo aplikací, nemožnost zamknout orientaci obrazovky, nutnost opustit aplikaci (např IE), když se chci podívat, kolik je hodin nebo jakej mám signál, některé grafické prvky jsou v nižším rozlišení než je schopen displej zobrazit, nepoužitelnost velké části WP7 aplikací a pak drobnosti jako trhavý posun indikace polohy na mapě, mnohdy horší přesnost GPS, automaticky neoznačuje jako přečtené zprávy na serveru hned po přečtení v mobilu (takže mi pak znova řvou v Outlooku nebo na druhém mobilu)... je toho víc...
Čekal jsem a těšil jsem se, že to bude skok dopředu oproti dnes už starému iPhone 4. Ale ač má HTC 8X daleko větší HW potenciál, stejně většinou radši sáhnu po jabku :-/