• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    NECROMANWindows Phone - rady, návody, programování, Windows 10, Surface Duo/Neo
    JOOP
    JOOP --- ---
    BECKOU: Na prazsky a jiny rady je podle me nejpovedenejsi tahle appka:
    WMM Jízdní řády 2.3 - Jízdní řády (IDOS) pro Windows Phone v nové verzi - WMMania.cz
    http://wmmania.cz/software/ostatni/wmm-jizdni-rady-pro-windows-phone-7/
    BECKOU
    BECKOU --- ---
    omg tak prvni problem, jak se dostanu k ceskymu marketu, kdyz mam live ucet jeste z xboxu nastavenej na GB? musim projit tim debilnim procesem migrace do cz?
    BECKOU
    BECKOU --- ---
    jeste nejsem zvyklej za vsechno hned platit :) stoji to za to aspon?
    MARASAN
    MARASAN --- ---
    BECKOU: CG Trans prazkou MHD neumi?
    BECKOU
    BECKOU --- ---
    Diky za nazor! Mel jsem droidy a prave me uz omrzelo to hrani s nima, bez kteryho to casto ani nejde, uz tu lumii mam a to za 2000 od operatora a to neslo nevzit, navic mam osmicky v kompu a xbox tak by to spolu mohlo vsechno fungovat v pohode..jen mi pls doporucte neco na prazsky jizdni rady, takova dokonalost jako na droidu pubtran asi nebude ale staci cokoliv....jinak zatim kontakty z googlu apod vyborne jede az jsem byl prekvapenej ze nemusim nic moc nastavovat :)
    MRAKY
    MRAKY --- ---
    DAN_F: nema carddav/caldav ... ono to zacalo v podstate s iphonem, kdy google zacina vybirat za sve sluzby penize od firem, ktere ve velikem pouzivaji jeho sluzby...
    DAN_F
    DAN_F --- ---
    MARASAN: Těm kdož si to nastavili a zařídili před tím, než to Google zaříznul, by měly fungovat i kontakty (přes exchange). Proto nevím jestli WP umí kalendář přes caldav.

    Jinak pro nenáročného uživatele, co to chce prostě jen používat na ty věci, bych to doporučil rozhodně spíš než Android za stejnou cenu.
    MAGE
    MAGE --- ---
    MARASAN: Já bych doporučil všem co nemají moc rádi techniku. Velké jasné dlaždice jsou ideální pro starší lidi. Můžete jim to nastavit a přeuspořádat dle toho co používají a balast skrýt. Neváhal bych doporučit ho matce nebo babičce. Jediný problém je navázání na nějaký účet no. Prostě lepší než hloupý telefon koupit levnější WP.
    MARASAN
    MARASAN --- ---
    DAN_F: ja bych teda WP nikomu nedoporucil. Ad Google - dobre mi to synchronizuje i kalendar, obema smery.
    DAN_F
    DAN_F --- ---
    BECKOU: To záleží co od toho očekáváš. Pro většinu lidí stejně ta "smartphone experience" znamená stejně přístup na internet, e-maily, nouzový foťák + video s možností sdílení, sociální sítě, IM, hudba, mapy + navigace a počasí. Všechno tohle ti dnes nabídne víceméně kterýkoliv z dostupných OS v základu a integrovaně. To šílenství kolem aplikací je z mého pohledu převážně nafouknutá bublina a těch pár užitečných většinou bude v nějaké alternativě existovat pro všechny platformy. Osobně jako primární telefon mám Nokii N9 s Harmattanem a nechybí mi nic :) Pokud ale už teď víš, že nějakou aplikace nutně potřebuješ pro práci / život, můžeš si zjistit, jestli pro WP existuje.

    Jinak stručně konkrétně k Lumii 800 a WP7.5.

    negativa - Nemá žádnou notifikační diodu, ani jiný způsob zobrazování notifikací, bez toho, aniž by člověk zmáčknul odemykací tlačítko. Dalo by se říct, že WP7 neumí multitask (u "nenativních" aplikací) - když vyskočíš z IM programu řekněme třeba do e-mailu a pak zpátky, bude se ti IM klient spouštět s loadovací splashscreen (jinak ale služba IM na pozadí může běžet a můžeš tak přijímat zprávy a dostávat notifikace). Nokia mapy údajně fungují jen online (offline pouze navigace Nokia autem). Aktuálně neumí carddav (synchronizace kontaktů například s účty google). Nevím jak je to s caldavem (synchro kalendáře). Správa přes Zune.

    pozitiva - Reaguje pohotově, téměř žádné záseky, docela příjemné prostředí, chování virtuální klávesnice je solidní (dá se na ní psát s minimem překlepů), super navigace, dobrá integrovanost sociálních sítí, displej obstojně funguje i na slunci, poměr cena / kvalita.

    shrnutí - vzhledem k tomu, že se dá sehnat třeba i za 5000,- tak je to celkem bezkonkurenční v poměru cena / výkon. Myslim že kvalitou konstrukce, i co se týče optimalizovanosti a spolehlivosti systému, se tomu žádný nový Android v podobné cenové hladině blížit nebude. Na telefonování, zprávy a ty věci z prvního odstavce je to úplně postačující. Problém trochu je propojení se službami Google a vůbec podpora platformy WP ze strany Google (vyjma e-mailu, tam by neměl být problém), pak trochu otravná správa přes Zune a ten zmršenej multitask. Jestli máš pocit, že nutně potřebuješ aplikace, nebo že si ten telefon pořizuješ spíš "na hraní" a nebo závisíš na google aplikacích, tak nevím jestli není lepší volbou připlatit za WP8, případně nějaký Android.
    KARYSLAV
    KARYSLAV --- ---
    Prosímpěkně - Kamarád má Nokia Lumia 610

    Hledá nějakej mapovej SW kterej by mu umožnil použít offline mapu včetně určování polohy na horách, konkrétně kolem Pradědu (opravdu při pohybu po horách). Není tam signál na data, takže potřebuje offline.

    Snažím se najít nějakou APP která by to umožňovala (pro česko tedy) ale nedaří se mi. Chápu to teda správně, že nic takovýho není? Nebo mi můžete něco doporučit?

    Nestačí mít jen mapu po který šoupu prstem, je potřeba aby to detekovalo pozici. Pokud neexustijí teda offline mapy, bylo by možný doporučit aspoň kompas kterej nepotřebuje data? Nebo ta lumia 610 potřebuje data na všechno?

    Díky moc!
    DIM_
    DIM_ --- ---
    BECKOU: Ja bych WP7 uz nekoupil.
    Nicmene kamos prodava asi pul roku starou 800, protoze si poridil 900, tak kdyztak napis.
    Ale WP jako operacni system ma muj palec nahoru, to rozhodne:)
    BECKOU
    BECKOU --- ---
    zdravim, nemam zadnou zkusenost s winphony, ale dost se mi libi lumia 800, myslite, ze ted, kdyz uz jsou venku telefony s w8, to je bude jeste rozumna koupe aby mi telefon nejakou dobu vydrzel a byla rozumna podpora aplikaci apod? a vubec, mate s tim telefonem dobre zkusenosti?...dik :)
    NECROMAN
    NECROMAN --- ---
    MALIN: no uvidime, vime, jak to bylo loni s tetheringem :)
    BOPA
    BOPA --- ---
    já už chci W 7.8 na svůj HTC TITAN... :-((((( Kdy to budeeeeee????
    SIRLOON
    SIRLOON --- ---
    JOOP: no, uprimne mi WP8 neprijdou jako moc velkej zazrak. 2x se mi brickla nokie, pak se mi jeste sama jednou restartovala do tovarniho nastaveni. Htc nastesti tolik nekravi
    JOOP
    JOOP --- ---
    SIRLOON: Kez by, bohuzel si jeste nejakou dobu budu muset vystacit s WP7.8
    MIRDAJS
    MIRDAJS --- ---
    mam dotaz mam nokii lumii 610 a chci si stahnout z marketplace whatsapp ale porad mi to pise ze je nedostupny marketplace ale rpitom jine aplikace jdou normalne stahnou jde ten pristroj nejak restartovat nebo tak
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam