CRAZY_IVAN: Vůbec bych ty dvě věci nesrovnával. Čistě z designového hlediska jsou WP pořád nedosažitelně vpředu. Ten základ metra je kvalitní práce, akorát MS moc neví jak to posunout od toho základního konceptu někam dál. Celkově tak nastává situace, kdy vnitřní logika designu omezuje samotnou použitelnost a funkčnost rozhraní. iOS naopak v té jeho naprosté jednoduchosti a přímočarosti všech paradigmat neomezuje prakticky nic, ale za boha se jim nedaří udělat nic, o čem by se dalo mluvit jako o kvalitním designu. Ta nová verze je sice co do designu krok kupředu, ale pořád je to místy hrozně přepičelý a volezlý (obzvlášť v přímé konfrontaci s těmi designově dospělými WP). Navíc mám pocit, že nejsilnější stránka toho systému – jednoduchost, se začíná pomalu vytrácet. Teď mi přijde škoda, že Nokia neměla šanci víc dělat na Harmattanu, protože řadu věcí se jim tam podařilo vyřešit naprosto geniálně a přitom jsou to úplně jednoduchá, až primitivní řešení. Docela by mě zajímalo, jak by se to rozvíjelo dál a jestli by se ta přímočarost postupem času taky začala rozmělňovat, nebo jestli by se jim to dařilo držet a zlepšovat.