• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    NECROMANWindows Phone - rady, návody, programování, Windows 10, Surface Duo/Neo
    Diskuze pro všechny, které zaujal nový systém Windows Phone. Ať už uvažujete o koupi telefonu s tímto systémem, nebo jej již vlastníte, zde najdete všechny možné tipy a triky, rady s konfigurací i pokročilé návody, tipy na zajímavé aplikace ke stažení na app store, řešení nejčastějších problémů i diskuze o nadcházejících updatech.

    Windows 10 SDK Preview
    https://dev.windows.com/en-us/windows-10-for-developers

    Vyvíjíme aplikace pro WP: Výdělky z aplikací – platby, pravidla, W-8BEN form (5. díl) - SmartMania.cz
    http://smartmania.cz/clanky/vyvijime-aplikace-pro-wp-vydelky-z-aplikaci--platby-pravidla-w-8ben-form-5-dil-2094
    rozbalit záhlaví
    NECROMAN
    NECROMAN --- ---
    MAGE: xenon jeste mel HTC Mozart
    MAGE
    MAGE --- ---
    HITMAN47: tak logicky baterka (tím myslím světlo,tím myslím LEDku). Jediný WP s xenonem je, pokud se nepletu, NL 1020 a i ta k němu má LEDku. Mám normálně program na svícení LEDkou, ale tak chtěl jsem to sjednotit přes Quick Settings, ale na WP7.5 bohužel.
    HITMAN47
    HITMAN47 --- ---
    MAGE: Světlo jako podsvícení nebo jako baterka? Přes display nebo přes blesk? Jestli přes blesk, tak máš možná xenonovej - a u ty nejdou zapnout jako LED dioda, pokud vím.
    MAGE
    MAGE --- ---
    PSYSBEE: chápu že tam nebudu mít na WP7.5 baterii, ale proč tam není světlo... chjo
    PSYSBEE
    PSYSBEE --- ---
    Pokud by nekoho zajimalo - zatim asi nejkomplexnejsi app na spravu pripojeni, co sem nasel
    - krome zakladniho nastaveni pro cell, wifi, bt, gps + letadlo obsahuje i svetlo, indikator baterie a - to me zejmena potesilo - zavirac mediaplayeru.

    Quick Settings | Windows Phone Store – aplikace+hry (Česká republika)
    http://www.windowsphone.com/cs-cz/store/app/quick-settings/2a2cbaa7-6d75-420c-ae14-2339618da43e
    ENDRUE
    ENDRUE --- ---
    ADAMFC:
    DAN_F:
    diky
    PSYSBEE
    PSYSBEE --- ---
    btw kdyz uz sme u tech baterek :
    - ma nekdo zkusenosti s temahle, nebo podobnyma "no-name" baterkama s vetsi kapacitou, nez ma originalni (1650mAh oproti 1300)?
    Baterie 1650mAh Nokia C6 - Andida / náhrada za BL-4J « RT-Mobil.cz
    http://www.rt-mobil.cz/zbozi/show/737/baterie_1650mah_nokia_c6-andida_nahrada_za_bl-4j
    DAN_F
    DAN_F --- ---
    ENDRUE: Na to asi nedostaneš smysluplnou odpověď. Jedna skupina lidí bude tvrdit, že máš baterii pokud možno vybíjet co nejvíc a pak nabíjet naplno a že jim tak ty baterie skutečně a na stopro vydrží déle a s lepší kapacitou. Druhá naopak, že Li-Ion a Li-Pol baterie mají zanedbatelný paměťový efekt a že jim naopak nejvíc škodí stavy plného nabití a úplného vybití a nejvhodnější jsou pro jejich životnost stavy někde kolem 60 - 70%, ve kterých bys je měl pokud možno co nejvíc udržovat.

    Já se z osobní zkušenosti kloním spíš k té druhé skupině. Na notebooku jsem si na zkoušku nastavil tresholdy tak, že baterie se mi začne nabíjet až když klesne pod 60% a nabíjení se zastaví na 80%. Po roce a půl používání mi po rekalibraci baterie měří SW asi 97% původní kapacity, zatímco u předešlého notebooku, kde jsem nechával klasicky nabíjet na 100% i při sebemenším poklesu, mi baterka asi po 3 letech odešla.

    Takže největší problém toho bezdrátového nabíjení bych viděl asi v tom, že se budeš možná často dostávat na 100% kapacity baterie. Na druhou stranu cena telefonní baterie není zas tak závratná a výsledný dopad na životnost je přinejmenším diskutabilní, takže to asi nemusíš zas tak řešit :)

    Nakonec jsou celkem paradoxně snad důležitější takové ty otázky ezoterického a ekologického charakteru, jako jestli chceš mít ve svém blízkém okolí další zářič, nebo jestli ti nevadí nižší účinnost bezdrátového nabíjení a tak :)
    ADAMFC
    ADAMFC --- ---
    ENDRUE: tak pro mě je to spíš logická úvaha - když baterku cpeš na nabíječku ještě nabitou a sundáváš nenabitou, tak se zhoršuje. Jak moc, to nevím, ale tipnil bych, že ten Fatboy a s nim spojený pokládání a braní, tu baterku rajbuje jak prase
    VECTOR
    VECTOR --- ---
    CRAZY_IVAN: mne dneska telefon nabidl update OTA, i kdyz jsem na amber apdejtoval pres kabel pred par tydny. a co je nejdivnejsi je, ze na strankach nokie se pise, ze update pro 920 v CZ jeste neni k disposici. tak nevim jestli to mam nainstalovat nebo ne.
    ENDRUE
    ENDRUE --- ---
    jak je to a tim indukcnim nabijenim? koluji reci, ze pokud s telefonem pracuju a operuju, z nabijecky ho casto beru a zase na ni pokladam, tak ze rychleji odchazi baterka.
    CRAZY_IVAN
    CRAZY_IVAN --- ---
    A mne konečně dorazila Amber! :D
    HOWKING
    HOWKING --- ---
    MAGE: No ten uvažuju, že bych pořídil - dá se to pak přidělat na stativ, to by pak byla jiná :-)
    MAGE
    MAGE --- ---
    HOWKING: tak nejde ani tak o umeni jako o realitu =) ale urcite dobra prace Nokie to se musi uznat. Nemas i ten fotici grip?
    HOWKING
    HOWKING --- ---
    MAGE: Tak ono nešlo o umění. To by se samozřejmě dalo vyhrát s expozicí a ev, ale o ukázku, co ta malá čočička dokáže v takové tmě pochytat.
    PSYSBEE
    PSYSBEE --- ---
    MAGE: to jo svetlo jak ve dne .. Myslim, ze tohle muze resit snizeni hodnoty expozice, napr. Na -2/3, -1 apod.
    MAGE
    MAGE --- ---
    PSYSBEE: jsem nejak prehlid =D
    Jenze to taky neni ono, misto nocni fotky je osvetlene cosi, ano vsechno videt, vsechno ostre, malo sumu ale nocni atmoska nikde =/
    PSYSBEE
    PSYSBEE --- ---
    MAGE: zaverka otevrena 4 sekundy mluvi za vse
    HOWKING
    HOWKING --- ---
    MAGE: byla tma. Ozářit umí, ale nedosvítil :-) To jde jen na blízku :-)
    MAGE
    MAGE --- ---
    HOWKING: to tam bylo opravdu tolik svetla? Nebo to takto "ozari" sam? Z kolikate je to hodiny? On si neumi nejdrive zaostrit pomoci ledky/blesku?
    ADAMFC
    ADAMFC --- ---
    HOWKING: heh
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam