ENDRUE: Na to asi nedostaneš smysluplnou odpověď. Jedna skupina lidí bude tvrdit, že máš baterii pokud možno vybíjet co nejvíc a pak nabíjet naplno a že jim tak ty baterie skutečně a na stopro vydrží déle a s lepší kapacitou. Druhá naopak, že Li-Ion a Li-Pol baterie mají zanedbatelný paměťový efekt a že jim naopak nejvíc škodí stavy plného nabití a úplného vybití a nejvhodnější jsou pro jejich životnost stavy někde kolem 60 - 70%, ve kterých bys je měl pokud možno co nejvíc udržovat.
Já se z osobní zkušenosti kloním spíš k té druhé skupině. Na notebooku jsem si na zkoušku nastavil tresholdy tak, že baterie se mi začne nabíjet až když klesne pod 60% a nabíjení se zastaví na 80%. Po roce a půl používání mi po rekalibraci baterie měří SW asi 97% původní kapacity, zatímco u předešlého notebooku, kde jsem nechával klasicky nabíjet na 100% i při sebemenším poklesu, mi baterka asi po 3 letech odešla.
Takže největší problém toho bezdrátového nabíjení bych viděl asi v tom, že se budeš možná často dostávat na 100% kapacity baterie. Na druhou stranu cena telefonní baterie není zas tak závratná a výsledný dopad na životnost je přinejmenším diskutabilní, takže to asi nemusíš zas tak řešit :)
Nakonec jsou celkem paradoxně snad důležitější takové ty otázky ezoterického a ekologického charakteru, jako jestli chceš mít ve svém blízkém okolí další zářič, nebo jestli ti nevadí nižší účinnost bezdrátového nabíjení a tak :)