• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    NECROMANWindows Phone - rady, návody, programování, Windows 10, Surface Duo/Neo
    GILDARIUS
    GILDARIUS --- ---
    MCKIDNEY: hmm chtělo to nainstalovat nějakej framework co měl dvě giga, to se na to můžu dobře vykašlat... zlatej symbian :( tohle je evoluce uplně na prd...
    MCKIDNEY
    MCKIDNEY --- ---
    GILDARIUS: potrebujes driver a windows phone applikaci. 100% je pro windows 7, ale xp si nejsem jist.
    GILDARIUS
    GILDARIUS --- ---
    tak už mi uložiště telefonu ani neukáže v průzkumníku na win 7 :( mám to jen v zařízeních, ale do mobilu se dostat nelze... v práci mi to normálně běhá, to bych do toho praštil...
    GILDARIUS
    GILDARIUS --- ---
    nějakej soft na připojení WP8.1 telefonu k windows XP ? občas potřebuju přetáhnout fotky a mám takovej dojem že před aktualizací to běhalo :(
    NECROMAN
    NECROMAN --- ---
    Co byste rádi viděli za přednášky na letošním ročníku msfest ?
    Hlasujte http://www.ms-fest.cz/navrhy-temat
    NECROMAN
    NECROMAN --- ---
    KULA: pokud mas Nokii, zkus Nokia Recovery Tool:
    Často kladené otázky Často kladené otázky - Jak mohu obnovit/resetovat software telefonu? - Nokia - Czech
    http://www.nokia.com/cz-cs/podpora/faq/?action=singleTopic&topic=FA142987
    NECROMAN
    NECROMAN --- ---
    Nova verze Windows Phone se objevila ve statistikach s trochu podivnym cislem:
    8.15.12375.0
    Windows Phone 8.1 GDR2 emerges in the wild | WinBeta
    http://www.winbeta.org/news/windows-phone-81-gdr2-emerges-wild
    KULA
    KULA --- ---
    Existuje prosím ještě nějaký výraznější reset než je vrácení do továrního nastavení? Nefungujeme mi z ničeho nic LED a factory reset nezabral, tak to chci ještě razantněji přehrát. Byl v tom developer mode, tak to může být naťuknutý.
    SIRLOON
    SIRLOON --- ---
    SLUPKA: no jinde mozna jo, ale u nas ses z obliga. provozovatel nejake sluzby je vec jina, ale ty nemusis sdelit zadny heslo. vim ze to pred rokem nebo dvema nekdo resil, ze pro to u nas v zakone neni zadny opodstatneni, navic vzhledem k blbe napsanemu autorskemu zakonu ty ses jeste chranenej dusevnim vlastnictvim. mela to prolomit mimojine i acta, kterou tak vehementne nechteli volici Karla
    SLUPKA
    SLUPKA --- ---
    SIRLOON: U nás je to myslím brané jako klasické zamlčování (a tedy přitěžující okolnost, pokud jsi ty ten obviněný). V docela slušné řadě států už je na to extra zákon. A nejspíš nebude zas tak dlouho trvat a objeví se i tady. Samozřejmě, i v takovém případě se nejspíš můžeš odvolat na listinu základních práv a svobod. Ale pokud ty jsi obviněný (což nejspíš budeš, když získají povolení ti vzít telefon/disk), tak je to přitěžující okolnost.
    BEOWULF_CZ
    BEOWULF_CZ --- ---
    BEOWULF_CZ: A reset nepomohl... :)
    BEOWULF_CZ
    BEOWULF_CZ --- ---
    Stalo se vam nekomu ze Vam prestalo fungovat pipani na sms a maily? :O
    LUMIA 800 WP 7.8?
    SIRLOON
    SIRLOON --- ---
    SLUPKA: a ze kteryho?
    SLUPKA
    SLUPKA --- ---
    VECTOR: Pokud ti policie zabavi telefon/disk cokoliv a ten bude zasifrovany, tak to nebudou hackovat, oni te pozadaji o klic a ty jim ho ze zakona musis dat.
    MCKIDNEY
    MCKIDNEY --- ---
    VECTOR: Tohle ani tak není diskuze.
    Heslo zamezí přístupu do telefonu, proto máme vrstvy zabezpečení, které blokují USB Mass Storage, File Managery které by mohli pracovat přímo s Filesystémem a další.

    V tuhle chvíli by pro dostaní se do telefonu museli použít 0-Day exploit, tvoji vlastní chybu, nebo napadnout boot loader. (Zaplat panbuh zatim jsem nemusel oficiální bootloader nahrazovat - aneb lidi co si nahrajou custom bootloader pro Androida a pak tvrdi jak to maji bezpecne :P )

    Pokud musíš šifrovat data, pak jsi opravdu paranoidní - šifrování celého zařízení stejně není vhodná forma a volí ji především paranoidní uživatelé, protože telefon máš neustále zapnutý.
    HAWLIS
    HAWLIS --- ---
    VECTOR: ja jsem to pochopil, ale kdyz jsi to vzal jako priklad, tak jsem se toho drzel. a znova - pokud by mi prohledavali telefon cilene a ja nemohl vymazat obsah na dálku (třeba kdyby mě zadržovali), tak bych jim heslo nerekl a pochybuju, že by se jim vyplatilo to nechat hacknout.
    VECTOR
    VECTOR --- ---
    HAWLIS: To sprejovani jsem daval jako priklad na zaklade tohodle clanku: http://praha.idnes.cz/...u-narodniho-divadla-fq0-/praha-zpravy.aspx?c=A140813_170105_praha-zpravy_zt

    znova, nesprejuju, ale pokud te nekdo zatkne a (byt protipravne) muze prohledat telefon, tak bych se rad pred podobnym excesem chranil sifrovanim, stejne jako clovek sifruje jine sensitivni udaje.
    HAWLIS
    HAWLIS --- ---
    VECTOR: ja osobne jsem v tomhle paranidni dost a pokud to jen jde, tak nekde neuvadim svoje udaje a snazim se hlidat co jde... ale posledni dobou na to uz zacinam srat .)

    jinak pocitam, ze pokud te zatknou za sprejovani, tak ti rozhodne nezabavej telefon pro to, aby ti našli fotky tvých ilegálních gráfek. a pokud ano, pak by me zajimalo, na kolik by se jim vyplatilo to nechat hacknout... jasne ze to asi nejak pujde, ale nevim k tomu moc motivu. To by muselo bejt asi dost zavazny jednak a jednak duvodny podezreni, ze telefon obsahuje nejaky fakt zasadni a dulezity data.
    a znova - pokud te nebudou drzet bez moznosti pristupu k netu, tak okamzity online delete...
    VECTOR
    VECTOR --- ---
    HAWLIS: ok, zkus si misto lupice dosadit policii. tim nechci implikovat, ze tam schovavam neco ilegalniho, ale treba to, ze policie nekoho zatkne za sprayovani a jako dukaz pouzije data v jejich telefonu (fotky). jeste chci podotknout, ze nesnasim sprayery, ale tomuhle zamezi ciselne heslo?

    vynechme kdyztak z diskuse hledisko paranoiy ;)
    NECROMAN
    NECROMAN --- ---
    ETHAN: je to mozne. uz jsem to zareportoval do kudlanky, tak snad se na to admin podiva.
    http://mantis.nyx.cz/view.php?id=1646
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam