• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    NECROMANWindows Phone - rady, návody, programování, Windows 10, Surface Duo/Neo
    Diskuze pro všechny, které zaujal nový systém Windows Phone. Ať už uvažujete o koupi telefonu s tímto systémem, nebo jej již vlastníte, zde najdete všechny možné tipy a triky, rady s konfigurací i pokročilé návody, tipy na zajímavé aplikace ke stažení na app store, řešení nejčastějších problémů i diskuze o nadcházejících updatech.

    Windows 10 SDK Preview
    https://dev.windows.com/en-us/windows-10-for-developers

    Vyvíjíme aplikace pro WP: Výdělky z aplikací – platby, pravidla, W-8BEN form (5. díl) - SmartMania.cz
    http://smartmania.cz/clanky/vyvijime-aplikace-pro-wp-vydelky-z-aplikaci--platby-pravidla-w-8ben-form-5-dil-2094
    rozbalit záhlaví
    NECROMAN
    NECROMAN --- ---
    P19: jinymy slovy Huawei nepredstavil zadny zajimavy Windows Phone, mel mizerne trzby a na zaklade toho prohlasi, ze "nikdo na WP nevydelal".
    P19
    P19 --- ---
    Windows Phone nejsou dojná kráva. Nikdo na nich nikdy nevydělal - iDNES.cz
    http://mobil.idnes.cz/...ob_tech_LHR#utm_source=sph.idnes&utm_medium=richtext&utm_content=clanek-box
    P19
    P19 --- ---
    NECROMAN: Kurňa, tak jenom já to nejsu schopnej rozchodit. A to bych to zrovna fakt potřeboval.
    TWARR
    TWARR --- ---
    jen takova homoinformace: sporitelni s24 appka je v testovani.
    NECROMAN
    NECROMAN --- ---
    IFEELGOOD: UniCredit má appku na WP8 a celkem povedenou. Za mě OK :)
    P19
    P19 --- ---
    IFEELGOOD: Mně se teda nikdy nepodařila rozchodit (na jakékoliv platformě), protože mi nikdy nebyli schopní poslat registrační sms. Prostě jim neodešla a házelo jim to chybu. A to mám přímo v UCB plno hodně mně blízkých lidí..
    IFEELGOOD
    IFEELGOOD --- ---
    Ahoj, částečně OT: Máte někdo účet u Unicredit Bank? Dost uvažuju o změně banky (neb česká spořitelna) a zjišťuju že mít vyladěnou bankovní aplikaci je pro mě celkem důležité kriterium. Tak se chci zeptat na zkušenosti s aplikací UCB. Jestli je to vyladěná, použitelná (přehled o účtu, platby atd). dík!
    LADINEK
    LADINEK --- ---
    NECROMAN: super, diky...staci :)
    NECROMAN
    NECROMAN --- ---
    LADINEK: da se nastavit jako jeden z odkazu nahore v Action Center, to by melo stacit.
    LADINEK
    LADINEK --- ---
    da se nejak wifi hotspot (sdileni internetu) pripnout na hlavni obrazovku ? nebavi me porad to zapinat/vypinat pres "settings"... diky
    RENDALF
    RENDALF --- ---
    P19: to jsem mel presne namysli:) jsem na to prave zvyklej taky z BB
    P19
    P19 --- ---
    NECROMAN: Ok, takže bych mohl tu library referencovat, ale jelikož nemůže být nic viditelný, tak ani nehrozí žádný předávání referencí na objekty v konstruktoru přes IoC a ty objekty tam musím vytvářet přímo?
    To je fakt celý hovadský..
    NECROMAN
    NECROMAN --- ---
    P19: To omezení na Windows Runtime Components je dost blbý, to je fakt, ale třeba ve Windows 8.1 funguje takový trik, že v té WinRT komponentě můžeš referencovat normální Class Library a bude to fungovat. Netestoval jsem to u WP8.1, ale také by to tak mohlo fungovat. Nesmí ale žádná třída z té library být viditelná v té winRT komponentě.
    Řešení se tak nabízí dvě, buď budeš mít logiku v nějaké Class Library a tu budeš referencovat ve Windows Runtime Komponentě, kde se spustí ten IBackgroundTask, nebo v případě menší aplikace můžeš duplikovat kód, který potřebuješ na obsluhu té pushky jen do té WinRT komponenty.
    Pokud není hlavní apka aktivní, tak se nezavolá to Complete, jen Run.
    P19
    P19 --- ---
    RENDALF:To existuje. Jmenuje se to Blackberry Hub v Blackberry OS 10 :)
    Na WP mi to chybí nejvíc.
    RENDALF
    RENDALF --- ---
    existuje pro WP8.1 neco jako message hub, kde bych mel vsechny zpravy ze vsech kanalu (emaily, SMS, FB, Viber...) pohromade a prez ktery bych dostaval take spolecne notifikace, rovnou bych na ne mohl odpovidat a neresil bych prez kterej kanal..apod. Diky.
    P19
    P19 --- ---
    NECROMAN: Prostě ve zkratce - nechce se mi věřit, že obsluhu té notifikace musím natvrdo celou nabastlit do té metody Run() (ona to totiž nemusí být jenom notifikace, ale podobný je to třeba s bg taskem při změně polohy atd.)
    P19
    P19 --- ---
    NECROMAN: Díky. Používám Raw notifkace, protože ze serveru si nechvávám posílat čistě data, která bych si chtěl zpracovat sám.

    Jelikož projekt, ve kterém jsou implementace rozhraní IBackgroundTask musí být Windows Runtime Component, netuším, jak do takovéto třídy (jedné z implementací IBackgroundTask) předat nějaký svůj objekt, který by následně obsluhoval data přijatá ze serveru.

    Zkoušel jsem to tedy obsloužit na událost Complete objektu BackgroundTaskRegistration, ale tato obsluha se neprovede ve chvíli, kdy je aplikace na pozadí. Jak jsem pochopil, v tomto případě se vykoná pouze metoda "Run", je to tak?

    Jak tedy řešit např. to, že mám aplikaci zrovna aktivní a místo zobrazení notifikace chci refreshnout seznam?

    Díky
    NECROMAN
    NECROMAN --- ---
    P19: Ptej se :)
    P19
    P19 --- ---
    Ahoj, je tu nějaký zkušený programátor, který dělal s push notifikacema a byl by ochoten mi poradit s pár otázkama?
    Díky
    MARYO
    MARYO --- ---
    Mám N920 a WP8.1 a občas mi to zamrzne. Na WP8 to nedělalo, ale možná je to jen tim, že jsem nepoužíval BlueTooth. Většinou se to stává když něco poslouchám a ještě mi do toho přijde SMSka. Ve většině případů se to do 20 sekund zase rozjede, ale občas to zamrzne navždy (nejspíš), asi když jsem na to moc hrr, pak pomůže až soft reset. Ale přímo poslouchání na to možná vliv nemá, mám dojem, že se mi to freezne i když je jen BT zapnutý. Nemůže to být i sluchátkama? Asi se to ostatním nestává, co? To byh byl jinak fail.
    NECROMAN
    NECROMAN --- ---
    KEDDY: Ted jsem to zkousel - na imgur.com upload funguje v pohode, ale na NYXu to nejede. Zareportoval bych to jako bug http://mantis.nyx.cz/my_view_page.php
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam