• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    NECROMANWindows Phone - rady, návody, programování, Windows 10, Surface Duo/Neo
    RENDALF
    RENDALF --- ---
    kdyztak zde se da zahlasovat https://windowsphone.uservoice.com/...feature-suggestions/suggestions/7107389-don-t-get-rid-of-rooms , neverim ze to necemu pomuze, ale co kdyby:)
    NECROMAN
    NECROMAN --- ---
    RENDALF:
    Microsoft dropping support for Rooms feature on Windows Phones in March | Windows Central
    http://www.windowscentral.com/microsoft-dropping-support-rooms-feature-windows-phones-march
    RENDALF
    RENDALF --- ---
    ADAMFC: prave, je to fakt sikovny! Jen aby to proste jen nevypli a smitec...
    ROMANICAK
    ROMANICAK --- ---
    ACID:
    Tak minimalne musis mit mrkvosofti ucet kvuli store. Uz tim ziskavas cloud, do kteryho se uklada treba ktery aplikace mas nakoupeny.
    ADAMFC
    ADAMFC --- ---
    RENDALF: Má to tam bejt řešený jinak. Ale taky sem zvědavej, protože to využívam
    ELHO_CID
    ELHO_CID --- ---
    DAN_F: jo u těch fotek jsem to využil když jsem zdokumentoval škody pro pojišťovnu. Fotky šly automaticky na cloud přes wifi, při psaní mailu jsem je jen označil a měli je tam.
    ELHO_CID
    ELHO_CID --- ---
    Seznam není moc sofistikovaný, ale i tak má cloudové úložiště na zprávy a kontakty. Tobě zbývá jen udělat krůček od jednoduchého cloudu k sofistikovanějšímu. Já seznam zahodil ve prospěch outlook.com a používá se to o dost líp. Třeba přílohy přes OneDrive šetří data a čas, pošta mi chodí okamžitě a ne jednou za půl hodiny a kontakty mám na webu i v telefonu stejné.
    DAN_F
    DAN_F --- ---
    ACID: Tak co se týče telefonu, je pro mě fajn mít kontakty aspoň třeba denně automaticky zálohované. Dobrá je taky záloha nastavení aplikací a třeba mít fotky, poznámky a dokumenty z telefonu přístupné na desktopu i kdekoliv na notebooku, bez nutnosti připojování, kopírování a nekontrolovatelné multiplikace souborů, to je celkem pohodlné.
    RENDALF
    RENDALF --- ---
    Ted mi přišel mail, že ruší Rooms od března, jedna z něj věcí na WP
    ACID
    ACID --- ---
    ELHO_CID: firemni mail je na exchange, svuj mail mam na seznamu. Jestli tohle je cloud..
    ELHO_CID
    ELHO_CID --- ---
    ACID: No ale pokud používáš nějaký email, kde se ti synchronizují kontakty, třeba Gmail, tak používáš cloud. Navigace taky ukládá oblíbená místa na cloud. Jakákoli aplikace kde se nějak přihlašuješ je automaticky cloudová, čili tvoje data jsou na nějakým vzdáleným serveru a nemáš nad nima absolutní kontrolu.
    ACID
    ACID --- ---
    neberte to jako rypani, fakt by me zajimalo, proc by mi mel cloud chybet
    ACID
    ACID --- ---
    ELHO_CID: co konkretne za pohodli a sluzby by mi mely chybet kdyz nepouzivam cloud? Gejbuk, instagram, twitter nemam a ani to neplanuju. Synchronizace s firemnim mailem a kalendarem, osobni mail, prohlizeni webu, mapy + navigace, pocasi a par dalsich veci funguje bez cloudu takze fakt nevim.
    MOPIK
    MOPIK --- ---
    ELHO_CID: coz mi pripomina, kdyz se WP 10 preview nainstaluje zahlasi Welcome to Cyan :) proste je to banda debilu podle me to cele uspechali zbytecne .. vsichni by jeste mesic pockali na neco, co ma v sobe alespon novej outlook nebo office obecne. Takhle dostanes novou fotogalerii , nastaveni a rozbalovaci listu ve ktere neni ani toggler na mobilni data. Cely se to seka , samo restartuje a vypina a na L730 nejde ani nastavit obrazek pozadi uvodni obrazovky. Jak rikam, ztratil sem tim zbytecne x hodin casu. Nemluve o tom toolu na recovery, kterej taky nefacha a musel sem pouzit starsi Lumia Recovery tool. Kdyby ten preview podporoval vice telefonu , tak pochopim, ze treba nestihli otestovat vsechno , ale sest telefonu doladit nejak mohli prece.

ROMANICAK: netusim, oficialne nic ohlaseno nebylo. Uprime , povazoval bych to za standart stejne jako usb host :)
    ELHO_CID
    ELHO_CID --- ---
    MOPIK: Úplně rozumím. Já teprv minulý týden nainstaloval Denim (L1020) a užívám si drobná zlepšení a pokroky. Ten Cyan byl pro mě trochu krok zpátky ve spolehlivosti a stabilitě, teď se to zase zdá být dobrý.
    MOPIK
    MOPIK --- ---
    ROMANICAK: absolutne nechapu, proc by tohle nekdo dobrovolne podnikal. Ten build za to nestoji a toho casu ztraceneho pro nic zatim , mi prijde az lito :) pockal bych si az telefony budou podporovat, mozna do te doby vydaji neco co se da povazovat na Preview
    ROMANICAK
    ROMANICAK --- ---
    MOPIK:
    Vidim v devices nastaveni keyboard - znamena to, ze konecne pujde pripojit BT klavesnice? Protozze to mi fakt chybi, kazdej cinskej Xiaomi to umi.

ELHO_CID:
    Neni to divny, ja to uplne chapu. Kontakty si zalohuju na SD kartu a odtamtud pres kabel obcas stahnu na NAS, kde mam disky v Raid. to samy s obrazkama, i kdyz tam nemam nic dulezityho. Bohuzel takhle nejde zalohovat veskery data telefonu - aplikace, jejich nastaveni, nastaveni systemu...kez by to nejakym Norton Ghost WP edition slo. Neni nad to managovat si svoje zalohy sam.
    ROMANICAK
    ROMANICAK --- ---
    Návod: Instalace Windows 10 do chytrého telefonu | cdr.cz
    http://cdr.cz/clanek/navod-instalace-windows-10-do-chytreho-telefonu
    ELHO_CID
    ELHO_CID --- ---
    ACID: Pořídit si smartphone a pak ho používat bez propojených cloudových služeb je dost divný. V podstatě pak nedostaneš to pohodlí a služby co sis zaplatil.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam