• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    NECROMANWindows Phone - rady, návody, programování, Windows 10, Surface Duo/Neo
    PIKAPRD
    PIKAPRD --- ---
    ETHAN: Takhle, Lumii 830 mám už nějaký ten měsíc
    + Glance screen , vymněnitelná baterka, micro SD, dvoupolohová spoušť foťáku, 10MP Carl Zeiss, displej super, výdrž baterie podle používání, při lehkém používání jsem došel asi na 3 dny, při celodenním s internetem tak akorád 1 den
    - Nemůže/nebude nahrávat 4k, pro vyšší střední třídu horší rozlišení displeje, pomalejší processor
    No.. když jsem viděl Lumii 640 tak mi málem zapadnul jazyk do krku, protože je ve všech hodnotách stejná jako 830 a přesto dosti levnější (i když dnes na heurece je 830 hoodně levná) a co se týče 640 XL... kupoval jsem si 830 kvůli foťáků a o dvě úrovně nižší Lumie má 13MP? Já se du picnout :D
    PIKAPRD
    PIKAPRD --- ---
    ETHAN: Lumia 830 má Glance Screen, jestli ne tam mam halucinace protože ho aktivně na NL830 používám :D
    ETHAN
    ETHAN --- ---
    DAN_F: HTC WP 8X - vyměnit baterku vyžaduje telefon celý rozebrat a vykuchat. Proto od příště mezi požadované vlastnosti řadím právě i uživatelem vyměnitelnou baterii.
    DAN_F
    DAN_F --- ---
    ETHAN: 830 Glance Screen tuším zrovna má.

RENDALF: Pořád jsou to Li-Ion akumulátory, kterým je částečné dobíjení víceméně jedno. Co jim vadí nejvíc je nabíjení na plnou kapacitu a vybíjení k spodní hranici. Optimální stav nabití pro jejich životnost bývá někde kolem 60 %. Proto nikdy když si kupujete nový telefon nemá plně nabitou baterku a pokud jim na skladě neleží hodně dlouho tak ani úplně vybitou (kvůli samovybíjení to za rok nebo dva může dojít až na nulu). To zahřívání asi bude životnost snižovat, ale i v těch "unibody" telefonech se dá baterka vyměnit a nebývá to většinou zas tak složité. Po dvou letech každodenního nabíjení už se stejně většina lidí dostane na těch 500–1000 cyklů po který začíná jít kapacita do háje rychleji a vyplatí se baterii vyměnit / nechat vyměnit :)
    ETHAN
    ETHAN --- ---
    ELHO_CID: Ani jedno asi nevyužiju, ale píšu si to na seznam pro 830.
    ELHO_CID
    ELHO_CID --- ---
    RENDALF: Kolega v práci má telefén na stole na nabíjecím polštářku a když mu někdo volá nemusí to odpojovat, jen ho vezme pak zase třeba položí. Klidně bych bral i menší výdrž baterky, jen když mě nebude nabíječka otravovat. Většina toho co nedělá baterkám dobře už v dnešní době neplatí nebo to byly kecy hned od začátku.
    DIM_
    DIM_ --- ---
    RENDALF: Telefon v nabijecce muzes nechat i po dobiti, on sam vi, ze uz ma dost.
    Ja bezdrat nabijeni mam (u 920) a je to supr, ale docela to zahriva, takze to asi baterce nebude moc delat dobre..
    RENDALF
    RENDALF --- ---
    k tomu bezdratovymu nabijeni, pouziva to nekdo v realu? Podle toho co jsem na internetech cetl, nedal baterce vubec dobre castecne dobijeni behem dne, stejne jako nechavat dobity telefon dal v nabijecce. Myslel jsem teda, ze uz je tohle davno vyreseny, baterky zadnou pamet nemaj a nabijecky se umi ridit samy, ale radsi to dodrzuju, prece jenom je ta baterka v 925 (jakoby) napevno ze jo
    ELHO_CID
    ELHO_CID --- ---
    ETHAN: Jakože má stereo mikrofony a umí nahrávat čistý zvuk i když na koncertě stojíš vedle repráku (zkoušeno s 1020).
    Ale hlavní výhoda 830 oproti těm levnějším je bezdrátové nabíjení. Velká výhoda, na příštím telefonu jí budu chtít.
    HNIZDO: Není a moc bych s tím do budoucna ani nepočítal.
    ETHAN
    ETHAN --- ---
    ELHO_CID: Taky mě napadlo, že jestli s uvedením 640 klesne cena 830, pořád to může být dobrá volba. Na druhou stranu telefonem nefotím skoro vůbec a když ano, tak ne proto, abych ty fotky někde prezentoval, ale protože jsem třeba líný něco opisovat z plakátu. Rich recording mi nic neříká, budu si muset počíst. Naopak mě celkem láká Glance Screen, kterou 830 mít nebude a připadá mi celkem užitečná.
    HNIZDO
    HNIZDO --- ---
    Prosim jaky je aktualni stav nahravani telefonickych hovoru na WP?

Co jsem zjistil WP7 ano, WP8+ ne.

(Klient potrebuje zakonem narizene nahravani obchodnich direktiv jeho klientu.)
    ELHO_CID
    ELHO_CID --- ---
    ETHAN: Ta 830 bude mít nejspíš pořád výhodu lepších mikrofonů s rich recording, pureview foťáku se stabilizací a lepšího vzhledu. A větší interní flash se taky hodí, je do ní rychlejší přístup než do karty. Ale ty papírové hodnoty výdrže u 640 vypadají skvěle.
    ETHAN
    ETHAN --- ---
    ETHAN: Update pro pobavení místního osazenstva: Právě mi přišla cenová nabídka opravy. Výměna základní desky by přišla na 5150 Kč. Použitý telefon, ale s 12 měsíci záruky by mě vyšel na 4234 Kč v Alze. Nový jinde na 8850 Kč. Zajímalo by mě, jak tu cenu počítali a jestli jim to stálo za to. Takže potřeba nového telefonu s WP se změnila z vysoké pravděpodobnosti na jistotu.
    ETHAN
    ETHAN --- ---
    Co si myslíte o MS Lumia 640, případně 640 XL? Jsem zrovna ve fázi výběru telefonu, protože mi odešlo HTC 8X a mimozáruční oprava bude asi tak drahá, že prostě nebude mít cenu ji absolvovat. Přemýšlel jsem nad 830, ale teď po oznámení 640 se mi už tolik nelíbí :o)
    PANORAMIX
    PANORAMIX --- ---
    Tak kdo jste viděl dnešní konferenci z WMC v Barceloně? Jsem tak trochu zklamanej.

Lumia 640 nevypadá zle, ale je to pořád jen střední třída.
    Vlajková loď (a další modely) pouze slíbený, takže bůh ví, jak to s nima bude.
    Project Spartan v telefonech má adresní řádek z nějakého zhovadilého důvodu nahoře.

Pro mě se teda žádná hitparáda nekonala...
    MOPIK
    MOPIK --- ---
    jojo , beru zpet .. uz to vidim :-) me to prislo divne .. to byl asi nejaky zkrat .. potahal sem stejne dat na wifi jako na mobilu proto mi to prislo stejne , je fakt ze druha zalozka to ukala prokazatelne :)

me sorry :)
    HAWLIS
    HAWLIS --- ---
    MOPIK: krome toho máš po otevření appky přehled kolik dat ti to žere přes wifi a kolik přes mobil. dost bych se divil že by ti to jako jedinému nefungovalo jak ma.
    RENDALF
    RENDALF --- ---
    MOPIK: me to pocita prokazatelne pouze mobilni data
    ADAMFC
    ADAMFC --- ---
    MOPIK: Tak si vypni wifinu a pak si vypni mobilní data.

Každopádně mně to počítá akorát mobilní data
    MOPIK
    MOPIK --- ---
    HAWLIS: ja mam pocit, ze zere i wifi data .. ze je to proste limit pro data obecne. ale kdyz stahuju pres wifi , odecita se taky
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam