• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    NECROMANWindows Phone - rady, návody, programování, Windows 10, Surface Duo/Neo
    ELHO_CID
    ELHO_CID --- ---
    TWARR: Všichni ne, já tam mám Chronos.
    TWARR
    TWARR --- ---
    jako asi vsichni jsem mel default calender live tile na startu, ktera ukazovala datum a cast agendy. dneska koukam, ze je to sekle a ukazuje patecni datum. tak ji odeberu, pinnu na start default calender app a ta zadny live tile nema? jde to vubec vratit? :D
    HAWLIS
    HAWLIS --- ---
    ACID: osobni, nastaveni, design, na mobilech/tabletech použít rozlišení - predstirat pc
    ACID
    ACID --- ---
    HAWLIS: aha. Kde se to da nastavit?
    NECROMAN
    NECROMAN --- ---
    ACID: nefunguje to na WP8.1 GDR1, uz jsem to zareportoval do kudlanky, ale asi je to low priority task na opraveni.
    HAWLIS
    HAWLIS --- ---
    ACID: lezu a mam nastavenou verzi jako pro web a chová se mi vsechno naprosto v poradku.
    ACID
    ACID --- ---
    Lezete někdo na nyx z lumie? Funguje vám označování nových příspěvků?
    VECTOR
    VECTOR --- ---
    Podle http://www.microsoft.com/...bile/support/software-update/wp8-software-update/availability-in-europe/ by mel byt pro Lumii 920 k disposici update na Denim. Proc mi ho telefon nenabizi? Zkousel jsem phone update nekolikrat, a porad mi rika, ze mam telefon up to date, jakkoli to neni pravda.
    CERMINEK
    CERMINEK --- ---
    CAPTAIN_TACUD: Mockrát jsem ji hledal a nenašel :/
    CAPTAIN_TACUD
    CAPTAIN_TACUD --- ---
    Dotaz, neznáte nějakou appku na winphone jako je tahle? https://www.mysms.com/ na posilani smsek z PC?
    RENDALF
    RENDALF --- ---
    NECROMAN: davam plus za vyhru bezdratove Fatboy podlozky
    NECROMAN
    NECROMAN --- ---
    Jinak byl jsem vcera a dnes na MWC a jak na prvni Microosft keynote, tak na odpolednich dev sessions.
    Prvni keynote byla nuda, Elop opet blekotal, co mu pripravili. Ukazali jen novou Lumii 640 a 640 XL, zopakoval novinky u Windows 10 a predstavil mobilni Bluetooth klavesnici, ktera vypada jak ta od Surface, akorat pujde prehnout, a ta bude dostupna az od cervence 2015. Kompatibilni take bude az u WP8.1 GDR2, o kterem sice nemluvili, ale bylo mozne si je osahat primo u vystavenych Lumii 640. Je tam par novinek navic jako kategorizovane Settings v LongListSelectoru a moznost vypnout capability vybranym aplikacim, ale to je vse, co jsem nasel za tech par minut.
    Fotky WP8.1 GDR2
    WP8.1 GDR2 - Album on Imgur
    http://imgur.com/a/9dr6C#0

Zajimavejsi byly dev session odpoledne - Microsoft mluvil o novych prvcich pro vyvoj Windows 10 Universal apps - bylo potvrzeno, ze u Windows 10 bude opravdu uz jen 1 projekt, jeden appx a pobezi vsude. Nove panely: SplitView pro hamburger navigaci, RelativePanel pro relativni pozicovani prvku vedle sebe, XAML Views - neco jako partial classes, ale pro XAML, kdy lze definovat ruzny XAML pro ruzne platformy. Dale bylo ukazovano, jak bude fungovat zmena layoutu u mobilu/tabletu/desktopu/xboxu, pomoci takoveho vylepseneho a jednodussiho VisualStateManageru. Byla tam i moznost osahat si betu noveho Visual Studia s Windows 10 SDK + nejake challenges, kde jsem nakonec ziskal bezdratovou Fatboy podlozku pro mobil :)

Zatim to nevypada, ze bude dostupna beta toho SDK pred Build konferenci, ale kdo vi. Pro me byla ta odpoledni session mile prekvapeni, fakt jsem necekal, ze Microsoft bude mluvit o Windows 10 SDK jeste pred Build konferenci, a bez NDA.
    NECROMAN
    NECROMAN --- ---
    HNIZDO: mely by byt appky, ktere umoznuji spustit nahravani z mikrofonu pri zapnutem hovoru, ale neni to idealni. V podstate to nahrava jen to, co je slyset z repraku zpatky v mikrofonu.
    ETHAN
    ETHAN --- ---
    DAN_F: Než nahřívat telefon fénem a provádět na něm chirurgický zákrok, který vyžaduje opravdu všechno vyndat, to raději ten servis. Sám bych se do toho sáhnout bál, přeci jen to původně stálo 15k (teď tak 4-5k). A jinak v servisu HTC jen diagnostika vyjde na 373 Kč, kolik by chtěli k tomu za výměnu baterky, to nevím.
    DAN_F
    DAN_F --- ---
    ETHAN: To chápu, ale kolik to rozebírání zabere času, 15 minut? Předpokládám že do půl hodiny to musíš mít zas složené a funkční. Absolvovat tohle jednou za 2–3 roky mi nepřijde zas jako taková hrůza. Nehledě na to že většina lidí ten telefon vymění dřív a pořád si tu baterku můžeš nechat vyměnit v servisu, hádám tak za 200.
    ACID
    ACID --- ---
    cim vic pixelu, tim vic adidas? :)
    PIKAPRD
    PIKAPRD --- ---
    ETHAN: Takhle, Lumii 830 mám už nějaký ten měsíc
    + Glance screen , vymněnitelná baterka, micro SD, dvoupolohová spoušť foťáku, 10MP Carl Zeiss, displej super, výdrž baterie podle používání, při lehkém používání jsem došel asi na 3 dny, při celodenním s internetem tak akorád 1 den
    - Nemůže/nebude nahrávat 4k, pro vyšší střední třídu horší rozlišení displeje, pomalejší processor
    No.. když jsem viděl Lumii 640 tak mi málem zapadnul jazyk do krku, protože je ve všech hodnotách stejná jako 830 a přesto dosti levnější (i když dnes na heurece je 830 hoodně levná) a co se týče 640 XL... kupoval jsem si 830 kvůli foťáků a o dvě úrovně nižší Lumie má 13MP? Já se du picnout :D
    PIKAPRD
    PIKAPRD --- ---
    ETHAN: Lumia 830 má Glance Screen, jestli ne tam mam halucinace protože ho aktivně na NL830 používám :D
    ETHAN
    ETHAN --- ---
    DAN_F: HTC WP 8X - vyměnit baterku vyžaduje telefon celý rozebrat a vykuchat. Proto od příště mezi požadované vlastnosti řadím právě i uživatelem vyměnitelnou baterii.
    DAN_F
    DAN_F --- ---
    ETHAN: 830 Glance Screen tuším zrovna má.

RENDALF: Pořád jsou to Li-Ion akumulátory, kterým je částečné dobíjení víceméně jedno. Co jim vadí nejvíc je nabíjení na plnou kapacitu a vybíjení k spodní hranici. Optimální stav nabití pro jejich životnost bývá někde kolem 60 %. Proto nikdy když si kupujete nový telefon nemá plně nabitou baterku a pokud jim na skladě neleží hodně dlouho tak ani úplně vybitou (kvůli samovybíjení to za rok nebo dva může dojít až na nulu). To zahřívání asi bude životnost snižovat, ale i v těch "unibody" telefonech se dá baterka vyměnit a nebývá to většinou zas tak složité. Po dvou letech každodenního nabíjení už se stejně většina lidí dostane na těch 500–1000 cyklů po který začíná jít kapacita do háje rychleji a vyplatí se baterii vyměnit / nechat vyměnit :)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam