• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    NECROMANWindows Phone - rady, návody, programování, Windows 10, Surface Duo/Neo
    NECROMAN
    NECROMAN --- ---
    RENDALF: je na to primo appka FM Radio. Musis ale WP8 GDR2 a novejsi, ale to asi mas :)
    TWARR
    TWARR --- ---
    RENDALF: FM Radio :)
    RENDALF
    RENDALF --- ---
    tak me tak napada, jak pustit ve WP FM radio? Lumia 925 by ho snad mela mit, je na to nejaka native app? diky
    ACID
    ACID --- ---
    HAWLIS: dik
    TWARR
    TWARR --- ---
    aha, tak ono stacilo telefon zrestartovat ... tydlety windowsi neduhy :D

GILDARIUS
    GILDARIUS --- ---
    mne ten defaultni ukazuje na live tile jen den a datum.. zivou dlazdici mam od simple calendar
    ELHO_CID
    ELHO_CID --- ---
    TWARR: Všichni ne, já tam mám Chronos.
    TWARR
    TWARR --- ---
    jako asi vsichni jsem mel default calender live tile na startu, ktera ukazovala datum a cast agendy. dneska koukam, ze je to sekle a ukazuje patecni datum. tak ji odeberu, pinnu na start default calender app a ta zadny live tile nema? jde to vubec vratit? :D
    HAWLIS
    HAWLIS --- ---
    ACID: osobni, nastaveni, design, na mobilech/tabletech použít rozlišení - predstirat pc
    ACID
    ACID --- ---
    HAWLIS: aha. Kde se to da nastavit?
    NECROMAN
    NECROMAN --- ---
    ACID: nefunguje to na WP8.1 GDR1, uz jsem to zareportoval do kudlanky, ale asi je to low priority task na opraveni.
    HAWLIS
    HAWLIS --- ---
    ACID: lezu a mam nastavenou verzi jako pro web a chová se mi vsechno naprosto v poradku.
    ACID
    ACID --- ---
    Lezete někdo na nyx z lumie? Funguje vám označování nových příspěvků?
    VECTOR
    VECTOR --- ---
    Podle http://www.microsoft.com/...bile/support/software-update/wp8-software-update/availability-in-europe/ by mel byt pro Lumii 920 k disposici update na Denim. Proc mi ho telefon nenabizi? Zkousel jsem phone update nekolikrat, a porad mi rika, ze mam telefon up to date, jakkoli to neni pravda.
    CERMINEK
    CERMINEK --- ---
    CAPTAIN_TACUD: Mockrát jsem ji hledal a nenašel :/
    CAPTAIN_TACUD
    CAPTAIN_TACUD --- ---
    Dotaz, neznáte nějakou appku na winphone jako je tahle? https://www.mysms.com/ na posilani smsek z PC?
    RENDALF
    RENDALF --- ---
    NECROMAN: davam plus za vyhru bezdratove Fatboy podlozky
    NECROMAN
    NECROMAN --- ---
    Jinak byl jsem vcera a dnes na MWC a jak na prvni Microosft keynote, tak na odpolednich dev sessions.
    Prvni keynote byla nuda, Elop opet blekotal, co mu pripravili. Ukazali jen novou Lumii 640 a 640 XL, zopakoval novinky u Windows 10 a predstavil mobilni Bluetooth klavesnici, ktera vypada jak ta od Surface, akorat pujde prehnout, a ta bude dostupna az od cervence 2015. Kompatibilni take bude az u WP8.1 GDR2, o kterem sice nemluvili, ale bylo mozne si je osahat primo u vystavenych Lumii 640. Je tam par novinek navic jako kategorizovane Settings v LongListSelectoru a moznost vypnout capability vybranym aplikacim, ale to je vse, co jsem nasel za tech par minut.
    Fotky WP8.1 GDR2
    WP8.1 GDR2 - Album on Imgur
    http://imgur.com/a/9dr6C#0

Zajimavejsi byly dev session odpoledne - Microsoft mluvil o novych prvcich pro vyvoj Windows 10 Universal apps - bylo potvrzeno, ze u Windows 10 bude opravdu uz jen 1 projekt, jeden appx a pobezi vsude. Nove panely: SplitView pro hamburger navigaci, RelativePanel pro relativni pozicovani prvku vedle sebe, XAML Views - neco jako partial classes, ale pro XAML, kdy lze definovat ruzny XAML pro ruzne platformy. Dale bylo ukazovano, jak bude fungovat zmena layoutu u mobilu/tabletu/desktopu/xboxu, pomoci takoveho vylepseneho a jednodussiho VisualStateManageru. Byla tam i moznost osahat si betu noveho Visual Studia s Windows 10 SDK + nejake challenges, kde jsem nakonec ziskal bezdratovou Fatboy podlozku pro mobil :)

Zatim to nevypada, ze bude dostupna beta toho SDK pred Build konferenci, ale kdo vi. Pro me byla ta odpoledni session mile prekvapeni, fakt jsem necekal, ze Microsoft bude mluvit o Windows 10 SDK jeste pred Build konferenci, a bez NDA.
    NECROMAN
    NECROMAN --- ---
    HNIZDO: mely by byt appky, ktere umoznuji spustit nahravani z mikrofonu pri zapnutem hovoru, ale neni to idealni. V podstate to nahrava jen to, co je slyset z repraku zpatky v mikrofonu.
    ETHAN
    ETHAN --- ---
    DAN_F: Než nahřívat telefon fénem a provádět na něm chirurgický zákrok, který vyžaduje opravdu všechno vyndat, to raději ten servis. Sám bych se do toho sáhnout bál, přeci jen to původně stálo 15k (teď tak 4-5k). A jinak v servisu HTC jen diagnostika vyjde na 373 Kč, kolik by chtěli k tomu za výměnu baterky, to nevím.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam