• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    NECROMANWindows Phone - rady, návody, programování, Windows 10, Surface Duo/Neo
    STARE_CASY
    STARE_CASY --- ---
    ADAMFC: chtěl jsem si tam naházet věci Českého rozhlasu - Leonardo:

Tady je kompletní aktuální feed:
    http://www2.rozhlas.cz/podcast/leonardo.rss

Ve WP nenalezen a nejde ho ani ručně přidat. I když tam ručně vypíšu URL, tak prostě nic.

Tady jsou pak další podcasty, včetně starších ukončených pořadů:
    Podcast | Leonardo
    http://www.rozhlas.cz/leonardo/podcast

Do iTunes je dostanu (i když kupodivu taky ne vždy všechno), ale aplikace ve WP je nenajde (s jedinou výjimkou - najde pouze feed Meteoru).

Fakt netuším, co dělám špatně, ale prostě to ta aplikace nenajde, při snychronizaci s iTunes to zase blbě řadí.
    ADAMFC
    ADAMFC --- ---
    STARE_CASY: Já podcasty posloucham a používam na to tu standardní aplikaci. Všechny sem bez problému našel
    NECROMAN
    NECROMAN --- ---
    DAN_F: přepínač funguje jako forcnutí landscapu, pokud už v landscapu jsi, tak tak tam zůstaneš.
    DAN_F
    DAN_F --- ---
    NECROMAN: Je to super! Jedinou připomínku mám k tomu nefunkčnímu fullscreen přepínači v landscape módu :) Jinak je to krásná práce.
    STARE_CASY
    STARE_CASY --- ---
    Posloucháte někdo na WP podcasty?

Mám WP teprve chvíli, zatím celkem spokojenost, ale občas narazím na nějaký detail, nad kterým jen marně kroutím hlavou.

Chci si přidat nějaké podcasty - základní aplikace daný podcast nenajde, URL zadat nejde. MS doporučuje použít v takovém případě desktopovou aplikaci Windows Phone a synchronizovat podcasty s iTunes.

To mi nepřijde jako úplně normální řešení... Používáte to někdo? Já to nakonec zkusil, ale řadí to podcasty úplně nesmyslně, neukazuje podrobnosti (nebo jen nějaké) a celé to je stupidní, když musím hodit mobil na kabel, abych si mohl v příštích dnech něco poslouchat.

Zkusil jsem si pak najít i nějakou alternativní app, ale i když se na dotaz podcast ukáže spousta aplikací, nejsem z jejich popisů a recenzí úplně nadšen.

Jak to řešíte vy? Máte nějakou app, kterou můžete doporučit? Nebo to synchronizujete s iTunes, jak doporučuje MS?
    MCKIDNEY
    MCKIDNEY --- ---
    ELHO_CID: To není OLED, ale ladeni SW. Prostě se rozhodli ten limit mít hrozně vysoko a mít debilní manuální nastavení. Obě se dá dodělat a už jiné OS měli lépe

Takže máš na výběr mezi 90% času ok a 10% debilní - nebo pořád přepínat mezi velmi nevýraznými módy.
    DAN_F
    DAN_F --- ---
    ELHO_CID: Já preferuju u telefonů OLED když umí Glance a pokud možno není PenTile :)
    ELHO_CID
    ELHO_CID --- ---
    DAN_F: Já taky preferuju OLED. Přinejmenším ten pěkně poladěný v Lumiím podání. Podle mě nejluxusnější displeje vůbec. Ale já vím, je to subjektivní.
    STEMBUS
    STEMBUS --- ---
    ELHO_CID: Tak Zeiss je Zeiss :)
    DAN_F
    DAN_F --- ---
    REFLEX: Ten displej je relativní – Jak OLED, tak IPS má svoje výhody a 640 má navíc Glance.
    ELHO_CID
    ELHO_CID --- ---
    REFLEX: Pozor, 640 má sice víc megapixelů, ale celkově ten foťák na 735 je lepší - větší snímač a světelnější optika. 735 dělá lepší fotky než 640.
    BOPA
    BOPA --- ---
    ELHO_CID: ahaaaaa A já proč moji drahé nefunguje na 735 LTE - má Vodafone... tak to jsem fakt při výběru nedokoukal.... DOPRRRRRRR
    REFLEX
    REFLEX --- ---
    Tu 640 bych dostal jako firemni, protoze ho prodava Vodafone, koukam, ze to ma horsi display je vetsi o trochu a ma lepsi zadni fotak, nema bezdratove nabijeni. Jinak stejny
    ELHO_CID
    ELHO_CID --- ---
    MCKIDNEY: to je i na 1020, zkrátka oled jede na maximum kvůli čitelnosti na sluníčku. Každopádně dal jsem 735 otci a je z něj nadšenej a mě se ten telefon taky moc líbí. Qi nabíjení a snadno přístupná baterie jsou velké výhody. A ten foťáček vzhledm k rozlišení taky dobrej.
    MCKIDNEY
    MCKIDNEY --- ---
    REFLEX: Mám 730 (To samé ale dual sim, LTE a bez bezdrátového nabíjení)

Je to teď asi nejlepší telefon pod 5"

Jediná HW věc co mě vadí je automatická změna jasu.
    Není tam správně udělaný limit a zesiluje to jas až za hranici viditelnosti barev (Což je ale fakt malý problém)
    ELHO_CID
    ELHO_CID --- ---
    REFLEX: 735 je relativně bezproblémovej model, ale bacha jestli máš vodafone, nepodporuje jeho 900MHz pásmo LTE. No a pak je tu otázka jestli se ti fakt tolik líbí OLED displej a nestačila by ti Lumka 640, čili +- to samý s LCD a podporou toho 900MHZ pásma.
    REFLEX
    REFLEX --- ---
    Ma tu nekdo Microsoft lumia 735 a muze poreferovat? Po 6 letech na debilnim androidu chci zmenu
    PIKAPRD
    PIKAPRD --- ---
    NECROMAN: NL 830 asi včera večer mi to přišlo :)
    NECROMAN
    NECROMAN --- ---
    STARE_CASY: preposlal jsem to kolegovi, tak uvidime :)
    STARE_CASY
    STARE_CASY --- ---
    NECROMAN: Prosím tě, nedalo by se pošťouchnout někoho, kdo má na starosti vývoj aplikace Mapy.cz, aby tam byla při plánování cesty pěšky stejná volba jako na webu, tj. zapnout/vypnout preferenci turistických tras? Typicky ve městě to je vyloženě k zlosti, když kvůli všelijakým naučným trasám je plánovaná pěší trasa v mobilu na mapách Seznamu třeba o polovinu delší.

Třeba na Šumavě to plánuje pěkně a je to užitečné, ale když jsem se takhle občas chtěl projít místo vysedávání v přeplněné MHD, tak se to prostě nedalo použít.

Příklad:
    Tohle plánuje appka
    Mapy.cz
    http://mapy.cz/...s%20Hlavn%C3%AD%20m%C4%9Bsto%20Praha&rp=%7B%22criterion%22%3A%22turist2%22%7D&ri=0

Tohle je kratší trasa
    Mapy.cz
    http://mapy.cz/...s%20Hlavn%C3%AD%20m%C4%9Bsto%20Praha&rp=%7B%22criterion%22%3A%22turist1%22%7D&ri=0
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam