• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    NECROMANWindows Phone - rady, návody, programování, Windows 10, Surface Duo/Neo
    Diskuze pro všechny, které zaujal nový systém Windows Phone. Ať už uvažujete o koupi telefonu s tímto systémem, nebo jej již vlastníte, zde najdete všechny možné tipy a triky, rady s konfigurací i pokročilé návody, tipy na zajímavé aplikace ke stažení na app store, řešení nejčastějších problémů i diskuze o nadcházejících updatech.

Windows 10 SDK Preview
    https://dev.windows.com/en-us/windows-10-for-developers

Vyvíjíme aplikace pro WP: Výdělky z aplikací – platby, pravidla, W-8BEN form (5. díl) - SmartMania.cz
    http://smartmania.cz/clanky/vyvijime-aplikace-pro-wp-vydelky-z-aplikaci--platby-pravidla-w-8ben-form-5-dil-2094
    rozbalit záhlaví
    KEJML
    KEJML --- ---
    STEMBUS: Jojo, to jsem uděelal, jako jde to, ale dře to :)

MOPIK: S tí IE, takhle, ale já si třeba prpes den otevřu článek nebo dva, pak telefon odložím a odpoledne cestou domů si chci číst a v tu chvíli se IE probere a přenačítá.

Na glance bylo na WP vždycky 5, na Nokii N9 je neomezeně :)

U FBnorifikací ještě nevím, zas tolik jich nemívám :)
    STEMBUS
    STEMBUS --- ---
    KEJML:
    MOPIK:

si pro ty notifikace vypněte oznamování - čili budou dál chodit, ale nebudou se zobrazovat v notifi liště a ani zvukem, ale kdyz se budes chtit presvedcit ze dosla, tak ji v zpravach najdeš.... a jde to udělat jen per "notify" vlákno...

no a TotalCommander už existuje i pro WP a je hodně dobře udělanej....
    MOPIK
    MOPIK --- ---
    KEJML:
    Ja IE pouzivam tak ze otevru stranku , necham ji nacist a pak prepnu na jinej tab .. klidne novej prazdnej a kdyz chci cist dal, vratim se zpet, drzi tam kde sem prestal.

Variabilita notifikaci je v notifikacnim centru ( nastaveni > oznameni a akce ) kde muze jednotivym dejum pripradi co maji delat .. ale je fakt, ze jednoduche prepinani mezi profily tam asi nelze ( pokud se nepletu ) ( jen vibrace jdou volume down a drzet :) )

Bohuzel , tohle netusim , vzdy slo jen 5 :)

asi chyba facebooku ( obe aplikace maji co dohanet , me zustavaji notifikace na ikone FB ( ne messengeru ) i kdyz je smazu )

FB dlazdici nepouzivam :(

Dorucenky jsou debilni :( mam je zapnute jen pro jednu sim nastesti a i tak me to stve :(

Soubory dostavam do telefonu pres wifi a totalcommander na telefonu ( prihlasuju se ke sdilene slozce na svem PC ) Pripadne existuje appka Easy transfer , ktera udela z telefonu Webserver na IP pridelene wifi adapteru a tam lze upload ale tusim jen po souborech , cele adresare nejdou.
    KEJML
    KEJML --- ---
    Tak jsem také nočil ve náručích Windows Phone a díky Lumii 640. Jak už to tak bývá, zvyk je železná košile a pár věcí mi chybí, můžete mě někdo nakopnout správným směrem, pokud moje potíže maj řešení? Těch dotazů, co se mi nepovedlo vygooglit je celkem dost, jestli vás nebaví číst, tak pardon, ale nějaký pošťouchnutí bych občas ocenil.

Všiml jsem si, že IE dost rychle "usíná" a při obnovení znovu načítá stránky (předpokládám, možná špatně, že je načítá z netu) a u toho si navíc občas nepamatuje kde jsem skončil se čtením. Chovají se takhle všechny WP browsery, nebo je alternativa? Nebo nějaká plánovaná změna v desítkách? Mám ve zvyku mít na pozadí otevřené často delší stránky, které si pak čtu když je volná chvíle, typicky v metru. Pak je pro mne znovu načítání problém...

Vždy jsem měl v telefonu tři režimy - normální zvonění, jen pípnutí a jen vibrace. Jestli dobře koukám, tak jen pípnutí v telefonu vůbec není. Ale i přepínání mezi "jen vibrace" a "jen zvonění" je dost krkolomné - Zmáčknu tlačítko hlasitosti, pak musím na displayi otevřít lištu co vyskočí a na ní nastavit vibrace. Nejde to lépe, případně nepůjde ve desítkách?

Na glance screen jsou notifikace jen z pěti aplikací, není v plánu v desítkách mít tam všechny? Alespoň společnou ikonou ostatní? Takhle je to pro mne taky krok zpět..

Když jsme u glance screen, zůstává mi tam viset ikona facebook messengeru, i když smažu notifikaci z akčního centra, zmizí až otevřením messengeru. Třeba u mailu to nedělá, hádám tedy chyba u facebooku?

S Facebookem souvisí to, že na FB dlaždici se mi zobrazuje jen moje cover photo, zatímco ve stolních W10 se na Facebook dlaždici zobrazuje aktivita mých přátel. Telefon něco takového neumí? V nastavení FB aplikace mám aktivní dlaždici zapnutou.

Co ty sms doručenky, to jsme před rokem 2000? :) Pokud se nepletu, tak v desítkách bohužel žádná změna... Jasně, smsky dnes úplně nefrčí, ale byl by takovej problém udělat to inteligentně?

Jak nejsnáz dostat do telefonu hudbu přes wi-fi, ideálně z Total Commanderu? U starýho telefonu jsem se prostě kdykoli z TC připojil přes ssh (resp. scp) a už jsem to tam sypal. Chápu, že tohle není úplně WP cesta, ale něco uživatelsky obnobného jde? Našel jsem jen nějakou aplikaci, která když se spustí, tak se to tam z počítače da nahráat přes prohlížeč, ale radši bych něco, u čeho nemusím na telefon ani sáhnout, pokud je na stejné lokální síti.

Nechci, aby to celý vyznělo, že jsem si sem přišel jen stěžovat, celkově mám z toho telefonu dobrej dojem a za tyhle peníze je to přímo bomba, ale nějaký usnadnění přechodu od ostatních uvítám. Díky předem
    MCKIDNEY
    MCKIDNEY --- ---
    To je zas diskuze, objektivně existují jenom 2 možnosti skočit do toho po hlavě a nebo počkat.
    Rozhodnutí mezi nimi je subjektivní a tak můžete přeměřovat celou noc :)
    MOPIK
    MOPIK --- ---
    6746: ale jo , je fakt ,ze na nektery veci sem si zvyknul strasne rychle na Inside buildu .. pak sem to vracel pac nefungoval hotspot , coz uz ted funguje ..
    6746
    6746 --- ---
    MOPIK: Kdybych měl Win8, kterej povazuju za druhej nejlepsi OS v telefonu, sel bych do toho hned jak to vyleze. Chtel sem si nejakou Lumii i poridit na testovani.
    MOPIK
    MOPIK --- ---
    6746: aha, ty ses taky dobrej :) kazdopadne ja myslel spis , ze to asi kazdej necha chvilku ustalit nez si to nainstaluje na telefon :)
    6746
    6746 --- ---
    MOPIK: Já ne, mam iOS... Ale znám pár lidí, který na to dost netrpělivě čekaj...
    MOPIK
    MOPIK --- ---
    6746: to sice mozna prijdou , ale kdo si je bude instalovat :-)
    6746
    6746 --- ---
    PIKAPRD: Přijdou 6.10.
    PIKAPRD
    PIKAPRD --- ---
    JARMIK: Až přijdou W10M, tak bude po problém v případě že máš Windows 10 na PC :)
    ROMANICAK
    ROMANICAK --- ---
    PRAASHEK:
    Me taky (a to jsem ho ani nevlastnil), ale jsme jedni z mala. Vetsina co si to koupi je s tim strasne spokojena. Mozna ze ten kult znacky ty lidi proste donuti se naucit styl "ovladani" jakej to ma. Coz mimochodem muze castecne platit o i WinPhone - lidi okolo me co prechazeli z Androida, tak meli celkem problem s par vecma a v podstate bez myho ukecavani aby jeste chvilku vydrzeli by to asi taky nedali. A jak jsou dneska spokojeny a jak rikaj ze by uz Android nechteli ani videt :-)
    DAN_F
    DAN_F --- ---
    ROMANICAK: Však píšu čemu se divím :) iPhone jsem nijak nekomentoval, každému vyhovuje něco jiného a 5/5s jsou (až na cenu) všeobecně dobrá zařízení.
    ADAMFC
    ADAMFC --- ---
    ROMANICAK: Mně je jeho preference u.... Asi jako kdybych si koupil ford a běžel to hlásit do auditka o škodovkach
    PRAASHEK
    PRAASHEK --- ---
    ROMANICAK: no já nevim, iphone jsem měl a sral mě třikrát víc, než winphone :)
    ROMANICAK
    ROMANICAK --- ---
    ADAMFC:
    DAN_F:
    PRAASHEK:
    A cemu se jako divite? Kdyby objevil tohle auditko driv a nebo kdyby proste nemel problemy se zakladnima vecma na ktery je zvyklej, tak by se to asi nestalo. Ale kdyz uz dva mesice marne bojoval, tak se vubec nedivim, ze to vzdal. Ja jsem udelal to samy nekolikrat s Linuxem :-)
    PRAASHEK
    PRAASHEK --- ---
    JARMIK: nyní už se ti bude výborně a okamžitě ukazovat obsah paměťové karta, gratulki
    RENDALF
    RENDALF --- ---
    JARMIK: tak sis tady hezky pobrecel a muzes jit spokojene onanovat jinam;)
    DAN_F
    DAN_F --- ---
    JARMIK: Jestli sis nechal strhnout 750 Kč za škrábnutí na vyměnitelném dílu, jehož maloobchodní prodejní cena se pohybuje kolem 300 Kč, tak asi good for you :)
    ADAMFC
    ADAMFC --- ---
    JARMIK: mínus ode mě za tyhle vstupy.
    JARMIK
    JARMIK --- ---
    DAN_F: Karta je OK, když jsem ji strčil přímo do slotu v PC, tak ukazovala instantně.

Snad se nenainstalovaly nějaké ovladače (to je poslední domněnka našich pánů IT, co jsem se s nimi bavil, prý na W7 to něco chtělo), protože přes USB kabel byl do RAM mobilu rychlý přístup, pomalý byl jen na sd.

Teorie ovladačů je mi divná, když jsem nainstaloval tu MS aplikaci na synchronizaci telefonu.

Nicméně já už to nevyřešim, protože včera mi bouchly saze a slavnej Windows Phone šel po dvou měsících k Turkovi, tj. zpátky do Alzy (a tam mě vytočili, když i přes zaplacenou službu koupě na zkoušku mi ztrhli 750 Kč za škrábnutí na tom zadním měkkým hnusným plastu).

Já mám nakonec vyřešeno jinak :)

(Kdo dá mínus, je větší ovce než já!)

Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam