• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    NECROMANWindows Phone - rady, návody, programování, Windows 10, Surface Duo/Neo
    GILDARIUS
    GILDARIUS --- ---
    Co si myslíte o tom continuu? imo to je super nápad, konečně nějakej aspoň trochu inovativní nápad... Aspoň využijou smysluplně ty osmi jádra :D
    NECROMAN
    NECROMAN --- ---
    Windows 10 Mobile dorazi na telefony v prosinci, udajne
    Windows 10 Mobile Coming To Existing Devices In December
    https://www.thurrott.com/...dows-phone/6689/windows-10-mobile-coming-to-existing-devices-in-december
    DAN_F
    DAN_F --- ---
    DAN_F: Ale tak jo, Panos "I know that I'm overtime and I don't care" nakonec docela dobrý.
    KEJML
    KEJML --- ---
    NIXX: Apple keynote jsem neviděl pár let a tohle poslouchám jen na půl ucha, ale tenhle způsob prezentace je mi dost nesympatickej. Hlavně ten týpek co prezentoval Continuum byl děsnej... Holt jiná kultura.
    DAN_F
    DAN_F --- ---
    NIXX: Málo "amazing" a "unmatched" :)
    ABNORMAL
    ABNORMAL --- ---
    Staci to umet prodat :)
    NIXX
    NIXX --- ---
    MOPIK: zdá se to jenom mně anebo je to Apple keynote s nahrazenými klíčovými slovy za ta z MS světa? Ta dikce, ty slovní obraty, ten tón hlasu... jako bych slyšel Jobse nebo Cooka. "This is the greatest game controller anyone has ever created" :D
    MOPIK
    MOPIK --- ---
    Tak dneska ve 4 :)
    We have some exciting news to share about Windows 10 devices
    http://www.microsoft.com/october2015event/en-gb
    DAN_F
    DAN_F --- ---
    Dá se nějakým způsobem nastavit, aby se mi kontakty synchronizovaly do dvou různých účtů (např. Google a Microsoft)?
    TOOMIX
    TOOMIX --- ---
    Provedl jsem aktualizaci na Windows 10 Mobile (10.0.10536.1004) a nikde v nastavení nemůžu najít, jak nastavit dolní lištu s tlačítky tak, abych ji mohl skrýt ručně. Nebo to už nejde?
    MYKEZ
    MYKEZ --- ---
    KEJML: To bych ještě bral, ale už vůbec nechápu, že nezobrazujou status GPS (uměj zobrazovat jen status WiFi a mobile). Přitom v programu to umí ukazovat status všeho. Na dlaždici jen těch dvou věcí. Tak nevím, jestli jsou všichni programátoři tak hloupí, nebo jestli jim to WP API jen neumožňuje... :)
    KEJML
    KEJML --- ---
    MYKEZ: 1) Dlaždice bohužel nemohou na kliknutí reagovat jinak, než otevřením příslušné aplikace, pokud se nepletu, čili to zřejmě v aktuálním systému nejde

Ovládání hlasem nepoužívám, takže o tom toho moc nevím, Bing pokud vím z hlavního tlačítka vystrnadit nejde (mimo toho přepnutí do ruštiny)
    DIMOUSE
    DIMOUSE --- ---
    KEJML: Jo tohle... S tim souhlasím, že je to na pikaču.
    MYKEZ
    MYKEZ --- ---
    Ahoj, přesedlal jsem na WP a zatim mám smíšený pocity. Celkově je to moc pěkný, ale neuvěřitelně mě štve několik věcí. Jde s tím něco dělat?

1) Vážně neexistuje widget (nebo v řeči WP dlaždice, kterou bych měl na homescreenu), kterej by zároveň ukazoval status wifi, gps a podobně a zároveň by šlo jedním kliknutím ty zařízení vypínat a zapínat? Connectivity appky ze Storu nesplňujou ani jedno...
    2) Cortana nefunguje pokud mám vypnutý GPS... Nebo zvolenou lokaci na ČR.
    3) Proč proboha nejde diktovat (místo klávesnice) v libovolným textovým poli? Hlas jde afaik použít jen v tom default search dialogu, ale jinde (při hledání v menu, psaní mailu v prohlížeči, atd.) ne.
    4) Vyhledávání jen přes Bing (našel jsem fix s nastavením ruštiny, pokud chci Google, nejde to jinak?)...

Hledal jsem, jak se těmhle problémům vyhnout, ale nenašel jsem, Hledám špatně, nebo to fakt nejde? Díky moc :)
    KEJML
    KEJML --- ---
    DIMOUSE: ad 7) Třeba to, že nejde změnit výchozí prohlížeč. Kdyby člověk chtěl opustit IE, tak má teď prakticky smůlu. Může si sice nainstalovat i alternativy, ale odkazy ze všech aplikací se furt otevírají v IE.
    DIMOUSE
    DIMOUSE --- ---
    TOOMIX:

Tedy za mě asi takto:

Mám Lumia 630 dual sim, Windows 10 Mobile, build 10.0.10536.1004, 512 MM Ram a zatím se neseká. Pravdou je že je to v rámci Insider Prewiev, takže na začátku byli malé porodní bolesti.

1) různé vyzvánění pro každou sim zvlášť (v miui řešeno pomocí DualSimRingtone app)
    - zatim neni, to mě taky štve.
    Teda nastavit pro SMS na každou simku lze a funguje. U telefonu to nastavit také lze, ale zatím nefunguje.
    2) automatické nahrávání všech hovorů
    - automatické nahrávání už by mělo být v novém buildu.
    3) možnost připojit flash disk
    - Na tom by se mělo pracovat, dle nové položky z-storage
    4) dost aplikací, které se pro WP prostě nedělají a pro Android ano (například bankovnictví)
    - S tím nic nenaděláš, dokud se nebudeš vztekat dostatečně nahlas. A zrovna bankovnictví je pokryto docela dobře, ale je spousta služeb které nejsou, to je fakt.
    5) pro rozsvícení "baterky" potřebuju další aplikaci, systémově to nejde
    - V notifikačním centru už baterka je, pokud jí podporuje daný model.
    6) chybí záznamník
    - na to jsou docela funkční aplikace... např.: Hlasový záznam od MS
    7) nelze nastavit výchozí aplikace
    - nevím kdy bych to potřeboval, ale jistě mi to někdo přiblíží více.
    8) pokud mám u kontaktu zadanou společnost a dotyčný mi volá, vidím jen jméno, takže mi trvá, než si uvědomim, z jaký firmy je.
    - Co vim, tak už to někdo řešil v Insider programu. Ale faktem je že to je druhá věc která je na pytel.
    9) dementní zapínání foťáku (stáhnout roletu a kliknout na Fotoaparát)
    a u androidu je to jak? už jsem dlouho neměl žádný v ruce, ale co si pamatuju tak jsem musel aplikaci stejně zapnout poklikáním na ikonku.
    10) v systémových ikonách dole je lupa pro vyhledávání, která automaticky navádí na Bing. Pokud má aplikace také vlastní vyhledávání (třeba MSN počasí), má vlastní lupu, a člověk musí přemýšlet, kterou musí zmáčknout
    - To je tlačítko které nepoužívám.
    11) navigace se někdy sekne a pomůže jen restart telefonu. Je jedno, jestli to jsou Mapy.cz, Sygic nebo Here Drive+, všude to blbne stejně
    - S HERE Drive jsem s tím problém zatím neměl.
    12) na procházení souborů bylo nutné nainstalovat aplikaci
    Už je v sestavení "průzkumník souborů".
    DAN_F
    DAN_F --- ---
    PIKAPRD: Minimálně přinesou baterku jako volitelný toggle přímo v Action center :)
    PIKAPRD
    PIKAPRD --- ---
    TOOMIX: Je pravda že třebá má Lumia 830 má hardwarové tlačítko fotoaparátu, takže velké plus.
    11) se mi nikdy nestalo :/
    A zase doinstalování některých aplikacích ručně jako třeba baterku či appku na procházení souboru neberu jako mínus.
    Ale jinak tě docela chápu, uvidíme co přinesou 10ky
    ELHO_CID
    ELHO_CID --- ---
    TOOMIX: Spoušť foťáku ty lepší mají. U té navigace to může být nedostatkem paměti, já mám 2GB a nic takového nepozoruju. A to navigaci a mapy pužívám hodně.
    MCKIDNEY
    MCKIDNEY --- ---
    TOOMIX: 5) HTC dodava primo v Image, 9) Pokud zarizeni nema tlacitko, tak můžeš vložit tile přímo s Fotoaparátem (Možná lepší)

Hodně z toho by chtělo projít v detailech, protože to nepoužívám stejně. Až budu mít chvilku tak zkusím projít více než jenom pročíst - mam pocit že něco z toho už je tam také systematicky zabudováno.
    Něco je taky limitace systému a něco je rozumný požadavek na funkce systému jako takového.

K 12 například už vyšla Microsoft Aplikace a je v některých image v základu.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam