• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    NECROMANWindows Phone - rady, návody, programování, Windows 10, Surface Duo/Neo
    MOPIK
    MOPIK --- ---
    VIK: imho to ten kalendar proste neumi :)
    VIK
    VIK --- ---
    MYKEZ: 24-hour clock je nastaveno na ON. Škoda, už jsem myslel, že jsem takovou drobnost přehlédl, ale díky za tip.
    MYKEZ
    MYKEZ --- ---
    VIK: settings - date+time - 24-hour clock ?
    LADINEK
    LADINEK --- ---
    Ja uz tak rok tapu nad tim proc se mi porad na L925 ten cas zpozduje...
    ACID
    ACID --- ---
    hm, na L830 mam nastaveno datum a cas auto, casove pasmo taky automat a funguje to ok
    ted pri ceste do litvy to automaticky po prihlaseni na litevskeho operatora prehodilo cas na jejich casovou zonu, cestou zpatky zas pro prihlaseni na polskou sit zpatky

kdyz jsme ale u toho, sere me ze abych po navratu do CR mel zas data, musim resetnout
    VIK
    VIK --- ---
    Mám dotaz ohledně kalendáře na WP 8.1 (mám L930, ale to je asi nepodstatné). Telefon jsem resetoval do továrního nastavení a při nové konfiguraci jsem zvolil jako primární jazyk angličtinu. Poté jsem doinstaloval češtinu jako sekundární jazyk a region nastavil na Czech. Celý systém je tedy v angličtině, to je v pořádku, zamykací obrazovka, horní lišta, budík... zobrazují datum a čas česky (24hodinový formát), to je taky v pořádku, nicméně kalendář je pořád anglicky. Měsíce a dny bych překousl, ale 12hodinový formát ne. Dokonce i 3rd party aplikace používají 24hodinový formát a české názvy, ale defaultní kalendář ne. Napadá vás, prosím, co jsem ještě přehlédl a je potřeba nastavit?
    STEHLA
    STEHLA --- ---
    čas se mi posunul automaticky. ráno tam byl čas správný...mám tam win10.
    Ale manželk L520 se neposunula, musel jsem restartovat a hned se to změnilo
    TOOMIX
    TOOMIX --- ---
    DAN_F: zatim ne
    DAN_F
    DAN_F --- ---
    TOOMIX: Haha, takže říkáš že v desítkách se nápravy nedočkáme jo?
    TOOMIX
    TOOMIX --- ---
    tak tak, nastavil jsem ručně Prahu a vše OK. Pak jsem dal uatomatiku a večer koukám, zas je tam o hodinu víc, než by mělo. Tak jsem tam tu Prahu nechal to
    DAN_F
    DAN_F --- ---
    KEJML: Na jaře už tam budeš mít desítky, které si zase přinesou úplně novou sadu náhodných a nezmapovaných chyb :D
    DAN_F
    DAN_F --- ---
    MOPIK: Vždycky když zapnu automatické pásmo a následně ho vypnu ukazuje to Windhoek, divnost. Takže já ho naopak vypnul a ručně nastavil na Prahu.
    KEJML
    KEJML --- ---
    Dík všem za reakce.
    Telefon měl měl správně časové (Praha, Bratislava, Budapešť), měl správně datum, zapnutou automatickou kontrolu času, telefon měl signál operátora (tedy byl na místě, kde ho vždy mívá), byl na wifi (dtto) a přesto se na mě vysral :/
    Teď jsem tam dal "nastavovat časové pásmo automaticky", tak uvidíme na jaře, jestli ho ještě budu mít...
    MOPIK
    MOPIK --- ---
    KEJML: je zjistil ze je dulezite mit spravne casove pasmo ( nestacilo jen UTC +1 ale i mesta ) ja to mam na 730 automaticky a mam spravny vyber, na 640LTE sem mel taky automaticky ale byl vybrany jiny ( UTC +1 Windhoek .. a cas to neprehodilo.
    TOOMIX
    TOOMIX --- ---
    KEJML: naštěstí sjem dneska nikam nevstával, ale musel jsem vlízt do času, a vypnout a zapnout automatický nastavení času, aby se to nastavilo správně. Ale tak to je asi chyba ve W10
    DAN_F
    DAN_F --- ---
    KEJML,
    ADAMFC: Nevím odkud si WP bere informace o času, jestli ze sítě, nebo z MS serveru jako na desktopu, každopádně u nás se jeden telefon přeřídil a můj pořád jede na letním. Oba na Vodafone a stejné wifi, tak nevím co se nám tím snaží říct :)
    ADAMFC
    ADAMFC --- ---
    KEJML: Normálně to přepinklo čas. Čas řídí operátor, ne? Aby byly synchronizovaný časy
    KEJML
    KEJML --- ---
    Ty vole teď mě vypekli WP se zimním časem. Věřil jsem, že jako všechny mobily, co jsem v životě měl, mi nastaví čas automaticky v noci. Ale ono ne, ještě před půl hodinou mi mobil jel na letním čase a až, když jsem dorazil tam, kam jsem (zbytečně) spěchal koukám, že je přehozeno na zimní. Ještě že to nebylo na jaře, to bych ten mobil asi prohodil oknem.
    Jak to funguje u vás?
    MOPIK
    MOPIK --- ---
    DAN_F: jojo tohle sem zkousel ale prislo mi to prave takove jalove
    DAN_F
    DAN_F --- ---
    MOPIK: Nějaká určitě :)

Dokonce sám MS má, byť trochu nemotornou:
    Photo Story – Windows Apps on Microsoft Store
    https://www.microsoft.com/en-us/store/apps/photo-story/9nblggh1z351
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam