• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    NECROMANWindows Phone - rady, návody, programování, Windows 10, Surface Duo/Neo
    NECROMAN
    NECROMAN --- ---
    KEJML: jedine C#/XAML
    U Windows 8 mel jeste microsoft snahu tlacit WinJS a HTML, mel v tom napsano i hromadu vlastnich aplikaci vcetne tabletoveho Skype, ale ted uz pouzivaji snad vsude C# a XAML.
    KEJML
    KEJML --- ---
    Kolik lidí se tu snažilo psát aplikace pro WP? Jedete WinJS nebo C#/XAML?

Já si s tím trochu hrál, po dlouhém váhání jsem se vydal cestou WinJS (protože webový technologie přecijen celkem znám) a jsem z toho dost v rozpacích. Základní věci jsem rozběhal celkem rychle, ale přijde mi to děsně nepřátelský k programátorům. Neustále narážím na bugy o kterejch si myslím, že nejsou zrovna moje chyba. Nebo možná jsou, protože dělám věci špatně, ale těžko hledám zdroje na to, jak je dělat správně.

Mám třeba funkční ListView, ve kterým funguje skrolování a funguje klikání na prvky v něm. Potud dobrý. Pak začnu používat groupedDataSource a ač na první pohled se zdá všechno dobrý (prvky se rozdělují do skupin jak mají, atd), při používání se projevuje dost náhodně bug, že z ničeho nic přestanou prvky v tom ListView reagovat na klik (skrolování funguje dál) a ani z debuggeru žádný užitečný informace nejsem schopen dostat.. A to je jen jeden z milionu problém, který s tím mám. Nehledě na to, že léta nechápu chválu na Visual Studio, kterou slýchám od MS vývojářů. Jednou za pár let se k němu dostanu a pořád mi to nesedí, ale třeba jsem mu jen nikdy nedal dost času..

Nebyl by tu někdo schopen a ochoten zodpovědět mi pár otázek ohledně C#/XAMLu? Ať už tady, nebo v poště, pokud je to příliš okrajové téma... Uvažuju, že to celý zahodím a přepíšu, pokud bych si tam pomohl, ale nechci už tomu dávat kopec hodin abych zjistil, že MS prostě neumí udělat pořádnej dev stack bez ohledu na jazyk...
    MCKIDNEY
    MCKIDNEY --- ---
    Nic většiho jak 4.7" pro ovládání jednou rukou, bude si to muset neustále pokládat na klín.
    735 by měla být ideální, ale může zkusit i levnější.

Ovládání hlasem je trošku kámen urazu - ale snad to pujde. Android bude v tom o trošku lepší.

TOOMIX
    TOOMIX --- ---
    MYKEZ: Wibdows 10 (nevím jak 8.1) mají i mód pro použití jednou rukou
    CMLKA
    CMLKA --- ---
    nevite, proc se mi sam od sebe (nejcasteji v kabelce, asi se neco zmackne) vypina lumia 820? Uz me to dost stve....je v obalu, dokonce kozenem specialnim
    MYKEZ
    MYKEZ --- ---
    TEDDYBEDDY: Lumia 640 se mi jednou rukou neovládá nejlíp, je dost velká, na jednu ruku bude lepší neco menšího, bych řek.
    TEDDYBEDDY
    TEDDYBEDDY --- ---
    Hombres pls. Musím teď koupit tlf kámošovi t.č. po úrazu na vozíčku. Špatně mluví a používá jen jednu ruku. Váhám mezi W Lumia 640 a androidním Lenovo A 6000. Jakýkoli kvalifikovaný postřeh vítán!
    NECROMAN
    NECROMAN --- ---
    Testuji to "RTM" na Lumii 1520 po ciste instalaci z WP8.1, a porad je to pomale jak prase a hnusne na kazdem rohu. Ja snad zustanu na WP8.1.
    NECROMAN
    NECROMAN --- ---
    Windows 10 Mobile "RTM" 10586 je dostupny pro Insidery!
    Announcing Windows 10 Mobile Insider Preview Build 10586 | Windows Experience Blog
    http://blogs.windows.com/...nce/2015/11/18/announcing-windows-10-mobile-insider-preview-build-10586/
    DIM_
    DIM_ --- ---
    VECTOR: Tzn rocni zaruka? Ta cena je lakava:) Ja si ji urcite chci koupit.
    VECTOR
    VECTOR --- ---
    Tak mi z twitteru odepsali, ze i unlocked Lumia 950 mely zacit prodavat v patek 20. listopadu. Tak kdybyste nekdo chteli, napiste mi, ja se rozhodne zkusim jednuv tom novym MS Store na manhattanu koupit pro sebe, tak muzu vzit jeste jednu dve pro nekoho tady. Cena je 550 USD + tamni "DPH", ktery je necelych 5 % (NY state sales tax + NY City sales tax).

DIMOUSE
    DIMOUSE --- ---
    Stabilně běží na osmičkách i na desítkách
    DIMOUSE
    DIMOUSE --- ---
    IFEELGOOD: Zdar... mám AirBank a dělá to co má. Zatim jsem nepotřeboval nic víc než kouknout na stav účtu, zadat nějakou platbu a vygenerovat QR kód s platebními informacemi. Poslední zmiňované mi přišlo fajn. Vygeneruješ a zobrazíš na displeji nebo to odešleš rovnou příjemci.
    DIM_
    DIM_ --- ---
    IFEELGOOD: Behem chvilky uvolni app i mBank.
    STEMBUS
    STEMBUS --- ---
    IFEELGOOD: mama air i KB a přehled oba super, zaplatit lze u obou taky v pohodě....
    IFEELGOOD
    IFEELGOOD --- ---
    omg, až teď jsem si všiml toho kýble překlepů a chyb. Omlouvám se, střelím se do hlavy :D
    IFEELGOOD
    IFEELGOOD --- ---
    DAN_F: tak nějak si představuju pohotový přístup k přehledu o svém účtu a jednoduché platby. Q3 platby nijak nevyužívám.
    MOPIK
    MOPIK --- ---
    IFEELGOOD: Servis24 oproti androidi aplikace ponekud orezany , lec lze nacitat QR platbu a vytahovat ulozene templaty, nacitat slozenky bohuzel nelze. Sem tam vyjde nejaka aktulizace. Proste pokud ti staci zadavat prikazy a kontrolovat stav uctu , tak ta aplikace bohate staci. ( pri opusteni okna s aktivnim prihlasenym bankovnictvim a naslednem navratu je treba se znovu prihlasit ale appka zustane ve stavu kde sme zustali , imho bezpecnostni prvek :)
    DAN_F
    DAN_F --- ---
    IFEELGOOD: ČSOB a banka i aplikace jsou relativně v pohodě, taková normálka. Spíš by ale bylo dobré říct co od toho vyžaduješ a očekáváš a pak ti to budeme moct potvrdit nebo vyvrátit :)
    ELHO_CID
    ELHO_CID --- ---
    IFEELGOOD: Já sám banku na mobilu nepoužívám, ale otec má FIO a tu appku si pochvaluje. Jako důchodce není moc náročný, ale na běžné úkony je ta aplikace určitě fajn. A banka je taky fér.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam