• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    NECROMANWindows Phone - rady, návody, programování, Windows 10, Surface Duo/Neo
    TOOMIX
    TOOMIX --- ---
    Dotaz ani ne, ale jak se Ti s tim dělalo? Pořád jsem měl nutkání používat win klávesové zkratky, které nefungovaly
    NECROMAN
    NECROMAN --- ---
    Na MS Festu maji tento vikend k videni Lumii 950 a 950 XL vcetne Continuum. Dneska jsem si s nimi hral, tak kdyby na ne mel nekdo dotaz?
    HAWLIS
    HAWLIS --- ---
    ADAMFC: sice starší, ale podněcuje to myšlenku, zda má smysl čekat na leden/unor..
    Povánoční slevy: kdy se vyplatí nakupovat a kdy je to jen trik - iDNES.cz
    http://ekonomika.idnes.cz/...a-kdy-je-to-jen-trik-p5u-/ekonomika.aspx?c=A111228_200721_ekonomika_brd
    VECTOR
    VECTOR --- ---
    Jo, drobnej feedback k Microsoft Store. Jsem si koupil asi pred rokem Type Cover k Surface Pro 3, koupil jsem ho na ebay, protoze v EU neprodavaj "normalni" verzi s US layoutem, ktera i odpovida vetsine ceskejch layoutu. Poslal jsem ho nedavno do servisu do nemecka a oni mi poslali obratem novej - jenze s irskym layoutem, coz je pro me nepouzitelny na praci (zejmena levej shift je malinkatej). Po chvili dopisovani s microsofti podporou jsem se dozvedel, ze v EU proste servisni strediska nemaj US verzi. Co se da delat.

Ale shodou okolnosti jsem jel do new yorku, tak jsem tam skocil do kramu, vysvetlil prvnimu z asistentu co jsem potkal muj problem, a behem deseti minut jsem odchazel s novejsi verzi Type Cover (score!), a jeste se mi omlouvali za problem a rekli ze ten starsi EU Cover si muzu samozrejme nechat, zadna vymena, proste novej zadarmo.

Tak jsem nadsenej, tohle by se v Evrope nestalo imho :)
    DIMOUSE
    DIMOUSE --- ---
    TOOMIX: konečně :) ... Bing je v našich končinách fakt nepoužitelný.
    TOOMIX
    TOOMIX --- ---
    Nevím jestli to je novinka buildu 10586, ale konečně jde v Edge změnit výchozí vyhledávač na google
    VECTOR
    VECTOR --- ---
    ADAMFC: Resp. Byl jsem v tom novym store na manhattanu. Sel jsem tam vymenit surface type cover a misto vymeny jsem dostal novejsi typ zadarmo .)
    VECTOR
    VECTOR --- ---
    ADAMFC: Se podivej na microsoft store. Kdyz mi napises jeste zitra, tak muzu dovezt. Jen musis pricist sales tax pro mesto a stat, dohromady 9%
    ADAMFC
    ADAMFC --- ---
    VECTOR: Ceny?
    VECTOR
    VECTOR --- ---
    Tak v US se uz prodava odemknuta 950 XL a ATT 950, odemcena 950 se zacne prodavat ve ctvrtek.
    NECROMAN
    NECROMAN --- ---
    Přidal jsem do popisu fóra i Microsoft Band, pokud tu náhodou někdo má.
    Já si včera objednal na webu Microsoft Store UK nový Microsoft Band 2, tak dám vědět, jak šlape. Právě mi přišlo, že už je na cestě :)
    Pokud má někdo zájem tak mohu sepsat, jak si jej objednat za 200 GBP do ČR.
    ROMANICAK
    ROMANICAK --- ---
    Mate nekdo nebo daji se nekde najit informace o audio jednotce v L1520? Hraje to do kvalitnich sluchatel strasne, treba oproti Sansa disk clip. Mam pocit, ze je tam nejak omezeni vejsek uplne, jako kdyby to nehralo nic nad 8kHz ;-(
    TOOMIX
    TOOMIX --- ---
    Tak build 10586 zatim OK, akorát je fakt potřeba, pokud se po instalaci předchozího buildu dělal factory reset, nainstalovat nejdřív 8.1 a až pak 10586, jinak to skončí v bootloopu.

Jen by mě zajímalo, kdy někoho v MS napadne, že by lidi s dualsim telefonem chtěli mít pro každou sim jiné vyzvánění...
    KEJML
    KEJML --- ---
    NECROMAN: Já dělám Javu ;) Ale i do toho webovýho frontendu fušuju, i když na to tady máme větší experty.
    NECROMAN
    NECROMAN --- ---
    KEJML: ono take dost zalezi, co ted umis. Pokud jsi C# nikdy nedelal, ale jinak treba delas webovky, tak je WinJS jednodussi volba a naopak. Ja zacal v .NETu, WinForms, WPFa Silverlightu, takze vyvoj UWP aplikaci v XAML a C# byl pro me jasna volba.
    KEJML
    KEJML --- ---
    NECROMAN: Já jsem na začátku hodně váhal kudy se vydat a ještě rok zpátky to vypadalo, že MS tvrdil že WinJS a C#/XAML jsou rovnocenný přístupy, sám MS v tom prý loni psal naprostou většinu svejch aplikací pro WP, atd. Porovnal jsem si ukázkovej projekt s pivotem na obou platformách a ten kód ve WinJS mi byl na první pohled sympatičtější. Navíc v Blendu to vypadalo cool, protože ten přímo dokázal spustit ten javascript a tedy se dalo vyvíjet aniž by člověk compiloval celou aplikaci a posílal ji do telefonu (případně emulátoru, ke kterýmu ale já přístup nemám, neb nemám Windows Pro :/ ), leč pak jsem zjistil, že to zas tak skvěle nefunguje a navíc v Blendu 2015 tu podporu pro WinJS projekty úplně vyhodili... A jak už jsem psal, celkově jsem z toho trochu v rozpacích. Ten základ vývoje podle mne není udělanej vůbec špatně, ale praktický provedení dost kulhá...

Ty svoje dotazy na XAML časem nějak stručně sepíšu a budu rád, pokud mina ně ty, nebo kdokoli další, dáte aspoň rychlý odpovědi...
    DIM_
    DIM_ --- ---
    NECROMAN, KEJML: Reste to kdyztak verejne, jestli to i ostatnim nevadi. Me to zajima:)
    NECROMAN
    NECROMAN --- ---
    KEJML: jedine C#/XAML
    U Windows 8 mel jeste microsoft snahu tlacit WinJS a HTML, mel v tom napsano i hromadu vlastnich aplikaci vcetne tabletoveho Skype, ale ted uz pouzivaji snad vsude C# a XAML.
    KEJML
    KEJML --- ---
    Kolik lidí se tu snažilo psát aplikace pro WP? Jedete WinJS nebo C#/XAML?

Já si s tím trochu hrál, po dlouhém váhání jsem se vydal cestou WinJS (protože webový technologie přecijen celkem znám) a jsem z toho dost v rozpacích. Základní věci jsem rozběhal celkem rychle, ale přijde mi to děsně nepřátelský k programátorům. Neustále narážím na bugy o kterejch si myslím, že nejsou zrovna moje chyba. Nebo možná jsou, protože dělám věci špatně, ale těžko hledám zdroje na to, jak je dělat správně.

Mám třeba funkční ListView, ve kterým funguje skrolování a funguje klikání na prvky v něm. Potud dobrý. Pak začnu používat groupedDataSource a ač na první pohled se zdá všechno dobrý (prvky se rozdělují do skupin jak mají, atd), při používání se projevuje dost náhodně bug, že z ničeho nic přestanou prvky v tom ListView reagovat na klik (skrolování funguje dál) a ani z debuggeru žádný užitečný informace nejsem schopen dostat.. A to je jen jeden z milionu problém, který s tím mám. Nehledě na to, že léta nechápu chválu na Visual Studio, kterou slýchám od MS vývojářů. Jednou za pár let se k němu dostanu a pořád mi to nesedí, ale třeba jsem mu jen nikdy nedal dost času..

Nebyl by tu někdo schopen a ochoten zodpovědět mi pár otázek ohledně C#/XAMLu? Ať už tady, nebo v poště, pokud je to příliš okrajové téma... Uvažuju, že to celý zahodím a přepíšu, pokud bych si tam pomohl, ale nechci už tomu dávat kopec hodin abych zjistil, že MS prostě neumí udělat pořádnej dev stack bez ohledu na jazyk...
    MCKIDNEY
    MCKIDNEY --- ---
    Nic většiho jak 4.7" pro ovládání jednou rukou, bude si to muset neustále pokládat na klín.
    735 by měla být ideální, ale může zkusit i levnější.

Ovládání hlasem je trošku kámen urazu - ale snad to pujde. Android bude v tom o trošku lepší.

Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam