• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    NECROMANWindows Phone - rady, návody, programování, Windows 10, Surface Duo/Neo
    NECROMAN
    NECROMAN --- ---
    ACID: tam byl problem, ze pro WP7 byly mapy renderovane jako obrazky, kdezto WP8 a novejsi jsou v krivkach, ktere na WP7 proste neslo naportovat - je tam nativni renderer v C++.
    ACID
    ACID --- ---
    NECROMAN: ja to myslel trochu jinak, to ze by na WP8/8.1 prestaly byt updaty by mi nevadilo, pokud by mapy byt se zastaralym podkladem fungovaly dal. Po tom zminovanem updatu to prestalo na WP7 chodit uplne...
    TOOMIX
    TOOMIX --- ---
    JAN23: pocit zoufalství ještě přijde, ale časem to bude OK
    NECROMAN
    NECROMAN --- ---
    ACID: bohužel pro WP8 už žádné updaty nechystáme. WP8.1 je nyní nutností.
    ELHO_CID
    ELHO_CID --- ---
    ACID: Ne, 8.1 je v pohodě, pokud tu aplikaci někdo nezmrví. Tady v tom článku je to vysvětlení: http://allaboutwindowsphone.com/features/item/21174_For_older_smartphones_why_not_.php
    ACID
    ACID --- ---
    NECROMAN: tak jen doufam, ze update nebude znamenat konec funkcnosti na WP8 jak to bylo onehda u WP7->WP8..
    NECROMAN
    NECROMAN --- ---
    STEMBUS: chapu, ze se toho z pohledu uzivatele moc nedeje, ale posledni pul roku se pracovalo na podpore map celeho sveta vcetne offline a to neni hotove ze dne na den, viz
    Seznam blog | Mapy.cz vypustily celou Evropu offline pro Android
    http://seznam.seznamblog.cz/post/132018040346/mapycz-vypustily-celou-evropu-offline-pro-android
    STEMBUS
    STEMBUS --- ---
    SHMADE:
    ADAMFC:

    tak problém s mapama.cz vyrešenej, měl jsem tu app+mapy na SD kartě a když sem jí přesunul zpět do interní, tak vše se zdá v pořádku....

    bohužel musim souhlasit s tim, že zájem ze strany seznamu i NECROMANa o tento problém takřka nulovej, takže to co tu řiká moc neodráží realitu.

    No ale snad si to aspoň otestujou a opravěj....
    MCKIDNEY
    MCKIDNEY --- ---
    Jinak u Continuum je to obdobne, zatím jenom 950 X, Dock, MaybeDock :)

    Spekuluje se o update co umožní ostatním telefonům používat dock - tam jsou spíš kandidáti 930 a 1520.
    Ale zatím neni nic potvrzeného.

    Taky bych chtěl zdůraznit, že fanouškové se přilepili na lep Microsoftu s Win10 pro všechny WP8. Později se ukázalo , že pouze zařízení co mají Denim.
    Nekupujte něco, protože to možná bude mít podporu Dock.
    MCKIDNEY
    MCKIDNEY --- ---
    V tuhle chvíli není venku zařízení s novým HW, kde by změna hrála vyznamnou roli (Výjímkou je pouze 950 XL)

    V tuto chvíli máme na stole 3 kategorie - Win10, Win10Mozna a 950 XL

    Zařízení 650 vypadá jako horší jak 640 a obě jsou ve Win10, takže bych raději šel do 640.
    MOPIK
    MOPIK --- ---
    Btw neodolal sem a na 730tku sem si nahodil posledni build win10 mobile ( verze 1511 build 10.0.10586.63 ), tak kdyby mel nekdo dotaz, sem tu :)
    MOPIK
    MOPIK --- ---
    JAN23: 650 bude podporovat Continuum? nemyslim si, zatim to zvladaj jen 808 a 810 Snapdragony , tak o tom pochybuju. Je fakt ze v porovnani : http://www.gsmarena.com/compare.php3?idPhone1=7859&idPhone2=7055 tam zadnej moc rozdil neni ( neznam porovnani vykonu 210 a 400 ale myslim ze tam rozdil nebude ) a navic uplne detaily 650 jeste zname nejsou ne?
    ENDRUE
    ENDRUE --- ---
    Vyměnil jsem na lumii820 paměťovku a fotky mi přestaly zobrazovat složky s uloženýma obrázkama. Storyteller je vidí. Dá se tenhle problém nějak řešit? U storytelleru si můžu vybrat, co všechno má zobrazovat, ale u fotek žádné takovéhle nastavení není.
    TOOMIX
    TOOMIX --- ---
    BOHDAN: já to dělám tak, že udělám zálohu všeho na OneDrive, factory reset, update, restore z OneDrive. Na 8GB Lumii 640 to funguje, důležitý je po factory resetu neobnovovat tu záloh,u ale obnovit ji až po tom updatu.
    NECROMAN
    NECROMAN --- ---
    STARE_CASY: Mapy.cz se již velmi brzo dočkají major updatu, stay tuned ;)
    BOHDAN
    BOHDAN --- ---
    Ahoj nesnažil jste se náhodou aktualizovat Lumii 550 na 10586.29 s větším úspěchem než já?
    Dostal jsme se jen do fáze že mi to napíše že nemam dost místa ale před tím jsem dělal reset na tovární nastavení takže mi příjde zvláštní že bych to měl stahovan na SD kartu?
    STARE_CASY
    STARE_CASY --- ---
    NECROMAN: já vím, že jsem hnusnej a nevděčnej rejpal, ale zrovna u aplikací seznamu jsem se nesetkal zrovna s tím, že by se uživatelské návrhy nějak intenzivně realizovaly. Například aplikace mapy.cz má z uživatelského pohledu minimum změn, plánování trasy je nešťastně řešené stále stejně (oproti webové verzi nelze u pěších tras měnit volbu turistických tras, trasy z batůžku už nelze nijak upravit, což by se v terénu často hodilo apod.). Návrh jsem posílal na oficiální adresu, zkusil jsem to propašovat i tudy, výsledek je čistá nula. K rychlosti je pak výmluvné, že poslední aktualizace je z 6. 11. 2015. Ale snad to ti dva vývojáři pro W10 UWP vytrhnou a začne se něco dít.
    NECROMAN
    NECROMAN --- ---
    V Seznam.cz aktuálně sháníme 2 vývojáře pro Windows Store platformu (VS2015/C#/XAML) - v únoru budeme začínat nový/první Windows 10 UWP projekt na telefony i tablety a bude to hodně zajímavá věc.
    Jedná se o práci v centru Prahy a na rozdíl od různých zaměstnání, které se rovnají údržbě zastaralých systémů v korporátech nebo pro zahraniční zákazníky, čímž jsem si také prošel, je u vývoje mobilních aplikací super to, že vaší aplikaci budou reálně používat lidé v ČR. Budou vám psát nápady na zlepšení a tyto nápady se často velmi rychle zapracují a dodají uživatelům.
    Detaily mohu poslat když tak do pošty, a nebo máme nabídku pozice zde.
    ETHAN
    ETHAN --- ---
    GILDARIUS: Jedu Insider Preview na 640 už tak 2-3 měsíce (od chvíle, kdy oznámili, že tenhle build už je asi to, co by rádi poslali ven a jen to chtějí otestovat). Ze začátku to ještě mělo problémy, občas třeba padaly i základní aplikace jako Zasílání zpráv nebo Kamera, ale v poslední době to už nějak nepozoruju. Asi to nějaký z posledních updatů napravil.

    Pořád se mi tedy stává, že nějaká aplikace spadne, protože si nepohlídá paměť. Ale je vidět, že to už je problém aplikace (což tedy u těch zpráv a kamery mohlo být taky, jejich updatů bylo taky pár). Třeba Baconit zrovna tenhle týden prošel velkým updatem, kdy se autor zaměřil právě na tohle a je to hodně znát. Stejně tak třeba 9Gag aplikace mi spolehlivě spadne, když chci uložit moc velký obrázek. To se prostě musí polepšit autoři aplikací, ale samotný systém mi přijde už použitelný a normálně svižný na té 640.
    GILDARIUS
    GILDARIUS --- ---
    NECROMAN: tak schválně jak dlouho to bude u nas :) má cenu si tu aktualizaci instalovat? Přijde mi že u tý mý se dost zhoršila výdrž baterie, tak jestli se to u 10 ještě víc nezhorší :(
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam