• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    NECROMANWindows Phone - rady, návody, programování, Windows 10, Surface Duo/Neo
    HAWLIS
    HAWLIS --- ---
    ADAMFC: k tý 950 (za kterou bych s tím příslušenstvím viz níže zaplatil 16,5k) je to pojisteni pouze na kradez na dva roky 1650 a kradez+rozbití je za 3300.
    ADAMFC
    ADAMFC --- ---
    HAWLIS: co to vůbec stojí, to pojištění?
    HAWLIS
    HAWLIS --- ---
    ADAMFC: at hledam, kde hledam (i sem se ptal na jejich callcentru), tak nemůžu na nic přijít... fakt zvláštní..
    u krádeže je 0% spoluucasti.. u rozbití 10%... u toho rozbití přímo říkaj, že stačí abych třeba zakopl a telefon si rozbil... oprava / výměna.... vylučujou z toho zapomenutí, ztrátu nebo když mi to někdo ukradne třeba v situaci, kdy se vožeru a usnu na zastávce.
    nevim no.. telefon za 16k uplne rozbít nechci a bohužel se mi to povedlo u 920... ta šla na zem jednou a po prvé a hned display pápá...
    takže v mém případě by se to už vyplatilo. nadruhou stranu - vyřešil sem to pouzdrem a 925 spadla tisíckrát a je celá furt...
    plánovat se mi nic takovýho nechce, ale kdo by neměl radost, když měsíc před koncem toho pojištění by tel. spadnul z balkonu na beton...
    otázka je, na kolik to budou řešit a snažit se dokazovat pojistný podvody...
    ADAMFC
    ADAMFC --- ---
    HAWLIS: no, to je další věc. Já jim nevěřim ani nos mezi očima. Protože bych čekal, že to lidi začnou okamžitě zneužívat. Jak řikáš - za půl roku na ten telefon šlápnu, abych dostal novej
    HAWLIS
    HAWLIS --- ---
    ADAMFC: dík.
    no já si spíš říkam, že bych za dva roky na ten telefon šlápnul (nebo jinak rozbil.....naschavl) a podle jejich podmínek bych za 10% spoluucasti dostal novej / love zpět...
    pak bych s říkal, že se to skoro vyplati... ale cekam, že to nepude, že tam bude nějakej háček v tom no...
    ADAMFC
    ADAMFC --- ---
    HAWLIS: přesedlal jsem z 925 na 950 a rozdhodně toho nijak nelituju. Občas tam něco spadne, ale rozhodně to neni denně.
    1) nic proti ti neřeknu
    2) s tim ti neporadim
    3) na tyhle pojištění mam názor takovej, že je dobrá dojná kráva. Kolikrát si v životě mobil ztratil nebo rozbil. Znam lidi, který musej mít každej půl rok novej, protože to furt ničej, ztrácej, je jim to ukradeno. Mně se to třeba nestalo ani jendou, takže na pojištění prdim. Neřikam, že se to nemůže stát, ale doteď by se mi to nevyplatilo
    DAN_F
    DAN_F --- ---
    KEJML: Jasně že by se tam oba ty údaje vešly najednou, stejně tak by se tam vešla třeba i ta zbývající procenta, natož pak na široké dlaždici, kde to dvojnásobné extra místo nemá žádné využití, protože dlaždice ukazuje a chová se úplně stejně (a není to jen věc přehledu dat, úplně stejně funguje třeba MS Health). Jenže to by se pak ta prezentovaná data nemohla zběsile měnit a přeskočit vždycky na to druhé než člověk potřebuje – což je asi podstata živých dlaždic, jak to tak sleduju :)
    HAWLIS
    HAWLIS --- ---
    tak konečně odhodláno a během pár dní si dojdu pro 950.
    pár dotazů pls:
    1) spíš než obecné chvály sem si tu pročítal kritiky.. souhrnně - stojí ten telefon za to? mám 925, takže koukám v podstatě jen na tu 950 (menší verzi, xl do kapsy fakt cpát nechci). je něco naprosto zásadního, proč si ten telefon nekoupit?
    2) na alze k tomu nabízej za přípatek 500,- tři věci: replikátor portů, ext. klávesku k tomu mobilu a myš.. celkem to jinak stojí něco přes 7k tohle příslušenství.. to mi přijde nějaký moc a moc divný... stojí to za ti pětikilo nebo je to blbost?
    3) máte zkušenosti s pojištěním na alze? mě to přijde jako neuvěřitelně krátkozraký - nedovedu si představit, že si to někdo zaplatí a nepřijde poslední měsíc platnosti pojištění s tím, že mu to někdo ukradl, nebo na to dupne a jde si pro novej.... jak to funguje? kde je háček? takhle easy to přece být nemůže...
    díkes :)
    KEJML
    KEJML --- ---
    DAN_F: Nevěděl jsem, díky! Jen škoda, ze ta živa dlaždice přepíná mezi wifi a operátorem. Raději bych nejaky malý graf s informaci kolik procent limitu mi zbývá než přepínání, ale to už bych chtěl po MS moc :)
    DAN_F
    DAN_F --- ---
    WAR_TIN, KEJML: Víte že si různá nastavení můžete připínat na Start. To platí i pro přehled využití mobilních dat. Stačí jít do nastavení / síť a bezdrátové připojení / podržet chvilku prst na možnosti "využití dat" / připnout na start. Violá. A má to dokonce i live tile :)
    KEJML
    KEJML --- ---
    WAR_TIN: Je to tam zahrabáno někde v nastavení připojení k internetu. Pokud chceš ikonu na start obrazovku, je to aplikace od nějako týpka asi za jedena pul euro - někdo si ale stěžoval, ze ta měří špatně. Dam jsem ji nezkoušel, tak nevím.
    ETHAN
    ETHAN --- ---
    B3DA: Vím přesně, kde to zapnout. Koukal jsem pro jistotu i na video. Ovšem tu položku tam prostě nemám. Ještě mě napadlo, že by to mohlo být tím, že je to tablet, kde jsou 32bitové W10. Ale to bohužel nezměním a na stolní počítač si tohle cpát nebudu. Na tom pracuju a hraju hry, tam insider preview nesmí.
    WAR_TIN
    WAR_TIN --- ---
    zdar nevite o apce nebo nastaveni ktere maji win 10 mobile pro nahled vyuziti mobilnich dat ? proste abych se mohl kouknout kolik uz jsem vycerpal z limitu..
    to co bylo ve win 8.1 tam uz nejni
    ADAMFC
    ADAMFC --- ---
    pěkné

    We want to let you know about some upcoming changes to OneDrive. On 7/13/2016, the amount of storage that comes with OneDrive will change from 15 GB to 5 GB. We are also discontinuing the 15 GB camera roll bonus.
    B3DA
    B3DA --- ---
    MOPIK: ono nejakou chvili slo dat na vedomi ze ten storage chces, ale koukam ze uz je pozde (myslim ze to probehlo i tady, resp. v sousednim klubu o win)..

    ETHAN: me Bash on Ubuntu on Windows jde, mam teda us verzi, ale nemyslim ze je to uplne tim.. v nastaveni->pro vyvojare mam taky tu spoustu dalsich polozek (docela me tam vydesila pritomnost treba volby 'zobrazit pripony souboru', zacinam se bat aby z windows nakonec tahle moznost treba nezmizla uplne - je to taky jedna z veci, ktera se, co jsem tak vypozoroval neobnovuje spolecne s dalsim ulozenym nastavenim po prvnim lognuti do ms uctu po instalaci win a je treba to nastavit znovu rucne..), ale tohle se zapina v 'programech a funkcich' ve starym ovladacim panelu (Windows Sybsystem for Linux (Beta)).
    GLOBALISTA
    GLOBALISTA --- ---
    MCKIDNEY: Je vážně mrtvý...

    MCKIDNEY: Už tak trochu počítám, že bude ta 550. Je nějaký důvod, proč jít do staršího telefonu? Bude to po 920 velký downgrade?

    KEJML: Ještě dnes se zeptám, přes víkend mám dostat rodičák, třeba to bude rychlá akce :)
    KEJML
    KEJML --- ---
    GLOBALISTA: Podobnou akci měli loni na podzim, tehdy musel jít telefon aspoň zapnout (měl jsem nefunkční dotyk). Ale teď to může být jinak. Nejlépe se zeptat na prodejně - na webu tehdy psali, že telefon musí být funkční.
    MCKIDNEY
    MCKIDNEY --- ---
    Mám doma Nokia 820, ale ta má poškozený konektor na SIM. Oprava by mohla být levnější než použitý telefon.

    Telefony 435/820/550/Ativ S se vejdou do ceny většiny oprav.
    MCKIDNEY
    MCKIDNEY --- ---
    GLOBALISTA:
    1) Nech to v nabíječce aspoň 40m bez snahy to zapnout. Podrz snížení hlasitosti a Power dokud se na obrazovce neobjeví logo. Pak by telefon mohl naběhnout sám, nebo případně projdeme instrukce na přehrání Software

    2) Diagnostika stojí 250,- ale moc ti nepomůže. Oprava nemá smysl, koupíš levněji v Mobil Pohotovost.
    GLOBALISTA
    GLOBALISTA --- ---
    ETHAN: Díky, přesně to jsem si myslela. Vysvětlím muži, že mi musí koupit nový telefon. O2 teď dává na 550 za starý telefon slevu 700. Myslíte, že bych ji dostala i za ten nefunkční?
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam